Hyvää uutta vuotta! <3

Mietin pitkään, minkälaisen vuosi(kymmen)katselmuksen teen someen, vai teenkö ylipäätään mitään. Instagramin stoorit tuntuvat ainakin pursuavan näitä muistelemisia niin paljon, että yliannostuksen raja on ohitettu jo aikoja sitten. En oikeestaan edes haluaisi muistella viimeisen kymmenen vuoden tapahtumia. Miten ikinä voisin muistaa, olinko vuonna 2011 onnellinen vai surullinen ja mitä merkitystä sillä on nykypäivän kannalta? Ei kerrassaan mitään. Mieluummin keskityn tähän hetkeen ja tulevaan. Kompromissina ajattelin muistella vuotta 2019 hyvin lyhyesti blogissa, ja kääntyä sitten vasta alkanutta vuotta kohti.

vuosikatsaus 1

Vuosi vaihtui rennoissa merkeissä poikaystävän kanssa, ja stressitön uudenvuodenvietto oli siihen astisen elämäni paras. Tammikuussa tein kolme merkittävää asiaa: aloitin työt vaatekaupassa (jep, sama työ, jonka päättymisestä kerroin tässä postauksessa), leikkasin vyötärölle asti ylettyneet hiukseni olkapäämittaisiksi sekä otin nenäkorun. En tiedä mikä noista jännitti eniten, mutta kaikki olivat pitkään harkittuja ja lopulta erittäin hyviä päätöksiä. Tammikuussa minusta tuli myös avioerolapsiaikuinen, minkä käsittely otti oman aikansa.

Helmikuussa opiskelin ja tein kahta työtä, toista vaatekaupassa ja toista ruokakaupassa. En muista kovin paljoa helmikuusta (joten miten voisin muistaa mitään kymmenen vuoden takaa…), joka kertoo ehkä siitä, että silloin jo väsytti, tai vaihtoehtoisesti mitään kummallista ei tapahtunut. Maaliskuussa muutettiin poikaystävän kanssa uuteen kotiin, joka oli ensimmäinen alusta asti yhteinen. Samassa asunnossa ollaan edelleen, ja tämä on maailman paras koti. <3 Maaliskuussa myös palasin puolen vuoden tauon jälkeen blogiin tällä postauksella.

Huhtikuussa kärsin terveysongelmista, ja olin pyörtyä monta kertaa. Asia saatiin kuitenkin onneksi kuntoon. Käytiin käärmenäyttelyssä ja sisustettiin kotia. Makoilin myös ahkerasti parvekkeella kevätauringosta nauttien. Kerroin tässä postauksessa muista huhtikuun kuulumisia. Loppukuusta vietin opiskelijavappua piknikillä ja kavereiden luona.

vuosikatsaus 3

Toukokuussa aloitin kesätyöt toimittajana maakuntalehdessä, eli pääsin unelmatyöhöni. Tein pari viikkoa kolmea työtä päällekäin, ja koitin puristaa viimeiset koulujutut kasaan. Katsoin jääkiekkoa, vietin poikaystävän synttäreitä, kävin Tampereella ja innostuin luontoretkeilystä. Blogiin kirjoitin fiiistelylistan, muutamia mietteitä inspiraatiosta sekä esittelin vähintään seitsemän vuotta sitten kirpparilta ostetut housuni, jotka ovat muuten edelleen käytössä.

Kesäkuu ja heinäkuu menivät töiden parissa ja kesästä nauttien. Juhannuksena matkattiin Rovaniemelle, jossa grillailtiin ja rentoiltiin. Kävin kotikaupungissani museossa, istuin iltaa laiturilla ja seisoin sateessa festareilla. Yritin ottaa kesästä kaiken irti ottamatta kuitenkaan paineita siitä. Kaiken kaikkiaan vietin aika kivan ja näköjään myös hyvin postausvapaan kesän.

Elokuun neljäs päivä täytin 26, ja ikäkriiseilin aiempaa pahemmin. Tein vielä kolmisen viikkoa töitä, ja lopun kuusta yritin saada valmiiksi aiemmin kesken jääneitä kursseja. En onnistunut, mutta nautin elokuusta. Synttäriviikonloppunani kävin Ähtärin eläinpuistossa, Tuurin kyläkaupassa, elokuvissa Leijonakuningasta katsomassa sekä ravintolassa syömässä. Ei valittamista. Kuun viimeisenä päivänä teimme ihanan telttaretken Raippaluodon kauniisiin luontomaisemiin.

vuosikatsaus 2

Syyskuussa palasin vaatekauppaan töihin ja aloitin uuden työn koru- ja kellokaupassa. Lisäksi jatkoin opintojani muun muassa venäjän alkeiskurssilla, jonka tenttiä en muuten läpäissyt ja joudun tammikuussa uusintaan. Tein paljon artikkeleita freelancerina lehteen ja heitin keikkaa kesätyöpaikalleni. Lokakuu jatkui samoissa merkeissä, ja meno meni aika kreisiksi. Sain kuitenkin yhden asian päätökseen, kun valmistuin humanististen tieteiden kandidaatiksi ja aloitin maisteriopinnot. Kävin syksyllä myös Rovaniemellä, Helsingissä sekä Tampereella.

Marraskuu meni opintojen ja töiden parissa kiireisenä ja uupuneena. Tämä ilmeni muun muassa sairaalaan johtaneella migreenikohtauksella. Podin myös ilmastoahdistusta ja kirjoitin siitä blogiin. Ostin ensimmäiset joululahjat ja stressasin joulun aikatauluja. Joulukuun puolella irtisanouduin toisesta työstä ja yritin pitää lomalla kaikki työjutut sekä opiskelut poissa mielestä, jotta voisin aidosti levätä.

Huh, nyt on 2019 käsitelty! Postauksesta tuli oletettua pitempi, kiitos niille, jotka tänne asti jaksoivat kahlata. Kirjoittelen vuoden 2020 suunnitelmista ja tavoitteista tänne pikapuolin. Nauttikaa vuoden ensimmäisistä päivistä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: