Boa tarde!

Sou Laura, sou finlandesa. Eu falo muitas linguas, mas nao portuges. Nao sei onde se fala Portugal. Pelo menos no Brasil e em Portugal, mas existem outros? Eu nao sei.

As vezes eu sonhava em morar no Brasil porque gostava do futebal country. Meu amigo era estudante de intercambio no Brasil e falava de tiro. Depois disso, fiquei com medo e não queria mais ir para o Brasil.

Nunca estive em Portugal. Gostaria de viajar para Lisboa, mas todos falam tanto sobre isso que ja nao e o meu primeiro destino. Prefiro lugares que nem todo mundo ja visitou.

Eu tenho que ir agora. Adeus!

postaus-vieraalla-kielella-portugali
postaus-vieraalla-kielella-portugali


Oma taustani portugalin kielen kanssa: Olematon. Keksin ottaa portugalin kuukauden kieleksi ihan spontaanisti ilman mitään syytä. En ole ikinä ajatellutkaan opiskelevani portugalia, sillä espanja ja italia ovat kiinnostaneet aina enemmän. Aksenttimerkit jätin muuten suosiolla pois tästä postauksesta, koska kirjoittaminen oli tarpeeksi työlästä jo ilman niitäkin.

Täytyy sanoa, että olin yllättynyt tätä postausta kirjoittaessani siitä, miten vähän hyötyä espanjan taustastani oli portugaliksi kirjoittamisen kanssa. Olen aina kuvitellut espanjan ja portugalin olevan lähellä toisiaan, mutta jos näin on, ei se minulle välittynyt tässä lyhyessä portugalin kielen yritelmässäni. Toki muutamia sanoja tunnistin liippaavan läheltä espanjaa, mutta vähäiseksi jäivät tutut sanat. En ehtinyt perehtyä kielioppiin niin paljoa, että olisin sieltäkään löytänyt yhteisiä piirteitä. Luulen taivutuksen ja sanajärjestyksen olevan samankaltainen, mutta varmaksi en osaa sanoa. Mielenkiintoinen havainto!

Fiilikset postauksen kirjoittamisesta: Hauskaa ja hankalaa. Jos olisin ehtinyt perehtyä portugaliin paremmin, olisi hauskuus voinut lisääntyä, mutta hankaluus pysyä samalla tasolla. Näissä vieraskielisissä postauksissa kiva osuus on se, että tulee aina opeteltua kyseisen kielen alkeita eri opetussivujen kautta ja yritettyä ymmärtää logiikkaa oppien takana. Kielten opiskelu on kivaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: