Eilen ystävänpäivänä muistettiin kumppaneita ja ystäviä, ja kiitettiin heidän läsnäolosta elämissä. Minä muiden mukana tein näin, sillä onhan se nyt ihanaa kertoa ja tulla kuulluksi kuinka tärkeä voikaan olla. Haluaisin kuitenkin olla tärkeämpi myös itselleni ja olla itseni ystävä.

Pohdin sitä, millainen ystävä haluan olla muille. Haluan olla positiivinen, innostava ja kannustava. Sellainen ystävä, jonka kohtaamisesta jää hyvä mieli. Haluan suhtautua ymmärtäväisesti kaikkeen, mitä ystäväni ikinä minulle kertovatkaan. Olla sellainen ystävä, jolle voi rohkeasti kertoa mistä vaan ja jolta saa vastaukseksi hymyn ja ystävällisiä sanoja.

En ikinä haukkuisi ystäväni ulkonäköä. Ei tulisi mieleenkään sanoa kellekään, että sulla on muuten tullut läskiä tuohon ja ootpas taas aika laiska paska tänään. Hirveen näkösiä nuo sun finnit, aika karsea naamapäivä tänään.

Olisin hirveä ihminen, jos sanoisin ystävilleni noin. Kuitenkin voin sanoa noin päivittäin itselleni.

Miksi itselleen tulee helposti puhuttua niin rumasti? Luulen että kaikki osaavat olla itseään kohtaan aika julmia ja armottomia. Usein muita kohtaan osoitetaan enemmän ymmärrystä, mutta itseä soimataan ties mistä pikkuasioista ja podetaan huonoa omatuntoa.

Omat virheet tuntuvat aina suurimmilta, ja itsessään hävettää ne asiat, jotka ystävien kohdalla kuittaisi helposti. Ehkä ystäviltä ei vaadita täydellisyyttä siksi, että jokaisessa on omat huonot puolensa ja ystäviltä niitä ei tarvitse nähdä koko ajan. Itsensä kanssa taas joutuu elämään koko ajan, ja helposti ajautuu vellomaan omissa negatiivissa puolissaan.

Aion yrittää olla itseni ystävä. Lopulta minä olen ainut henkilö, jonka kanssa vietän joka ikisen päivän elämäni alusta loppuun asti. Miksi en siis yrittäisi olla itseni ystävä, jos kuitenkin joudun saan itseni kanssa viettää eniten aikaa? Valitsenhan muutenkin vain kivoja ihmisiä lähelleni, enkä halua elämääni ketään, joka puhuu mulle ikävään sävyyn jatkuvasti.

Otan haasteeksi, että sanon itselleni kolme positiivista asiaa joka päivä. Olen aloittanut tämän jo huomaamattani, ja siitä oikeasti tulee parempi mieli. Oon oikeasti niiden kehujen ja hymyjen arvoinen tyyppi, joten miksi en kohtelisi itseäni sen mukaisesti.

Haastan kaikki muutkin olemaan itsensä ystäviä. Olette sen arvoisia, oikeasti. ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: