VASTUULLINEN JOULUKALENTERI – LUUKKU YKSI

Joulun aikaan monen hyväntekeväisyyshalut heräävät ja erilaiset kampanjat keräävät lahjoituksia sen puolesta, että kaikki saisivat huolettoman ja lämminhenkisen joulun. 

Mulla on ollut tapana lahjoittaa jouluna aina pariin keräykseen, esimerkiksi viime vuonna vein Joulupuuhun muutaman lahjan. Tänä vuonna Ruotsista käsin ajattelin lahjoittaa rahaa, sillä tavaralahjoitukset ovat hankalampia järjestää.

Keräsin blogiin jo viime vuonna hyviä lahjoituskohteita ja tänä vuonna sama meininki jatkuu. Erityisesti koronan vuoksi monen talous on koetuksella ja vähäinenkin joulunvietto vaarassa. Jos sinulla on mahdollisuus, lahjoita ihana joulu myös niille, kenen joulumieli on hukassa rahaongelmien vuoksi. <3

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräyksessä ostetaan joululahjoja, jotka toimitetaan lähialueen vähävaraisille perheille. Toisissa kaupungeissa voit ostaa minkä tahansa lahjan ja toimittaa sen paketoimattomana keräyspisteelle. Toisissa kaupungeissa valitset joulukuusesta lapun, jossa on lahjatoive ja saajan ikä. Tarkista oman kaupunkisi toimintatapa ja keräyspiste, ja osallistu lähialueen perheiden auttamiseen!

Jouluapua

Tällä sivustolla yksittäiset ihmiset voivat pyytää jouluapua. Apu kulkeutuu suoraan lahjoittajalta avun tarvitsijalle ilman välikäsiä. Apua voi pyytää uusien tai käytettyjen tavaroiden, jouluruoan tai vaikkapa joulupukkikäynnin muodossa. Kartalta näet, missä päin Suomea tarvitaan millaista apua.

hyvantekevaisyys-jouluna

Jokaiselle lapselle lounas

Tässä kampanjassa toimitetaan Venner-ruokalaatikkoja vähävaraisille lapsiperheille koronasta johtuvien vaikeiden olosuhteiden aikana. Ruokalaatikot sisältävät muun muassa raaka-aineita ja reseptejä terveellisiin aterioihin.

Pelastakaa Lapset ry Joulukeräys

Järjestö ehkäisee vähävaraisten lasten syrjäytymistä yhteiskunnassa. Jouluapu menee muun muassa lasten harrastuksiin ja koulunkäynnin ylläpitämiseksi.

Ole Joulupukkina seniorille

Tässä keräyksessä voit ostaa joulukukan ja lähettää sen ilahduttamaan yksinäisen seniorin mieltä jouluna. Voit etsiä omaa kaupunkiasi lähimpänä olevan kampanjapaikan tai verkkokaupan.

Silpomaton joulu

Tyttöjen sukupuolielimien silpominen on raakaa väkivaltaa, jota harjoitetaan erityisesti joulun aikaan, sillä joululomalla tyttöjen on helpompi yrittää toipua leikkauksesta salaa kotona koulun ollessa kiinni. Koronan aikana tilanne on entistä akuutimpi. Voit lahjoittaa rahaa silpomisen pysäyttämiseksi.

Hyvä Joulumieli -keräys

Keräykseen lahjoitetuilla varoilla ostetaan ruokalahjakortteja huonossa rahatilanteissa olevia perheitä. Ruokalahjakortti tulee käyttää joulukuun aikana, eli niin, että vähävaraisetkin perheet voivat nauttia jouluruoasta.

Pelastusarmeijan Joulupata

Joulupataan voit lahjoittaa rahaa tai tavaroita. Kaikki Joulupadan lahjoitukset menevät Suomessa asuville vähävaraisille. Joulupatakeräykseen voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi patavahdiksi.

hyvantekevaisyys-jouluna

Joululahjoitus Itämerelle

Itämeri tarvitsee lahjoja, me emme. Tällä sloganilla John Nurmisen säätiö kerää joululahjoituksia, jotka käytetään Itämeren puhdistamiseen.

Kotimaan apu

Tällä sivulla yksityiset avunpyytäjät voivat saada apua yksityisiltä lahjoittajilta. Avun pyytäjät kertovat, mihin tarvitsevat rahaa ja minkälaisen summan. Auttaja voi lahjoittaa haluamansa summan valitsemansa autettavan keräykseen.

Apuna ry

Tämän järjestön kautta voit lahjoitta joululahjarahaa tai jouluruokaa vähävaraisille. Lahjalista julkaistaan järjestön nettisivuilla.

Kauneimmat Joululaulut

Jos haluat lahjoittaa aikaasi ja luoda joulumieltä, voit etsiä itseäsi lähimmän tapahtuman ja lähteä laulamaan joululauluja muiden iloksi. Tämän kautta voit myös lahjoittaa rahaa maailman köyhille lapsille joulun aikaan. Voit lahjoittaa esimerkiksi puhdasta vettä perheelle.

Rakenna Joulupuu

Pääkaupunkiseutujen seurakuntien yhteiskeräys, jossa voit lahjoittaa lahjakortteja yhteisiin elämyksiin tai jouluruokaan tai vaihtoehtoisesti joulukukan yksinasuvalle.

Patmoksen Operaatio Joulun Lapsi

Kristillinen säätiö välittää Euroopan köyhimmille lapsille kenkälaatikkoon pakattuja joululahjoja. Lahjoitusvaroilla rahoitetaan myös lasten Suuri Seikkailu -opetuslapseuskouluja.

Monet järjestöt myös keräävät lahjoituksia hyvään tarkoitukseen ympäri vuoden. Toivottavasti löydät sopivan lahjoituskohteen. Lisää joulun ajan hyväntekeväisyyskampanjoita voi jakaa kommenttikentän puolelle.

Kiitos kun autat. <3

2 Comments

  1. Lahjoitukset ovat kyllä tärkeä tapa välittää ja auttaa. Oli kyseessä sitten joulupuu keräys, yrityslahjoitus tai joku muu. Itsekin usein laitan jouluna muutamaan kohteeseen, sekä myös ympäri vuotta satunnaisia kuukausilahjoituksia.

  2. Samaa mieltä! Mulla on Keniassa kummilapsi, jolle lahjoitan kuukausittain rahaa. Lisäksi tulee juurikin silloin tällöin laitettua eri kohteisiin lahjoituksia. Joulun aikaa itselle nousee erityisesti mieleen apua tarvitsevat, ja silloin tulee avoimemmalla kädellä tehtyä lahjoituksia. Joulupuu-keräys on ihan mun suosikkini. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: