Selailin vanhoja kuvia ja törmäsin näihin 2013 vuoden kuviin Turkista, ja jostain syystä halusin hirveästi julkaista nämä. 😀 Olin siis Alanyassa ystäväni kanssa lukion jälkeisenä kesänä rentoutumassa. Tää reissu jäi mulle hyvin mieleen, olin silloin juuri täyttänyt 20 ja päivä ennen lähtöä eronnut poikaystävästäni. Aika jännät lähtökohdat siis kahdeksan päivän mittaiselle rantalomalle, mutta kyllä meillä oli kivaa siellä! En muuten muokkaillut näitä kuvia muuten kuin horisontit suoristamalla ja kuvakoot pienentämällä, eli en koskenut väreihin tai muihin säätöihin yhtään. Hauskaa, miten eri lailla oon silloin kuvaillut ja kuinka erilaista oon ite näyttänyt. Oon kauhean pieni näissä kuvissa vielä! Hoh, mutta tässäpä neljän vuoden takaisia maisemia Alanyasta – tuskinpa Turkin näkymät ovat edes kauheasti tästä vuodesta muuttuneet!

2
1
17
7
6
8
9
4
10
3
11
12
13
18

Mitä me sitten teimme kahdeksan päivää Turkin Alanyassa? No, mitä nyt yleensä rantalomalla tehdään. Makoiltiin rannalla, uitiin meressä, makoiltiin altaalla, uitiin altaassa. Käytiin yhtenä päivänä seikkailulla vuoristossa, jossa hypättiin kolmen metrin korkeudesta jääkylmään veteen keskellä kallioita. Tuo on jäänyt mieleeni sellaisena ensimmäisenä jännänä extreme-kokemuksena. Yli kolmenkympin helteissä kallioiden keskellä kylmään veteen hyppääminen oli jännää. Ja olisi varmaan edelleen jännää! Käytiin myös syömässä samassa paikassa, ja kuten näkyy, siellä istuttiin ja syötiin lattian tasossa. Ruoan jälkeen otettiin jopa pikku päikkärit noilla ihanan pehmeillä jättityynyillä.

Suosittelisinko Alanyaa matkakohteeksi? Mikä ettei, jos kaipaa perus aurinkomatkailua eikä sen kummempaa aktiviteettiä. Menisinkö uudestaan? Todennäköisesti en, enemmän kiinnostaisi Turkissa Istanbul ja Kappadokia. Kadunko reissua? En todellakaan. Se oli ylioppilaslahjani vanhemmiltani ja parempaa lahjaa en olisi osannut toivoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: