Tere! Minu nimi on Laura. Ma ei oska hästi eesti keelt.

Ma räägin soome keelt. Ma pole kunagi eesti keelt õppinud. Ma arvan, et see kõlab nagu naljakas keel. See kõlab natuke nagu Turku murre. Sõnad on imelikud, kuid rõhuasetus on tuttav.

Tulin eile reisilt koju tagasi. Nüüd olen natuke haige. Loodan, et see pole korona.

Ma pole kunagi Eestis käinud. Tahaksin seal vahel käia, vähemalt Tallinnas ja Pärnus.

Olen viimastel päevadel lugenud palju Estoniast. Huvitav asi, aga nii suur tragöödia. Huvitav, kas me kunagi saame teada, mis tegelikult juhtus.

Ma pean nüüd minema. Head aega!

postaus-vieraalla-kielella-viro

Oma taustani viron kielen kanssa: Mulla ei ole kyllä suoraan sanoen mitään taustaa viron kanssa. Lähin kosketukseni kieleen on se, kun lukion äidinkielen tunnilla opettaja kutsui mut lukemaan vironkielisen tekstin luokan eteen, koska luokan ainoana turkulaisena osasin painottaa tekstin oikein. Turun murteen ja viron kielen painotukset kuulostavat siis hämmentävän samanlaisilta.

Viroa olisi joskus ihan kiva opiskella. Luulen, että handlaisin sen perusteet aika nopeasti, vaikka perusteellisempi kielen oppiminen vie aina aikaa enemmän eikä ikinä ole kovin helppoa. 

Fiilikset postauksen kirjoittamisesta: Nyt oli hauskin postaus niistä kielistä, joita en ole opiskellut. Virossa on jotain tuttua ja turvallista. Jotkut käännökset naurattavat, kuten esimerkiksi kohta, jossa kerroin (tai ainakin yritin kertoa) Estonia-uutisten olevan mielenkiintosia. Viroksi tuo kääntyi sanalla ”huvitav”, vaikka huvittavaa tämä juttu ei missään nimessä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: