Viikonloppu mielessä ja leffa vielä hukassa? Tässä viisi elokuvaa, jotka ovat hieman erilaisia, mutta erittäin viihdyttäviä. Nappaa nämä katselulistallesi ja takaan, ettei lauantaisi ole tylsä.

leffasuosituksia 1


Ota kiinni jos saat

Nuori huijari, Frank Abagnale, piileskelee häntä jahtaavaa FBI-agentti Carl Hanrattya. Abagnale rikastuu painattamalla shekkiväärennöksiä, joiden avulla hän nostaa mittavat määrät rahaa katteettomasti. Abagnale pakenee taitavasti tilanteista, joista on miltei mahdotonta päästä karkuun.

Vanha, mutta älyttömän hyvä elokuva. Jostain syystä näin tämän ensimmäistä kertaa vasta vähän aikaa sitten. Leonardo DiCaprio ja Tom Hanks tähdittävät tätä leffaa, ja onnistuneet roolivalinnat tuovat elokuvalle lisäarvoa. Abagnalen taitavia väärennöksiä ja ovelia juonia on ilo seurata. Elokuva perustuu tositapahtumiin, mikä tekee siitä entistä mielenkiintoisemman.

Kiinni jäit!

Viisi keski-ikäistä miestä, jotka ovat keskenään lapsuudenystäviä, ovat jatkaneet lapsuudesta alkanutta perinnettään läpi vuosien. Miehet nimittäin leikkivät tiettynä ajanjaksona edelleen suosittua leikkiä: hippaa. Hipaksi jäänyt joutuu aina odottamaan häpeällisesti 11 kuukautta uuden pelin alkanutta. Nyt hippamestari, joka ei kertakaan ole jäänyt kiinni, on vetäytymässä pelistä. Muu porukka ei halua päästää hippamestaria eläkkeelle koskemattomana, mutta ainut mahdollisuus peliin on hippamestarin hääviikonloppu.

Tässä elokuvassa on todella hasardilta kuulostava juoni. Ja hasardi se olikin, mutta leffa ylitti silti täysin odotukseni. Hippaleikkiä ja juonittelua oli hauska seurata ja yrittää arvata tapahtumia ennakkoon. Lopussa juoni muuttui yllättäen vakavaksi, mutta oli loppuun katsomisen arvoinen. Jos haluat katsoa erilaisen leffan, joka naurattaa yllättävissä kohdissa, katso tämä. Myös Kiinni jäit! perustuu tositapahtumiin.

Game Night

Max ja Annie ovat pariskunta, jotka rakastavat kilpailua. Yhdessä ystäviensä kanssa he järjestävät joka viikko lautapeli-illan. Tällä kertaa mukaan tulee myös Maxin veli Brooks, joka haluaa järjestää itse ennen näkemättömän murhamysteerin oikeilla näyttelijöillä. Peli alkaa Brooksin kidnappaamisella, ja pian kukaan pelaajista ei enää tiedä, mikä on totta ja mikä peliä.

Murhamysteeriä parhaimmillaan! Leffassa on jännitystä, mutta tunnelma ei ole liian vakava missään vaiheessa, vaan huumoria on reippaasti lisätty mukaan. Juoni on monimutkainen, ja juuri kun uskot arvanneesi, miten kaikki tapahtuu, tulee vastaan seuraava yllättävä käänne. Nautin tästä leffasta todella paljon, ja ihan viimeisissäkin kohtauksissa piti vielä miettiä, onko tämä nyt totta vai peliä. Juuri sopiva lauantai-illan leffa täynnä jännitystä ja pulmien ratkomista.

leffasuosituksia 2


Murhamysteeri

Nick ja Audrey Spitz ovat viisitoista vuotta naimisissa ollut pari, jonka elämä on tasaisen tappavaa. Nick on poliisi, joka häpeillen valehtelee vaimolleen saaneensa ylennyksen rikosetsiväksi. Audrey tympääntyy lopullisesti, kun Nick ostaa hänelle syntymäpäivälahjaksi taas Amazonin lahjakortin ja vaatii miestään viemään hänet Eurooppaan lomalle. Matkalla lentokoneessa Audrey tutustuu upporikkaaseen Charles Cavendishiin, joka kutsuu pariskunnan setänsä hulppealle huvijahdille. Jahdilla tapahtuu kuitenkin murha, ja Spitzit alkavat selvittää, kuka oikeastaan murhasi ja kenet.

Leffan pääosia näyttelevät Adam Sandler ja Jennifer Aniston. Komediaa on siis luvassa, ja leffan laatu on juurikin näyttelijöidensä tyyliä. Elokuvan käänteitä on hauska seurata ja arvailla murhaajan henkilöllisyyttä. Suurta murhamysteerin tuntua tästä ei saa, mutta kevyempi lauantai-illan leffakokemus on taattu. Leffa on ennen kaikkea viihdyttävä hömppäjännäreistä tykkääville katselijoille.

21

Huippuälykäs Ben Campbell haluaa kerätä rahaa päästäkseen Harvardin lääketieteelliseen opiskelemaan. Professori Micky Rosa houkuttelee Campbellin mukaan opiskelijoista koostuvaan porukkaan, jotka viettävät viikonloput tienaten rahaa Vegasissa. Tienaaminen ei kuitenkaan ole riskitöntä, sillä rahat tulevat laskemalla kortteja, mikä on ankarasti kielletty kasinoilla. Pian Campbellin elämä muuttuu riskien ja rahanhimon ottaessa vallan…

Mielettömän hyvä elokuva, joka pitää otteessaan alusta loppuun. Rakastan elokuvia, joissa on ovela juoni ja johon pitää vähän sinnitellä pysyäkseen perässä. Tämä leffa on mielenkiintoinen ja hyvin tehty. Juoni on sinällään hieman ennalta-arvattava, mutta se ei haittaa, sillä sitä on silti mielenkiintoista seurata. Taidokkaasti tehdyt kohtaukset ovat ilo silmälle ja kurkistus Vegasin ihmeelliseen maailmaan piristää viikonloppua. Katsokaa tämä!

Oliko listassa teille tuttuja leffoja? Meneekö mikään katselulistallenne?

2 Comments

  1. Tuo Kiinni jäit! ja Game Night katsottiin puolison kanssa joskus leffailtana ja tykkäsin tosi kovasti! Jopa puoliso, joka yleensä inhoaa just tuon tyyppisiä leffoja sanoi, että oli yllättävän jees.

  2. Mahtavaa että tykkäsit, ne on kyllä molemmat tosi hyviä leffoja! Just junassa katoin sivusilmällä uudestaan tuon Kiinni jäit! ja oli kyllä hauska. Tykkään sen positiivisesta tunnelmasta lopun tapahtumien kanssakin. 🙂 Game Night taas oli niin jännä, kun koko ajan sai muuttaa arvaustaan ihan loppuhetkille asti! 😀
    Suosittelen että ainakin nuo Ota kiinni jos saat ja 21 katotte kumppanisi kanssa, kuulostaa siltä että hän vois niistä leffoista tykätä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: