tatuointi 2

Tatuoinnit: koukuttavia, kauniita, tuskaisia, upeita. Mulla on tällä hetkellä kolme tatuointia, ja suunnittelen jatkuvasti uusia ideoita kehooni tatuoitavaksi. Ongelma on se, että ideoita on niiin paljon, mutten haluan koko kroppani olevan tatuoitu. Tykkään kuitenkin ottaa pieniä tatskoja ympäri kehoa, ja uskon, että tulen ainakin muutaman vielä ottamaan. En jaksa uskoa, että katuisin näitä myöhemmin – en kuitenkaan ota kehooni mitään kuvaa, jota en olisi tarkasti harkinnut.

Nyt esittelen teille ne kolme tatuointia, jotka mulla tällä hetkellä on.

tatuointi 1

Ensimmäisen tatuointini otin usean vuoden harkinnan jälkeen 21-vuotiaana. Paikan olin päättänyt valmiiksi joskus teininä, ja kuvio oli mielessäni suunnilleen yhtä kauan. Tatuoin oikealle puolelle vatsan seutuani mustavalkoisen neliapilan. Olen tavallaan todella taikauskoinen, ja kerronkin aina neliapilatatuoinnin tarkoittavan sitä, että minulla on onnea matkassa. Lisäksi neliapila symboloi minulle sitä, että universumissa on olemassa suurempia voimia, joiden liikkeisiin voimme itse vaikuttaa vain rajallisesti. Kaikki menee kuitenkin lopulta juuri niin kuin se on tarkoitettu.

Fun story, tatuoija meinasi tehdä minulle ensin väärän tatskan. Olin todella jännittynyt ensimmäisestä tatuoinnistani ja englanniksi asioinnista, että hämmennyin tatuoijan selityksistä kahdesta eripaksuisesta tekstistä. Lopulta selvisi, että seuraava asiakas aikoi ottaa tekstitatutoinnin kaulaansa, ja tatuoijalla oli mennyt meidän kuvat sekaisin. Tilanteesta selvittiin naurulla, enkä luojan kiitos saanut kaulaani mitään mustetta. Olin ajatellut neliapilaan pelkkiä ääriviivoja, mutta tatuoija päätti tehdä siihen varjostukset. Onneksi, sillä näin kuva näyttää paljon paremmalta. Tatuoinnin tekeminen ei niinkään sattunut, vaan tuntui hieman ärsyttävältä raapimiselta. Loppuvaiheen varjostuksia tehtäessä ärsytys tuntui jo todella ikävältä, mutta varsinaista kipua en tuntenut ollenkaan.

Paikka: Fist of Needles, Vaasa
Kesto: reilu tunti
Hinta: 120e

tatuointi 4

Toisen tatuointini otin syksyllä 2017 palattuani takaisin Suomeen asumaan. Olin reilu vuoden sisään asunut Keniassa, Saksassa ja Ruotsissa, ja muotoillut päässäni hyvin lyhyttä ja ytimekästä tatuointia. Olin niin ylpeä ja iloinen siitä, että uskalsin tehdä sen, mitä halusin. Siitä juontaa juurensa simppeli tekstitatuointini. Jos haluat jotain, do it. Älä epäröi ja pelkää, vaan yksinkertaisesti tee se, mitä haluat tehdä. Et tule katumaan.

Tämän tatuoinnin otin ollessani viikon verran käymässä vanhempieni luona Rovaniemellä. Aikataulu oli suhteellisen nopea, sillä kävelin vain aiemmin googlaamaani tatuointistudioon sisään, ja kysyin vapaita aikoja. Sellainen löytyi seuraavalta päivältä, jolloin kävin ottamassa tatuoinnin. Tämä oli aiempaa kivuliaampi, mutta mukavien työntekijöiden ja ympäristön vuoksi tilanne oli helposti handlattavissa. Eniten pelkäsin refleksiäni vetää käsi pois neulan alta kivun iskiessä, mutta hillitsin onneksi hyvin itseni.

Paikka: Halla Tattoo & Piercing
Kesto: 10min
Hinta: 60e

tatuointi 3

Kolmannen kerran istuin tatutoitavaksi helmikuussa 2018 aika spontaanisti. Näin kauppakeskuksen ikkunassa mainoksen walk in -tatuoijasta ja laitoin poikaystävälleni viestiä puoliksi vitsillä, että käydäänkö ottamassa tatuoinnit. Parin viikon päästä molemmilla oli uudet tatskat. Vaikka päätös oli nopea, tatutointi oli kuitenkin harkittu. Pyörittelen edelleen jatkuvasti uusia ideoita mielessäni, joten päätin vain silloin, minkä halusin seuraavaksi toteuttaa. Päädyin ottamaan horoskooppimerkkini tähtikuvion. Olen horoskoopiltani Leijona, ja se on aina ollut tärkeä osa persoonaani. Rakastan tähtikuvoita, ja olen edelleen rakastunut tatuointiini.

Itse tatuointipaikka oli hyvin epätyypillinen – nimittäin kauppakeskuksessa sijaitseva kampaamo. Eräs tatuoija kävi siellä pitämässä muutaman walk in -päivän harkitessaan studion perustamista Vaasaan. Kokemus oli siis sinällään aika huvittava, kun viereisessä penkissä sermin takana mummot ottavat permanentteja ja toisella puolella purraan hammasta yhteen tatuoitavana. Tämä oli nimittäin ehdottomasti kivuliain tatska, ja poikaystävän sormet olivatkin koetuksella mun puristaessa niitä erittäin kovaa kipeimpien kohtien aikana. Onneksi homma oli nopeasti ohi, ja kuten aina, täysin sen kaiken kivun arvoista.

Paikka: Hair Rewell Center, Vaasa
Kesto: 15min
Hinta: 50e

Onko sulla tatuointeja vai oletko sitä mieltä, ettet mistään hinnasta suostuisi neulan alle? Tarvitseeko sun mielestä tatuointi vahvan merkityksen, vai riittääkö syyksi kivan näköinen kuva?

8 Comments

 1. Kivoja tatuointeja siulla, mukava oli nähdä paikat ja hinnat, mitä näistä on veloitettu. Miulta löytyy isompia tatuointeja, varmaan vielä yksi tulee kylkeen. 🙂 Tatuointi ei välttämättä miusta tarvitse merkitystä, kunhan se on mieluisa ja ihminen on varma, että tykkää siitä kuvasta / tekstistä ihollaan. Miun ensimmäisillä tatuoinneilla on merkitys, mutta välissä taitaapi olla ainakin yksi, jolla ei sen syvempää merkitystä ole. ^^

 2. Kiitos! 🙂 Muakin kiinnostaa aina muiden tatuoinneista hinnat ja itse kokemus, joten ajattelin itsekin kertoa niistä. Hienoa että sulla on isompia tatskoja! Ne on parhaimmillaan todella upeita, mutta jotenkaan en itse niitä raaski ottaa, vaan pitäydyn pienemmissä. 😀

  Mä olen vähän samoilla linjoilla, tai että joskus tatuoinnin merkitys on yksinkertaisesti se, että kuva on vaan omasta mielestä todella kaunis. Omille tatuoinneilleni haluan merkityksen, mutta ei haittaa, vaikka muilla ei niitä olisikaan. 🙂

  Kiitos kommentista, Milla! <3

 3. Voitko tehdä postaus meille ummikoille, miksi ihminen ylipäänsä haluaa ottaa tatuoinnin? Minua ei häiritse tatuointien olemassa olo toisilla, mutta itse en ikinä ottaisi sellaista. Se on turha tuska ja rahan tuhlausta – näin omasta mielestäni. Eikä sitä ikinä saa pois, jos haluaa jostakin oman elämän osiosta eroon. Erikoisesti, miksi nainen haluaa mustetta ihon alle? Tämä on puhdasta provosointia – ja yritystä ymmärttää asiaa, joka menee oman ymmärryksen yli. Ei missään nimessä henkilökohtaista, eikä sinua vastaan.

 4. Mun mielestä ei tarvi olla merkitystä, jos pitää kuvasta ja on täysin varma siitä 🙂 Itsellä on yksi ja sillä on kyllä merkitys, mielessä on myös kaksi muuta, toisella merkitys ja toisella ehkei niinkään 😀 Tosin en välttämättä koskaan tuu toteuttamaan niitä, kun en saa aikaiseksi mennä :') Oon myös miettinyt sitä, että tarvinko niitä sitten ollenkaan, jos en saa ees aikaiseksi 😀

  Todella kiva postaus ja sulla on kyllä todella kauniita tatskoja, itseäni miellytti tuo neliapila kovasti <3

 5. Olipa kiva postaus, sulla on ihania pikkukuvia! Mä itse olen ottanut yhteensä viisi tatuointia, mutta ne on vähän isompia; yhteensä oon istunut tatuointipenkissä reilu 10 tuntia. Oon myös haaveillut aina tatuoijaksi ryhtymisestä, mutta saa nähdä, toteutuuko unelma koskaan, alalla kun käy kova kilpailu.

  Musta tatuointi voi olla merkityksellinen, vaikkei sillä itse kuvalla itsellään olisi merkitystä – mä olen ottanut tatuointeja valmistuessa, synttärien kunniaksi ja itsetuntoani parantaakseni, ja kuvat eivät aina ole olleet loppuun asti mietittyjä tai tosi syvällisiä. Viimeisin tatuointini, pieni kummitus käsivarressa on esimerkiksi puolihihan aloitus. Koko projektin idea on viedä mua lähemmäksi unelmaduuniani, ja tavoitteena on, että saan tatuointiharjoittelijan paikan ennen, kuin puolihiha valmistuu! 🙂 mun treenipiirroksia löytyy instasta nimellä @idizart!

 6. Heippa! En ottanut henkilökohtaisesti, mun mielestä tämä oli ihan asiallinen kysymys ja kyseenalaistus. Ihan kokonaista postausta en tästä aiheesta varmaan saa rakennettua, joten vastaan nyt vaan pidemmällä kommentilla. 🙂

  Mä en osaa sanoa, miksi tatuointeja halutaan ottaa. Musta tää on vähän sama, kun lävistysten otto tai hiusten värjäys – jotkut vaan tykkää niistä. Mä itse rakastan omia tatuointejani, enkä ottaisi mitään sellaista iholleni pysyvästi, mikä voisi myöhemmin merkitykseltään totaalisesti kadota elämästäni. Lisäksi mun mielestä tatuointien merkitykset voivat muuttua elämän aikana. Mun mielestä sillä ei oo myöskään eroa, ottaako tatuoinnin mies vai nainen. Mulle henkilökohtaisesti tatuoinnit on pysyvää taidetta iholla ja tapa kantaa merkityksellisiä asioita mukanani koko ajan. Samalla ne myös viestivät muille mulle tärkeitä asioita. En esimerkiksi usko, että ikinä tulisin katumaan horoskooppitatuointiani – tuun ikuisesti olemaan leijona ja vaikka myöhemmin horoskooppi ei olisi mulle niin merkityksellistä, ei se poista sitä faktaa että nykyään se on. En osaa oikein paremmin selittää tätä asiaa, toivottavasti valaisi sulle edes vähän ajatusmaailmaa tatuoinnin ottamisen takana! Tavallaan ymmärrän sua, koska mulle esimerkiksi kauneusleikkaukset ja huulien täytöt yms. näyttäytyy maailman turhimpina asioina, joihin käytetään rahaa… Ehkä joku ajattelee samalla tavalla tatuoinneista. Ja mitä tuohon kipuun tulee, niin tavallaan se kuuluu mun mielestä asiaan. Muuten tatskoja tulisi ehkä otettua yhtä helposti kun kampaajalla käyntiä – sen kivun ja jännityksen jälkeen sen uuden tatuoinnin tuntuu enemmän 'ansaitsevan'.

  Kiitos kommentista Nadine ja palaa ihmeessä kertomaan, jos tuli jotain uusia kysymysmerkkejä mieleen aiheesta! 🙂

 7. Haha tuo on kyllä hyvä pointti, mut toisaalta sitten kun ne saa aikaseksi hankkia, niitä rakastaa mielettömästi. 😀 Mun mielestä se yhteydenotto tatuoijaan on kaikkein hankalin vaihe! Sitten kun sen uskaltaa tehdä, jää jäljelle vaan paikalle meneminen (ja kärsiminen :D). Tavallaan koko jutusta tulee niin todellista siinä vaiheessa, kun viesti on laitettu.
  Ja jep, mun mielestä ne merkitykset syntyy itsestään kuvan ottamisen mukana. Eikä merkityksen tarvitse olla mikään iso, mullakin vähän vaihtelee niissä tällä hetkellä suunnitelman tasolla olevissa tatuoinneissa se merkityksen suuruus. Kaikki tyylillään 🙂

  Kiitos tosi paljon Kata! <3 Mä tykkään myös tuosta neliapilasta, vaikka toisaalta oon niin tottunut jo siihen etten osaa enää ihastella sitä samalla tavalla kuin noita tuoreempia. 😀

 8. Kiitos Iida! <3
  Huh, mä en kyllä varmaan edes pystyisi ottamaan mitään isompaa kuvaa. Enkä kyllä haluaisikaan, mun mielestä nää pikkukuvat sopii mulle paljon paremmin. 😀

  Sulla on hyviä ajatuksia tatuointien merkityksistä. Tuo puolihihan ja kummituksen idea kuulostaa aivan mahtavalta! Tsemppiä hurjasti alavalintaan, kilpailu on varmasti kovaa, mutta aina joku lyö läpi. Se voit siis erittäin hyvin olla sinä. Jos haluat jotain, niin do it 😉

  Kävin katsomassa sun piirroksia ja näyttää kyllä tosi hyvältä! Mun silmään katottuna sulla on lahjoja tuolle alalle, toivottavasti saat harjoittelupaikan ja etenet unelmaduuniisi. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: