Mulla on ihan mieletön matkakuume ja jos koronaa ei olisi, varailisin tällä hetkellä yhtä sun toistakin matkaa maailman ääriin. Tällä hetkellä en vain viitsi lähteä, sillä a) en halua saada koronaa, b) en halua levittää koronaa ja c) en halua, että kohteessa on moni paikka kiinni ja maskipakko siellä vieraillessani.


No, mihin sitten matkustaisin, jos voisin? Ensinnäkin otsikkoon pieni disclaimer: haluaisin matkustaa ihan jokaiseen maailman maahan. Tavoitteenani onkin käydä jokaisella mantereella sekä kaikissa Euroopan maissa. On kuitenkin paikkoja, joihin matkustaminen kiinnostaa enemmän ja joitain, mitkä eivät ole ensimmäisenä kohdelistallani.

matkustushaaveita-mihin-haluan-matkustaa

Näihin maihin haluan matkustaa

Olen jo aiemmin hullaantunut täysin Afrikkaan, ja haluaisinkin käydä siellä useassa maassa. Etelä-Afrikka kiehtoo erilaisuudellaan, Egyptin pyramidit houkuttavat katsomaan. Jostain syystä olen saanut pakkomielteen Sao Tome ja Principesta, eli pienistä saarista päiväntasaajalla. Gambiasta olen kuullut pelkkää hyvää. Seuraava Afrikan matkani kohdistuu todennäköisesti Marokkoon, josta olen haaveillut jo pitkään. Ja pakko myöntää, että tietyn leffasarjan fanina haluaisin joskus käydä myös Madagaskarilla.

Euroopassa tavoitteeni on käydä ihan kaikissa maissa. Tällä hetkellä plakkarissa on 21/51, eli mahdoton tavoite ei ole. Erityisesti Euroopassa kiinnostaisivat Balkanin maat, kuten Romania, Serbia ja Albania. Valko-Venäjä ja Moldova ovat myös Euroopan kohteiden kärkipäässä. Itä-Euroopan rosoisuus viehättää. Lisäksi olisi kiva käydä kääpiövaltioissa, erityisesti Andorra ja Liechtenstein houkuttelevat. Tietenkin haluan myös käydä Norjassa ja Islannissa, mutta ne tuppaavat aina unohtua Pohjoismaa-statuksensa vuoksi.

Aasiasta mua houkuttelee ehdottomasti eniten Lähi-Itä, eli alue, jota moni ei miellä Aasiaksi ja johon en ole kuullut kovin monen haluavan matkustaa. Israel kiinnostaa tärkeän asemansa vuoksi kristinuskon historiassa. Iranista olen kuullut monesta suusta pelkkää hyvää, ja se on maalistani kärkipäässä. Jordaniasta ja Georgiasta tiedän tuskin mitään, joten niissä haluan käydä. Muuten Aasiassa haluan käydä Japanissa, Intiassa sekä tietenkin Pohjois-Koreassa. Sinnekin järjestetään laillisia matkoja, ja noin erikoinen maa on nähtävä omin silmin.

matkustushaaveita-mihin-haluan-matkustaa


Pohjois-Amerikasta kiinnostaa luonnollisesti Yhdysvallat ja Kanada, ne on koettava kerran elämässä kumpikin. Meksikossa asuu yksi parhaista ystävistäni, ja hänen somemateriaalinsa melkein pakottavat mut visiitille Meksikoon. Etelä-Amerikasta haluaisin nähdä Perun ja sieltä nimenomaan Machu Picchun, johon olisi upea tehdä joskus patikointiretki.

Oseania tuntuu itselleni kaukaisimmalta. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa haluan käydä joskus, mutta niiden aika ei ole vielä. Enemmän kiinnostaa maailman kolmanneksi pienin valtio, Nauru. Haaveilen Oseanian saarihyppelystä, jossa käytäisiin kaikilla saarilla, paitsi kahdella isoimmalla. Toistaiseksi olen löytänyt vain Fidzin saarihyppelyitä törkyhintaan, mutta onhan tässä aikaa säästellä vaikka sinne vanhoille päiville Oseanian unelmien saarihyppelykierrosta.

Näiden lisäksi haluan ehdottomasti käydä joskus Etelämantereella. Sitä paikkaa ei varmasti voi muuhun verrata eikä vastaavaa kokemusta voi muualta saada, joten Etelämanner on askellettava kerran elämässään.

matkustushaaveita-mihin-haluan-matkustaa


Nämä maat eivät kiinnosta minua ollenkaan

Kuten alussa jo paljastin, ei tällaisia maita ole olemassakaan. En kieltäytyisi lähtemästä yhteenkään maahan. On kuitenkin maita, jotka eivät minua erityisemmin houkuttele, ja ne aion teille nyt kertoa.

Afrikka pursuilee upeaa nähtävää, mutta voin kuvitella, että joillain alueilla yhden maan nähtyäsi olet niin sanotusti nähnyt kaiken. Tämän vuoksi esimerkiksi pikkumaat Togo ja Benin eivät houkuttele erityisen paljoa, tai Malawi ja Djibouti. Luulen, että jossain vaiheessa maat alkavat toistaa itseään.

Euroopassa hassua kyllä mun listalla viimeisten joukossa ovat Ranska ja Espanja. Molemmat omalla tavallaan houkuttelevat, mutta toisaalta niissä ei ole sellaista erityisen kiinnostavaa piirrettä tullut esiin tähänkään mennessä. Varmasti pitäisin molemmista maista, mutta niihin voi mennä ”koska tahansa”, joten ykkösenä ne eivät pääse listalleni.

matkustushaaveita-mihin-haluan-matkustaa

Aasia, ah, niin suuri Aasia. Olen tässä mielessä varmaan outolintu, mutta Kaakkois-Aasia ei ole ikinä kiinnostanut mua. Kiina tuntuu liian isolta palalta haukattavaksi. Malediiveille en lähtisi ensimmäisenä.

Pohjois-Amerikan Karibian saaret eivät ole päässeet kiinnostuskiikareideni kohteeksi. Kuuba on ainut vähänkään kiinnostava, muuten jätän paratiisirannat muille, ellen sitten joskus innostu risteilyistä. Etelä-Amerikassa vähän sama juttu – mikään ei kiinnosta erityisen paljon, koska uskon kaikkialla olevan upeita maisemia ja eksoottista tunnelmaa, jota haen mieluummin jostain muualta.
Siinäpä se tällä kertaa. Kaikkialle menisin jos pääsisin, mutta oli mukava tutkia karttaa ja pohtia, mitkä kohteet kiinnostavat eniten ja mitkä eivät ole välttämättömiä käydä. Toki haluaisin käydä jokaisessa maanosassa joskus, ja varmasti nyt ei-listalle laittamistani maista voi löytyä mielettömiä kohteita.
Mitä teidän ehdottomasti haluan -listalta löytyy ja vielä mielenkiintoisempaa, mitkä maat eivät kiinnosta teitä ollenkaan?

10 Comments

 1. Jonkun verran oli samoja kiinnostuksen kohteita. Mua kiinnostaa kans Iran, Jordania, Marokko, Uusi-Seelanti, Islanti, Albania, Serbia, Madagaskar ja tietenkin ultimaalinen haaveeni Peru. Noiden lisäks kiinnostuksiin lukeutuu Montenegro, Sri Lanka, Keski-Aasia, etenkin Uzbekistan ja Kazakstan. Kävin toissavuonna Mongoliassa, jonka jälkeen kiinnostus Keski-Aasiaa kohtaan kasvoi entisestään. Pohjois-Koreaan on ollu tilaisuus lähteä monesti, sillä kuulun Suomi-Korea-seuran hallitukseen, mut en oo saanu aikasiks lähtee sinne. Jos pääsis pelkälle luontomatkalle sinne, niin lähtisin, mutta Pjongjang ei kiinnosta yhtään.

  Mitkä taas ei myöskään kiinnosta on UAE, Israel, Kiina, Etelä-Korea, Italia, Britit, USA, Argentiina, suurin osa Afrikan maista (varmaan siks etten tiedä niistä juuri mitään), Intia, Australia, Thaimaa ja varmasti moni muukin. Ei oo myöskään koskaan kiinnostanu muut Pohjoismaat tai Venäjä, Islantia ja Siperiaa lukuunottamatta. Ruotsi ja Tanska oli mun mielestä aika tylsiä.

  Hirveimmät kohteet, missä oon käyny ja mihin matkustamista kadun, on olleet Panama City, Kaunas ja Wien. Meksikoon taas voisin matkustaa aina vaan uudelleen ja uudelleen. Oon käyny siellä viidesti ja se on mun suosikkimaita Guatemalan lisäks <3

 2. Nyt olisi tosiaan hyvä hetki koota taas bucket-listaa ja miettiä, mitkä kohteet ovat niitä, minne ainakin haluaa. Nyt on hyvin huomattu, ettei matkailukaan ole itsestäänselvyys. Saa nähdä tuleeko enää koskaan olemaan näissä määrin, mitä se on jo viimeisen vuosikymmenen ollut, kun reittiyhteydet on ollut niin älyttömän hyviä minne tahansa. Jotenkin nyt on se tunne, että kun tästä matkailu taas avautuu, tulen ainakin itse valikoimaan kohteita entistä tarkemmin sen mukaan, minne oikeasti haluan.

 3. Mielenkiintoisia kohteita, muutamia mitä ei varmaan ihan jokaisen listalla ole. Marokko on aivan ihana, siellä tuli vietettyä pari-kolme kuukautta pari vuotta sitten. Ja toivottavasti pääset joskus tänne Australiaan! Omakin sankolistani on ihan loputon, ja mitä enemmän reissaan, sitä enemmän se kasvaa. Kovin montaa maata en keksi, mihin en matkustaisi. Lähinnä turvattomia maita, sotatilaisia jne vältän.

 4. Itse en oikeastaan toteaisi yhdestäkään maasta, jossa en vielä ole ollut, ettei kiinnosta.
  Tietysti – aikaan ennen koronaa – olin mielessäni blokannut listaltani sotatilassa olevia maita, joihin meneminen ei olisi ihan leppoisaa lomaa, mutta jos maan olot ovat ok, niin kannattaa käydä katsomassa! Poliittisista syistä en taitaisi hetimmiten palata Turkkiin, Venäjälle tai Intiaankaan, viimeksimainittuun johtuen maan tavasta kohdella naisia. Koronanjälkeinen Kiinakaan ei oikein innosta.
  Karibian saarilla olen ollut useimmilla ja kyllä nekin erottaa toisistaan, vaikka onhan niissä paljon samaakin. Toisaalta parissa viikossa ehtii 2-3 päivää per saarivaltio näkemään monta niistä! Benin on muuten, oikeasti, monella tapaa kiinnostava kohde – käypä vaikka joskus blogissamme lukemassa juttujamme sieltä. Eikä se Togokaan ihan olematon ole 🙂

 5. Hauska lista. Sinun pitää ruveta täysiaikaiseksi matkailijaksi (tai jopa matkabloggaajaksi 🙂 ) kohta puoli, että kerkeät käymään kaikissa niissä maissa.
  Itä-Euroopan maista kannattaa käydä vielä Ukrainassa. Valko-Venäjällä ei nyt pitkään aikaan pääse käymään kun siellä on poliittinen tilanne aika huono. Kestää vielä pitkään, ennen kuin pölyt laskeutuvat. Tosin, minulle on aika vaikea katsoa sivusta, miten sikäläisten ihmisten elämää on hajoamassa käsiin.
  Karibian saaret ovat upeita, mutta niiden paras nähtävyys on sittenkin ihmiset, ei pelkkä luonto. Rakastan erityisesti pientä Barbados-saarta.
  Etelämantereella en ole käynyt, mutta muuten suurin osa tuon listan maista on tuttuja 🙂

 6. Mikäköhän on, että täälläkään Espanja ei kovinkaan kiinnosta!?
  Minulla on myös tavoitteena nähdä kaikki Euroopan maat. Niistä puolet on käytynä. Kovin odotan, että tuota kierrosta pääsee jatkamaan.
  Ihania nämä haavelista jutut.

 7. Gambia ����❤️����

 8. Korona on tosiaan tehnyt sen, että näitä matkakohteita tulee arvioitua uusin silmin. Sellainen "haaliminen" jää väistämättä. Itselläni on enemmän tarve päästä sellaisiin rakkaimpiin paikkoihin (Espanja, Portugali, Guatemala, Meksiko, Yhdysvallat) kuin kiire kokea uusia. Joskin juuri koronan vuoksi peruuntunut Nepalin matka kirpaisi sen verran, että sinne olisi ehkä mentävä.

 9. Upea lista! Kelpaisi! 🙂 Itseäni ei kiinnosta risteilymatkat tai maat, joissa olo olisi koko ajan turvaton.
  Terveiset muuten Kanadasta! Täällä ei ainakaan upeista maisemista tule puute! Kanadan luonto <3

 10. Kaikki maailman maat kiinnostavat sekä wanhat että uudet. Vaikka Euroopassa olen käynyt kaikissa maissa, niin niistä en enää matkustaisi Ranskaan ja Andorraan, ja muista maailman maissa jossa olen jo käynyt niin Israel ja Intia (kolme kertaa olen työmatkoilla ollut..) ei kiinnosta. Uusista maista en osaa suoraan sanoa että mikä ei nyt kiinnostaisi, mutta ehkäpä Länsi-Afrikan maat eivät nyt ole bucket-listalla vielä. Bucket-listassa ensimmäisinä ovat Namibia, Iran, Pakistan ja Chile. Sitten joskus kun niihin pääsee matkustamaan – ehkäpä vasta 2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: