Se o moro nääs täältä terve! Mitähä mää oikei sanoisin, mää nii miälessäni kuulen tän murteen semmosella kivalla Jutin ja Kummelin sekotuksella. Se on nääs sillä tavalla että kyllä Tampereen murteen vaan tunnistaa.

Eilen oli muuten ihan miälettömän lämmin päivä. Meikäläine kyllä nautti ku aurinko paisto ja käytii pelaa vähä jalkapalloo ja myähemmin vähä jätskillä. Katoin tiätty myös Suomen peliä vaikka ei iha viälä päästykää rillaamaa. Ei ny viälä mut jossaki vaiheessa!

Jotaki tekis myös miäli kirjottaa rotvalleist ja mustast makkarasta ja ehkä vähä myös lauleskella Tammerkosken sillalla ku ne nyt sillai stereotyyppisesti tulee ekana mielee tualt Mansesta. Viäläki muuten on se Juti-ääni päässä, kai se on vaa sit oikee kunnon tamperelaise esikuva ja imagon nostattaja.

No eikai mul täsä ny sit sen kummempaa oo, huamenna tulee sit vähä erilaista laifstail-postausta pitkästä aikaa mikä ei liity mihinkää muuhu blogin aiheeseen. Sitä saatte jäädä orottaa!

Fiilikset postauksen kirjoittamisesta: Juti, nyt pois mun päästä. 😀 Tää oli yllättävän hankala ollakseen niin helposti imitoitava murre! Tuntuu, että videolla Tampereen murre olisi paljon helpompaa ilmaista kuin kirjoitetussa muodossa. Mulla alkaa muuten pian murteet loppua, joten heittäkääpä kommentteihin ehdotuksia, mitä murretta haluatte mun seuraavaksi yrittävän matkia!

2 Comments

  1. Porin murretta et oo tainnut vielä kokeilla? Siitä ois hauska lukee postaus. T. porilainen

    1. Poria ei oo ollut, pistetään ehdottomasti tulemaan! Kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: