Heippa, pitkästä aikaa! Blogin puolella on ollut vähän hiljaisempaa, mutta siihen on syynsä: arki. Nyt arki on ollut aiempaa kiireisempää, kun pienen työttömyyspätkän jälkeen aloitin kokopäivätyön lokakuussa ja energia on mennyt sen opetteluun. Sain töitä omalta alaltani, eli työskentelen viestinnän ja sosiaalisen median parissa. Oon viihtynyt uudessa työpaikassani todella hyvin! Kiva päästä tekemään kunnolla töitä ja vielä mielekästä sellaista. Olen nyt ison, kansainvälisen yrityksen leivissä ja on ollut mielenkiintoista nähdä, miten hommat hoituu suuryrityksessä. Työyhteisö on ollut mukava ja olen saanut jo positiivista palautetta työstäni, mikä tuntuu ihmeelliseltä, sillä usein palautetta joutuu erikseen pyytämään. Kielitaito on myös kohonnut taas roimasti, sillä yrityksen pohjoismaisen osaston työkieli on ruotsi. Jokapäiväiset ruotsinkieliset palaverit, joissa on pakko puhua, on herätellyt kielenkantojani ja alun jännityksen jälkeen olen saanut suuni auki lähes yhtälailla kuin muutkin. Kaikkea en ymmärrä ja teen paljon virheitä, mutta se on toissijaista – meillä on onneksi hyvä porukka, jossa uskaltaa tehdä virheitä ja saa rauhassa korjata omia puheitaan ilman painostavaa ilmapiiriä. Ekstratyöni suomen kielen opettajana on myös edelleen tuntunut mukavammalta, ja olen sen suhteen koko ajan enemmän inspiroitunut. Työrintamalla sujuu siis hyvin!

Muita arkea hallitsevia juttuja on ollut gradu, jonka parissa olen taas alkanut paahtaa. Väliraportin käsittely lähenee ja mun pitäisi tälläkin hetkellä ahertaa gradun parissa. Motivaatio sen kanssa on ollut alhainen, mutta nyt taas kun on gradun makuun päässyt, ovat aivoni pikkuhiljaa sopeutuneet taas tieteelliseen maailmaan ja kirjoittaminen sujuu vähän paremmin. Vaikka rehellisesti sanoen tökkii edelleen – teorian kirjoittaminen ja lähteiden hakeminen on vaan niin tylsää. Analyysi taas on mukavampaa, mutta sitä ei voi vielä kirjoittaa ennen hyvää pohjustusta. Graduaivot ovat siis läsnä, ja olen yrittänyt hakea jotain rytmistä lopputyön kanssa pakertamiselle. En pysty tekemään montaa tuntia putkeen, vaan kun huomaan ajatukseni harhailevan enemmän kuin tekstiä syntyvän, otan suosiolla pienen tauon ja teen jotain aivan muuta välillä. Mutta kun päivisin kello 8-17 tekee kirjoitustöitä kolmella kielellä ja sen jälkeen kirjoittaa gradua (ihan kuin tekisin tätä joka päivä), alkaa kirjoituskiintiö olla täynnä ennen blogin avaamista. Yritän kuitenkin jotain saada tänne aikaiseksi ja korvata määrän laadulla.

Muuten elämä Ruotsissa pyyhkii ihan kivasti. Asunnonvaihto on edessä vuoden vaihteessa, ainakin todennäköisesti, ja olemme alkaneet etsiä uutta asuntoa. Tukholman asuntomarkkinat ovat aikamoinen viidakko, josta kolhuitta selviäminen on saavutus. Toivotaan kuitenkin, että kaikki järjestyy parhain päin. Asunnon vaihdon lisäksi maan vaihto kuumottelee kovasti – ei todellakaan pysyvästi, vaan ihan pienen lomamatkan verran. Matkakuume siis on nostanut päätään, kuinka yllättävää! Olisi kiva tehdä jokin nopea pieni viikonloppureissu tätä harmautta piristämään. Huomaan nimittäin vähenevän auringon määrän vaikuttavan suoraan jaksamiseeni ja mielialaani. Onneksi täällä ei ole vielä talvikelejä, vaan syystakilla ja lenkkareilla tarkenee edelleen, mutta kyllä pieni aurinkoterapia olisi silti tarpeen. Vaikka aurinko päivällä paistaakin, on töiden loppuessa ulkona ja pilkkopimeää. Yksi asia tosin piristi huomattavasti – pääsin ensimmäistä kertaa saunaan Ruotsissa! Squash-hallistamme poistui rajoitukset, jonka seurauksena pukukopit ja saunat aukesivat. Oli ihanaa päästä löylyihin todella pitkästä aikaa, ja vaikken viihtynyt siellä ujouksissani kymmentä minuuttia kauempaa, oli rentouttava vaikutus tunnettavissa koko kropassa. Ja onneksi Tukholmassa on vielä ihan täysin syyskelit, vaikka heti kun tämän kirjoitan, niin alkaa varmaan sataa lunta, hah. Toistaiseksi kuitenkin hyvin syksyisissä maisemissa mennään.

Sellaisia kuulumisia täältä tällä kertaa. Olisi kiva kuulla, onko tällaiset arkiset höpötykset teidän mieleenne vai onko jotain tiettyä, mistä haluaisitte ulkosuomalaiselta kuulla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: