Haluun vielä nopeesti palata jouluisiin tunnelmiin, sillä loppiaisenahan vasta nuutti vie joulun pois vai mites se nyt menikään. Keski-Euroopan joulumarkkinoita kehutaan paljon, ja usein kaikkien lehtien ja muiden joulumarkkinoiden top kymppiin mahtuu useampikin saksalainen joulumarkkinakaupunki. Eikä ihan suotta! Mä kerkesin pyörähtää muutamaan otteeseen Hildesheimin ja Hannoverin markkinoilla, mutta koska en sen kummempi etukäteisjoulufiilistelijä ole, niin kahden kaupungin toreilla pyöriminen riitti vallan mainiosti. Markkinoilla oli hullun paljon pieniä kojuja, joissa myytiin kaikkea pientä kivaa enemmän tai vähemmän jouluun ja Saksaan liittyvää tavaraa ja pienempää sälää. Joissain kojuissa myytiin taas ruokaa ja juotavaa, kuten isoja bratwurstihodareita, koristeltuja pipareita, pieniä syötäviä pullamössönyyttejä tikun päässä sekä kaikkea joiden nimeä en millään muista. Joka käynnillä tuli juotua myös jotakin, kuten esimerkiksi ihan suomalaista glögiä, saksalaista vastinetta glühweinia ja hot chocolate + amaretto + iiiso kasa kermavaahtoa –yhdistelmää. Noi kuumat juomat oli kyllä niin ihania piristeitä kylmällä ilmalla. Markkinoilta löytyi myös muun muassa karuselleja ja maailmanpyöriä, sekä aina välillä jotain live-esiintyjiä paikallisten joulumusaa soittavien katusoittajien lisäksi. Tunnelma oli siis aina niin sanotusti kuus kautta viis, ja noilla kierrellessä mullekin tuli paljon enemmän joulufiilis kuin missään muussa tilanteessa täällä vaihtarina ollessa.

Nappailin joka kerralla sekalaisia kuvia markkinoiden tunnelmasta, mutta valitettavasti hyvien otosten saaminen oli välillä aika hankalaa. Pimeä ja välillä myös sateinen ilma vaikeutti tolla ei-niin-laadukkaalla kameralla kuvaamista, ja lisäksi ihmismassan keskeltä oli välillä hankalaa saada kuvia, jossa kenenkään pää ei osunut kuvan tielle… 😀

IMG_4066
IMG_4065
IMG_4072
IMG_4055
IMG_4048
IMG_4026
IMG_4044
IMG_4037
IMG_4033
IMG_4040
IMG_4075
IMG_4024
IMG_4052
IMG_3997
IMG_4080
IMG_4049

Kaiken kaikkiaan oon aika ilonen siitä, että oon päässyt kokemaan näin kivoja joulumarkkinoita ihan omassa asuinmaassani. Mä muutenkin rakastan kaiken näkösiä markkinoita niillä vallitsevan tunnelman vuoksi, ja nää oli kiva bonus tähän vaihtariaikaan. Jos teillä on ikinä mahdollisuus käydä Saksan tai varmaan minkä tahansa muunkin Keski-Euroopan maan joulumarkkinoilla niin käykää ihmeessä, on todellakin käymisen arvoinen kokemus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: