Miltä kuulostaa itse tehty jäätelö? Voin kertoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, että se ainakin maistuu hyvältä! Tehtiin itse jäätelöä nyt jo kolmannen kerran, ja ajattelin jakaa reseptin teillekin. Yleensä en halua jakaa epävegaanisia ohjeita, mutta tehdään tällä kertaa poikkeus. Itse en ole mikään keittiömestari, ja tämäkin ohje on peräisin talouden taidokkaammalta kokilta, mutta jos keksitte tästä vegaanisen version, niin kertokaa!

Edit: Sain vinkin, että vegaaninen jätskipohja syntyy kondensoidusta kookosmaidosta ja kauravispistä. Kokeiluun!

itse tehty jäätelö 1


Pohjaksi tarvitset:

5 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa

Vatkaa vispikerma kermavaahdoksi sähkövatkaimella. Sen jälkeen lisää kulhoon purkillinen kondensoitua maitoa. Sekoita ainekset keskenään hyvin vatkaimella. Jaa pohja niin moneen astiaan, kun haluat erilaisia jäätelöjä tehdä. Tästä pohjasta riittää hyvin esimerkiksi kahteen Aino-jäätelörasian kokoiseen pakkaukseen.

Pohja on kaikille sama. Täytteeksi taas voit laittaa mitä ikinä mielit, ja se on tässä paras osio! Me kokeilimme kahta eri täytettä, joiden ohjeet laitan alas: turkinpippuri-lakritsi ja valkosuklaa-vaahtokarkki.

itse tehty jäätelö 4ja5

Täyte: turkinpippuri-lakritsi

1/3 pussi värillisiä turkinpippureita
1/3 pussi mustia turkinpippureita
Lakritsikastiketta

Laita turkinpippurit yhteen pussiin. Tässä olisi kiva käyttää kestopusseja, mutta edellisestä kerrasta viisastuneena tiesin, että pussit tulevat hajoamaan. Laitoin siis turkinpippurit yhteen ohueen pakastepussiin, jonka päälle laitoin vielä kaksi pakastepussia. Laita pussit leikkuulaudalle ja ota jokin väline, kuten kaulin, jolla voit lyödä turkinpippureita rikki. Murskaa turkinpippureita niin, että niistä lähtee jauhoa. Huom! Ei haittaa, jos joukkoon jää palasia – se tekee jäätelöstä vielä paremman. Ota huomioon myös, että jauhoa pöllyää jonkun verran ulos pusseista, joten leikkuulauta tai muu alusta on hyödyksi.

Pursota lakritsikastiketta jäätelöön haluamasi määrä ja sekoita. Maista jäätelöä välillä, jotta löydät sopivan mittasuhteen lakritsille. Lisää joukkoon murskatut turkinpippurit. Sekoita lusikalla huolellisesti pohjia ja reunoja myöten, jotta jäätelöstä tulee tasaista.

itse tehty jäätelö 2

Täyte: valkosuklaa-vaahtokarkki

3/4 levyä valkosuklaata
1/3 pussia minivaahtokarkkeja

Katko valkosuklaat paloiksi ja tee veitsellä niistä pieniä paloja. Sekoita valkosuklaat jäätelöön. Lisää joukkoon minivaahtokarkit. Voit halutessasi myös käyttää isompia vaahtokarkkeja ja paloitella ne haluamasi kokoisiksi palaisiksi. Sekoita kaikki keskenään huolellisesti astian pohjaa ja reunoja myöten.
Lopuksi:

Sulje jäätelörasiat kansilla ja laita pakastimeen. Anna jäätelön olla pakastimessa vähintään 6 tuntia, halutessasi yön yli. Jäätelö on valmiinakin pehmeämpää kuin kaupasta ostettuna, joten älä hämmenny siitä. Annostele jäätelö ja nauti herkkuhetkestä!

itse tehty jäätelö 3


Jäätelöön voi siis laittaa mitä tahansa täytteitä. Tämä voi olla hauskaa myös lasten mielestä, jos he saavat maustaa itse oman pienen annoksensa. Kahden hengen taloudessa tämä toimii hyvin, sillä molemmat saavat tehdä samasta pohjasta omat lempimakunsa. Aiemmin olemme käyttäneet myös esimerkiksi kinuskikastiketta, joka sopii mainiosti jäätelöön. Useamman maun tekeminen toki tulee hintavammaksi, sillä täytteet määrittävät jäätelön hinnan. Jäätelön tekeminen on kuitenkin hauskaa ja ainakin mun mielestäni parempaa kuin kaupasta ostetut!

Mitä täytettä sinä aiot kokeilla?

Lue myös:
Näin teet kombuchaa itse kotona – koko prosessi alusta loppuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: