Tämän vuoden matkailumahdollisuudet ovat vielä hyvin epävarmat, mutta mulla on luottoa siihen, että tänä vuonna matkustelu onnistuu (kop kop). Vaikka rokottaminen on hidasta, niin uskon sen avaavan ovia maailmalle jo kesällä. Ja näin selvästi uskoo moni muukin, sillä lentojen hinnat ovat kohonneet yhtäkkiä vauhdilla rokotusten alettua. Mä olen varannut jo kaksi ulkomaan matkaa… Peukut pystyyn, että päästään reissuihin.

matkasuunnitelmia-vuodelle-2021

Keväinen Norja

Naapurimaa on mulle vielä täysin koskematon. Pohjois-Norja on houkuttanut pitkään, mutta sinne ei ole tullut lähdettyä. Nyt Tukholmassa asuessani junayhteys Osloon on alkanut houkuttaa entistä enemmän. Viime vuoden lopulla varasin meille hotellin toukokuiselle viikonlopulle. Perushyvä hotelli kalliista kaupungista maksoi kahdelta hengeltä yhteensä 130 euroa kahdeksi yöksi. Oli vaikea olla tarttumatta tähän tarjoukseen! Hotellissa on ilmainen peruutus, ilman sitä en olisi uskaltanut vielä varata.

Vielä on epäselvää, mennäänkö lopulta junalla vai lentäen, mutta toivottavasti jollain keinolla päästään matkaan. Juna on ensisijainen vaihtoehto, sillä uskon sen kulkevan, vaikka lennot peruttaisiinkin. Junamatka Ruotsin poikki myös houkuttaa, mutta toisaalta matka kestää yli kuusi tuntia, siinä missä lento ottaa aikaa tunnin… Saa nähdä. Olen suunnitellut kaikkea kivaa tekemistä Osloon, mutta lisävinkit ovat tervetulleita.

matkasuunnitelmia-vuodelle-2021

Upea Geneve

Heinäkuun lopussa olisi tarkoitus tehdä toinen ulkomaan matka tälle vuodelle, ja lisäksi toinen uusi maa. En ole nimittäin ikinä käynyt Sveitsissä. Olen aina ajatellut maan olevan jotenkin todella kallis, kaukainen ja saavuttamaton näin Euroopan mittapuulla. Edullisia lentoja selaillessani silmiini osui kuitenkin reitti Tukholmasta Geneveen ja pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin varaamaan matkan. Perjantaista maanantaihin hotelli ja lennot Geneveen on kahdelta hengeltä noin 400 euroa. Hotellin ilmainen peruutus toi hintaa melkein satasen lisää, mutta tässä maailmantilanteessa se vaan tuntui turvallisemmalta vaihtoehdoilta. Lentoihin meni kahdelta hengeltä vain noin 150 euroa, hotelli oli kalliimpi. 

Jahkasin pitkään sitä, onko 400 euroa liikaa yhdestä viikonlopusta. Lopulta kuitenkin ajattelin, että tuskin matkan päällä mietin, että tulipas maksettua aivan liikaa tästä reissusta. Vaikka olenkin yleensä pienen budjetin matkaaja, voi joskus elämyksiin vähän sijoittaakin. Sitä paitsi olen katsellut silmät kiiluen kuvia kauniista Genevestä, enkä malta odottaa matkaa. Haluan jokiristeilylle ja kiivetä vuoren päälle ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Vinkkejä otetaan vastaan myös Geneveen.

matkasuunnitelmia-vuodelle-2021

Lähimatkailua Ruotsissa ja Gotlannin saari

Nyt kun kerran ulkomailla asutaan, on halu uuteen maahan tutustumiseen kova. Haluaisin tehdä päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin – Uppsalaan, Västeråsiin, Linköpingiin, Örebrohon… Vähän kaikkialle. Olisi kiva päästä myös vaikka yhden yön reissulle johonkin kauempaan kaupunkiin, kuten Malmöön, Göteborgiin, Jönköpingiin tai Lundiin. Saa nähdä, onnistuuko nämä haaveet. Mulla ei ole mitään tarkkoja toiveita, haluaisin vain nähdä Ruotsia. Joissain noista kaupungeista olen käynytkin kolme vuotta sitten, mutta uusintakierros ei tekisi pahaa.

Yksi kohde, mikä mua houkuttaa aivan mielettömästi, on Gotlanti ja sen kaupunki Visby. Olen kuullut tuosta Ruotsin saaresta niin paljon hyvää ja nähnyt lumoavia kuvia. Voin niin kuvitella meidät sinne muutamaksi päiväksi seikkailemaan ja ottamaan rennosti, nauttimaan kesästä. En tiedä, voiko tämä kuitenkaan onnistua kovin helposti, sillä tosiaan tuhlasin rahani jo Sveitsin matkaan, ja kesälomapäivätkin ovat rajalliset. Toivotaan kuitenkin parasta, että pääsisimme tutustumaan Gotlantiin.

matkasuunnitelmia-vuodelle-2021

Junalla Kööpenhaminaan

Olin suunnitellut tätä elokuulle syntymäpäiväni yhteyteen, mutta nyt tuo Sveitsin matka kiilasi edelle. Voi olla, että Tanskaan ei lähdetä, mutta pidän sitä edelleen yhtenä optiona. Luulen, että tämän matkan voi toteuttaa myös suhteellisen spontaanisti, sillä junia Tukholmasta Kööpenhaminaan kulkee kuitenkin päivittäin. Olen käynyt Köpiksessä pariin otteeseen, mutta en ole vielä kyllästynyt kaupunkiin. Etenkin kuuluisa Nyhavnin alue kutsuu luokseen… No, nähtäväksi jää, mutta onneksi Tanskaan kipaisee vaikka syksylläkin viikonlopuksi.

Visiitti Suomeen

No, näitä tulee tehtyä varmaan useampiakin kuin yksi. Suomessa asuu kuitenkin meidän molempien perheet, joita haluamme tavata. Olisi kiva, jos näihin reissuihin voisi yhdistää jotain elämyksiä tai pieniä retkiä mukaan. Yleensä kaikki aika tulee käytettyä tiiviisti perheen kanssa olemiseen, mutta voisihan sitä yhdessä tehdä pieniä matkoja. Se on kuitenkin laatuaikaa itsessään. Mun perheeni asuu Lapissa, joten voisin siellä käydessäni napata osan porukasta mukaan ja tutustua muuhunkin kuin Rovaniemeen. Ihan vaikka Ranuan eläinpuistoon, jos ei muuta.

matkasuunnitelmia-vuodelle-2021

Joo-o, siinä olisi jo reissua kerrakseen, ainakin näin toisena epävarmana pandemiavuotena. Onneksi ulkomailla asuminen tarjoaa jo itsessään seikkailua, vaikka toivon kyllä kädet ristissä, että ainakin nuo kaksi varattua matkaa toteutuvat. Meidänhän piti alunperin helmikuussa käydä Krakovassa, mutta se reissu peruuntui ensin muuton ja sitten lentoyhtiön vuoksi. Nyt mulla olisi WizzAirille voucher, mutta en ole vielä keksinyt sille käyttöä. Katselin kyllä lentoja muun muassa Wieniin, mutta mikään ei toistaiseksi osunut ajallisesti hyvään kohtaan. Katsotaan, jos jossain välissä saisi sillä jonkun extempore matkan ostettua. 

Oon myös lueskellut, että Tukholmasta suunnitellaan yöjunaa sekä Berliiniin että Brysseliin. Molemmat kiinnostaisivat kovin, mutta en ole vielä löytänyt tietoa, että kumpikaan juna pääsisi tänä vuonna matkaan. Mun työkuviot ja sen myötä lomapäivät on vielä aivan auki kevään jälkeen, ja ne vaikuttavat totta kai paljon matkojen onnistumiseen. Lisäksi pitää saada joku kissavahti kotiin reissujen ajaksi, vapaaehtoiset ilmoittautukaa…

Mihin sinä haaveilet matkustavasi vuonna 2021? Oletko käynyt Genevessä tai Oslossa?

28 Comments

 1. Eipä ole tullut käytyä Genevessä eikä Oslossa. Sveitsin Alpeilla olen kyllä käynyt ja niin myös Pohjois-Norjassa. Norjan osalta itseäni kiinnostaa tällä hetkellä kovasti vuonot ja Bergen. Sveitsi muuten toden totta on kallis. Todennäköisesti Alppikohteet ovat vielä kalliimpia kuin Geneve ja muut kaupungit, mutta ravintolat ainakin oman kokemuksen mukaan ovat äärettömän kalliita.

 2. Mikäli suuntaat Ranualle päin ja päätät yöpyä paikkakunnalla, niin tule ehdottomasti testaamaan Arctic Guesthouse & Igloosin liikuteltavat lasi-igluveneet. Hienon elämyksen lisäksi uskoisin meidän iglujen osuvan myös aika hyvin siihen arvomaailmaan, mitä edustat. 🙂

 3. Luin teidän blogista muuten noita Alpeilla patikointi -juttuja ja innostuin todella paljon ajatuksesta. Kiitos siis inspiraatiosta, luulen, että Alpeille on päästävä. Tosin ehkä jonkun muun maan puolelta kuin Sveitsin, juurikin hintatason takia. Mutta viikonlopun ajan Genevessä oon valmis maksamaan vähän enemmän, onneksi ei olla esimerkiksi fine dining ravintoloiden perään muutenkaan.

 4. Kiitos vinkistä! Pitää tutustua kohteeseen, lähtökohtaisesti ainakin kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta ja kokeiltavana arvoiselta konseptilta. 🙂

 5. Oslo ja Geneve ovat käymättä. Osloa olen miettinyt, josko Norjassa koronatilanne olisi hyvä ja Norwegian lentäisi.

 6. Toivotaan, että Norwegian pysyy pystyssä. Oslo kyllä kiinnostaa, jotenkin tuntuu jäävän Tukholman ja Kööpenhaminan jalkoihin aina skandimaissa.

 7. Toivottavasti maailman tilanne helpottaa niin, että pääsette turvallisesti reissuun. Mutta ehkä kuitenkin reissujen mahdollista peruuntumista helpottaa tosiaan se, että asutte nyt ulkomailla niin pientä seikkailua on arjessa nyt kuitenkin huikeasti enemmän. 🙂 Meillä ei ole vielä yhtään varattua matkaa, en ole jotenkin osannut nyt edes unelmoida mistään, kun viime vuonna kolme reissua jäi tyystin tekemättä.

 8. Toivotaan, että pääsette matkaan. Geneve-järvi on hieno ja sen ympärillä on muitakin kivoja kaupunkeja kuten Nyon, Lausanne ja Montreux. Oslossa kannattaa käydä ainakin oopperarakennusta katsomassa. Laitan tähän linkin jollet pahastu. https://fammomatkalla.blog/2019/11/27/oslo-ansaitsi-toisen-mahdollisuuden/

 9. Tsemppiä, että nuo onnistuu. Kuuden tunnin junamatka ei kuulosta pahalta, kun ajattelee, miten paljon kentällä voi lähtiessä ja saapuessa mennä aikaa sen lennon lisäksi. 😊

 10. Oslossa olen käynyt työmatkalla joskus vuonna miekka ja kirves. Kaupungista ei juuri nähtävyyksiä ehditty sillä reissulla katsella, joten olisi kiva mennä joskus uudestaan. Sveitsissä en ole sen sijaan koskaan käynyt, mutta kiinnostaisi kovasti. En osaa päättää minne siellä ensimmäisenä menisi, kun houkuttelevia paikkoja on niin monia. Toivottavasti pääset reissuun! Minä en olen vielä uskaltanut varata mitään, kun kaikki on niin epävarmaa.

 11. Aika rohkeasti olet uskaltanut jo varata reissuja. Minua mietityttää tällä hetkellä matkustamisessa eniten se, pääseekö kohteessa sitten oikeasti tekemään jotain, ja millaiset karanteenit odottavat molemmissa päissä. Itse en pysty jäämään kotona karanteeniin, joten kaikki sellaiset kohteet ovat poissuljettuja. Minä olen varannut lomaviikon huhtikuulle sellaisella ajatuksella, että menemme, mihin pystymme. Jos ei ulkomaille pääse tarpeeksi turvallisesti, niin suuntaamme Lappiin. Etenkin Itä-Lapissa on vielä paljon tutkimattomia paikkoja. Teillä tosiaan on hienot mahdollisuudet tutustua Ruotsiin, kun jo siellä asutte.

 12. Tuo on ihan totta, ulkomailla asuminen sisältää nimenomaan sitä pientä seikkailua arjessa. Oikeastaan se on parasta korviketta matkustelulle. 🙂 Ja kuitenkin vieras kieli ja vieras ympäristö ja kaiken uuden näkeminen on matkailussakin isossa osassa, eli en voi valittaa kyllä tästä ulkomailla asumisen mahdollisuudesta tällaisena aikana!

  Ymmärrän hyvin myös sen, että ei oikein osaa tässä tilanteessa unelmoida matkoista. Mä taas koko ajan suunnittelin seuraavaa ja seuraavaa reissua, ja nyt kun on nuo kaksi matkaa bookattuna niin olen pystynyt rauhottumaan tämän kanssa. Jos peruuntuu, niin sitten peruntuu ja sit katsotaan uusia reissuja!

 13. Kiitos vinkeistä ja linkistä! Käyn lukemassa sinun kokemuksesi Oslosta. Oopperatalo on kuvista päätellen ainakin sellainen kohde, jonka haluan ehdottomasti käydä katsastamassa. 🙂

 14. Kiitos, toivotaan sitä! Joo, tuo on ihan totta. Lisäksi lentämisessä on ne huonot puolet, kuten itse se lentäminen. 😀 En tykkää yhtään lentokoneessa istumisesta. Pitää katsoa, mikä aikataulu ja hintahaitari tuolloin on lähempänä.

 15. Jännä, miten monella Oslon kokemukset tuntuu nimenomaan rajoittuvan työmatkoihin tai puuttuvan kokonaan. Kuitenkin todella moni on käynyt Tukholmassa ja Kööpenhaminassa, joten miksiköhän Oslo jää jalkoihin? Sama tilanne siis itselläkin.

  Mulla oli vähän sama juttu Sveitsin kanssa, katselin Zürichia, Geneveä ja Berniä. Lopulta edulliset lennot ratkaisivat asian, ja Geneve näyttää kuvista päätellen upealta.

  Toivottavasti tosiaan päästään! Mä olen maksanut etukäteen vain nuo Geneven noin 150 euron lennot, hotelleissa on maksu paikan päällä ja ilmainen peruutus. Eli paljon en jää tappiolle, jos matkat peruuntuukin. Toivottavasti niin ei kuitenkaan käy!

 16. Mä oon miettinyt ihan samaa, ja siksi en esimerkiksi viime kesänä halunnut lähteä ulkomaille. Juurikin se, jos siellä ei oikein pääse tekemään edes mitään. Onneksi ulkoilma-aktiviteetteja pystyy kuitenkin harrastamaan, jos ei täyttä lock downia tule.

  Minäkään en pysty jäämään karanteeniin, en varsinkaan matkakohteessa. Siksi tässä jännityksellä seurailen tilanteita, sillä tällä hetkellä Norja ja Sveitsi molemmat vaativat 10 päivän karanteenia maahantulijoille. Mulla on kuitenkin vahva usko, että asiat ehtivät muuttua parempaan suuntaan. Eletään vasta tammikuuta, ja reissut on suunniteltu touko- ja heinäkuulle. Eli rokotettujen määrä kasvaa ja tilanne rauhottuu – toivottavasti. Ja tosiaan olen maksanut vasta vain Sveitsin lennot, noin 150 euroa. Molemmat hotellit otin ilmaisella peruutuksella ja maksu paikan päällä, eli viime tingassakin voin vielä perua ne ilman kustannuksia. Ilman tuota mahdollisuutta en olisi itsekään uskaltanut mitään varata.

  Lappi on kyllä varmasti hieno huhtikuun lomakohde! Sitä mielellään itsekin tutkisi enemmän. Ruotsiin haluaisin ehdottomasti tutustua lisää, mutta tällä hetkellä esimerkiksi etelä-Ruotsi on niin pahasti koronan kourissa, että melkein turvallisemmalta tuntuisi lähteä ulkomaille kuin sinne. Onneksi rokotukset ovat kovaa vauhtia käynnissä, niin tännekin saadaan ehkä joku tolkku ja päästään nauttimaan Ruotsin antimista. 🙂

 17. Juna Osloon kuulostaa kivemmalta, ite tykkäisin katsella maisemia, varsinkin jos matkan varrella näkyisi vuoria?! Oslossa en oo käyny, mut siitä on kyllä positiivinen kuva. Ite odottelen vielä rokotusta (koska lie sen saakaan…), vasta sen jälkeen alan suunnittelemaan/varailemaan matkoja. Toisaalta nyt on monella lentoyhtiöllä, että saa maksuttomasti muuttaa päivämäärää… Mutta silti olen vielä hieman varpaillani koko koronan suhteen… Johonkin olis kyllä ehdottomasti viimeistään kesällä jo päästävä! Toivottavasti teidän suunnitellut reissut toteutuu, eikä tuu enää mitään peruutuksia tänä vuonna! Gotlantia liputan myös, oli tosi kaunis paikka, ihastuin aivan täysin!

 18. Kivoja suunnitelmia, toivotaan kovasti että ne toteutuu! Mä olin viikon Genevessä vuonna 2014. Matkustin sinne oikeastaan siks, että olin varannut itelleni synttärilahjaks vierailun CERNiin. Genevessä on paljon myös kansainvälisten organisaatioiden toimipisteitä, joten otin opastetun kierroksen myös mm. YK:n päämajaan. Kaupungissa on paljon kiinnostavia museoita ja kivoja puistoja, joissa on mukava viettää aikaa. Yks päivä kävin bussilla Ranskan puolella Annecyssä.

 19. Junamatkailu on ihan parasta! <3 Geneve ja Oslo ovat molemmat tuttuja, jälkimmäisessä suosittelen ehdottomasti Kontiki-museota. 🙂

 20. Kiva, että saimme innostumaan Alpeista! Niitä juttuja on tulossa blogiin vielä useampia. Se huono puoli tosi monissa alppikohteissa on, että ne tuppaavat olemaan varsin kalliita. Lisäksi jos haluaa patikoida, niin monessa paikassa patikkareiteille pääseminen edellyttää hissikyytiä ja ne ovat yleensä tosi hintavia. Näin ei kuitenkaan joka paikassa ole ja hienoja maisemia on Alpit täynnä!

 21. Todella monella kokemukset Ruotsista taitavat rajoittua Tukholmaan, ja sama Tanskan osalta, aika harva on tutustunut maahan Kööpenhaminan ulkopuolella. Norjan osalta taas on eri juttu, sillä esim. Lofootit on todella suosittu kohde ja se oli meidänkin ensimmäinen tutustuminen Norjaan. Useita myös Bergen kiinnostaa läheisine vuonoineen ja maan kuuluisimpien patikkareittien vuoksi Osloa enemmän, niin minuakin. Voi olla, että tämän vuoksi Oslossa vieraillaan vähemmän viereisten maiden pääkaupungeissa.

 22. Otin Alpit itselleni sellaiseksi pidemmän ajan projektiksi, koska luulen, että se kaipaa enemmän suunnittelua kuin perus viikonloppumatka. Samalla pystyy vähän matkakassaa kartuttamaan. Meillä on vaelluskamat vielä Suomen puolella varastossa, ja matkalle lähtö edellyttää niidenkin hakemista. Mutta googlailin hulluna tietoa Alpeista ja siellä patikoinnista, ja ehdottomasti meni mun käyntilistalle. Lisäpostauksia odotellessa!

 23. Mä tykkään kyllä ajatuksena myös junasta enemmän. Ruotsin halki junalla Norjan puolelle, siinähän saisi kivan läpileikkauksen skandinaavisiin maisemiin. 🙂

  Tuo on varmasti ihan fiksuakin odotella rokotetta ja tilanteen varmaa tasaantumista. Mä vähän hätäsenä äkkiä varasin vielä, kun halvalla sai. Tällä hetkellähän Ruotsin ja Norjan raja on kiinni, mutta eletään kuitenkin vasta tammikuuta – meidän reissut olisivat toukokuussa ja heinäkuussa, sillon toivottovasti rokotukset ovat jo erittäin hyvässä vauhdissa! Omaan käsivarteen saan rokotteen varmaan ihan viimesten joukossa tosin, mutta luotan laumasuojan olevan parempi sitten kesällä.

  Toivotaan todellakin ja toivotaan, että sinäkin pääset pian varailemaan matkoja! Ja tuosta Gotlannista oon nähnyt niin paljon hyvää, että pian pitäisi varmaan sitä(kin) matkaa alkaa tosissaan varailla…

 24. Kiitos vinkeistä! Mä oon vähän sellaisella pienellä ujoudella katsellut tuota CERNiä. Kiinnostaisi, mutta kiinnostaako tarpeeksi, kun kuitenkin vain pe-ma reissusta kyse. Viikon matkalla ehtisi paremmin. Toisaalta, esimerkiksi Brysselissä kävin Parlamentariumissa ja viihdyin todella hyvin, enkä koe ajan menneen hukkaan. Tuo YK:n päämajakin houkuttaisi… Ei noita paikkoja kuitenkaan joka päivä näe. Saa nähdä mihin kaikkeen sitä päätyy ja pitääkö tehdä ihan uusintakierros Geneveen joskus (ennen kuin ensimmäisen kierroksenkaan toteutumisesta on varmuutta). 😀

 25. Mä tykkään myös junamatkailusta! Oon treenannut istumalihaksia junissa ja busseissa puoli elämää. 🙂

  Kiitos vinkistä, Kontiki-museosta kuulen nyt ensimmäistä kertaa!

 26. Tuo on kyllä totta, että Ruotsissa ja Tanskassa juuri pääkaupungit ovat ne vetävimmät kohteet, Norjassa taas toisin. Pitää tosiaan itse käydä arvioimassa Oslo, että olisiko sillä sittenkin potentiaalia vetää matkailijoita. Toisaalta pidän itse siitä paljon, että nähdään maasta muutakin kuin pääkaupunki – vaikka itse varaankin matkani mieluiten nimenomaan pääkaupunkeihin.

 27. 🇳🇴 Olin Oslossa pitkän viikonlopun syksyllä 2018 ja se yllätti mut täysin. Aivan ihana paikka, jossa voi halutessaan kävellä joka paikkaan (tai käyttää erittäin toimivaa joukkoliikennettä). Asuin tuon reissun aikaan Lontoossa ja olin koko Oslon reissun ajan ”Ah ihana Skandinavia”- tunnelmissa. Kaupungissa oli tosi kiva ja rento fiilis, luonto lähellä ja koko ajan maagisen kaunis valo. Ja jotenkin onnistuin tekemään matkasta budjettimatkailijaa. Oi pääsisipä sinne takaisin!
  🇸🇪 Toinen vinkki Malmössä aikoinaan asuneelta. Rakastan sitä paikkaa, erityisesti kesällä se on ihan paratiisi. Jos mahdollista yksi ihana ajanviete Skånessa on ajaa kaunista rantaviivaa pitkin siellä keltaisena hehkuvien peltojen ja sinisen meren välissä. Ystad on suloinen, Lund tosi kiva paikka, samoin Helsingborg ja tykkäsin myös ajomatkasta Malmön ja Göteborgin välillä, maisema muuttuu matkan varrella melkoisesti. Ja nyt on sit ikävä myös Ruotsiin. 😭

  1. Voi että, tiedätkö nyt mulle nousi kyllä hirveä Oslo-kuume! Oon aiemmin lukenut siitä enemmän vain välttäviä arvosteluja, joten todella kiva kuulla, että sä tykkäsit Oslosta. Toivon todella paljon, että matka onnistuu – tällä hetkellähän Norjan ja Ruotsin raja on visusti kiinni, mutta toukokuuhun on vielä aikaa…

   Malmö on kyllä tosi kiva! Kävin siellä kesällä 2017 päiväreissun, ja tykkäsin hirveästi kaupungin tunnelmasta. Ystad, Lund ja koko Skånen alue on vielä käymättä. Toivon, että kesällä on mahdollista kierrellä vähän Ruotsia niin koronan kuin töidenkin puolesta. Meillä ei ole autoa, mutta julkisilla varmasti pääsee näkemään paljon, vaikkei toki ihan kaikkea.

   Mä asuin täällä viimeksi silloin 2017, ja vaikka Suomessa viihdyinkin, niin oli kyllä jatkuva ikävä Ruotsiin. Onneksi täällä taas ollaan, tuu säkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: