Ihanaa jouluaamua!

Tänä vuonna joulu on niin erilainen kuin aiemmin, kuten varmasti kaikilla. Jos ei jouluseurueen puolesta erilainen, niin yleisen tunnelman. Me vietämme joulua poikaystäväni kanssa kahdestaan tänä vuonna – niin, ja tietenkin Fredi on meidän kanssamme. Se onkin varmaan ihan onneissaan, kun olemme molemmat kotona neljä kokonaista päivää ilman, että mihinkään tarvitsee poistua pitkäksi aikaa. Rapsutuksia ja leikkiseuraa läheisyydenkipeälle kissalle siis tarjolla yllin kyllin.

Olen kerran aiemmin viettänyt joulua ulkomailla. Se oli vuonna 2016 kun olin vaihdossa Saksan Hildesheimissa talvilukukauden. En viitsinyt lähteä kotiin jouluksi, sillä halusin kokea saksalaisen joulun. Aattoaamuna kävin lenkillä ilman takkia, se tuntui aika mahtavalta. Päivällä avasin joululahjoja, ja illalla kutsuin kaikki jouluksi Saksaan jääneet vaihtarikaverini kylään. Pidettiin nyyttärit, jonne jokainen toi oman maansa perinnejouluruokaa. Mukana oli myös yhden vaihtarikaverini äiti! Meillä oli kiva joulu porukalla, vaikka vähän olikin kummallinen olo jäädä yksin aattona kotiin muiden lähdettyä.

Tänä vuonna suurin ero tuohon on se, etten ole yksin, vaan saan viettää joulun sen tärkeimmän ihmisen kanssa. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, ja sen vuoksi olenkin onnellinen tästä joulusta. Ei ollut helppo päätös jäädä Ruotsiin ja viettää joulu erillään perheestä, mutta ehdottomasti oikea päätös. Suunnitelmamme sukulaisjoulusta Tukholman sukulaisten kanssa lässähti myös uusiin koronarajoituksiin. Tämä joulu mennään näin, niitä perhejouluja ehtii kyllä varmasti taas viettää aivan riittämiin.

Aattona, eli tänään, on tarkoitus nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Varmaan soittelemme perheille videopuheluita ja avaamme tietysti toisillemme hankitut lahjat. Jouluruoaksi on luvassa itse tehtyjä hamppareita, ai että. Joulukuun herkkulakko on myös tullut päätökseensä, joten kaupoista metsästetyt Fazerin konvehtirasiat varmaan tyhjenevät nopeasti. Suunnitelmissa oli myös käydä päivällä pienellä kävelyllä lähiympäristössä, ja kurkkia uteliaina muiden talojen joulutunnelmaa. Pitäkää siis verhot auki, naapuruston väki, heh. Loppuillan pyhitämme leffojen katselulle – kiitos siitä poikaystäväni hankkimalle projektorille, jolla voi heijastaa kuvan koko seinän leveydelle. Ei hassumpi joulu meillä!

Kävimme jo aiemmin ihastelemassa jouluvaloja ja muiden koristeiden luomaa tunnelmaa. Loppuun siis kuvapläjäys Tukholman tämän vuotisista joulutunnelmista.

Aivan mahtavaa joulua kaikille – tehkää tästä päivästä itsenne näköinen ja rento. <3

joulutunnelmaa-tukholmassa
joulutunnelmaa-tukholmassa
joulutunnelmaa-tukholmassa
joulutunnelmaa-tukholmassa
joulutunnelmaa-tukholmassa
joulutunnelmaa-tukholmassa
joulutunnelmaa-tukholmassa

6 Comments

 1. Mekin ollaan joulu tänä vuonna kahdestaan kotona. Outoa, mutta oikeastaan ihan mukavaa kuitenkin rauhoittua näin. Hyvä ystäväni muuten aikoinaan vaihtarina ollessaan vietti joulun Tukholmassa, kehui kovasti kaupungin yleistä joulutunnelmaa.

 2. Asuimme aikoinaan pari vuotta Tukholmassa, mutta koska pidimme myös asuntomme Suomessa, niin kaikki lomat, ja sen myötä myös joulut, tuli vietettyä Suomessa. Toki joulunalusviikkoina sai vähän tuntumaa ruotsalaiseenkin jouluun, mutta eipä siitä paljon muuta jäänyt mieleen kuin lihapullat 🙂

 3. Kaunis tuo lyhtykuja. Meilläkin joulu kutistui kahden hengen ja yhden koiran kekkereiksi. Se oli oikeastaan ihan mukavaa vaihtelua. Joulu ulkomailla siintää vielä haaveissa. Mukavaa uutta vuotta!

 4. Olen täsmälleen samaa mieltä – outoa, mutta oikeastaan ihan mukavaa. Mulle joulu on yleensä paikasta toiseen juoksemista, niin että kun on hetken ehtinyt rauhoittua, on aika juosta toiseen paikkaan. Tänä vuonna oli pitkästä aikaa ihan rauhallista. Toki läheisten seuraa on vaikea korvata, mutta yksi poikkeusjoulu mahtuu kyllä tähän elämään.

  Tänä vuonna Tukholman joulutunnelma totta kai oli erilainen, mutta uskon silti nähneeni palan sitä kehuttua tunnelmaa. Jouluvalaistukset ainakin olivat ihan kohdallaan tänäkin jouluna 🙂

 5. Eipä sitä itsekään tänä vuonna päässyt perinteistä ruotsalaista joulua viettämään (mitä se sitten ikinä olisikaan). Mutta joulunalusviikkojen valaistukset ja muu tunnelma oli kyllä miellyttävä tänäkin vuonna, tiukennetuista rajoituksista huolimatta. 🙂

 6. Nuo Kungsträdgårdenin lyhdyt ovat itseasiassa suomalaisen muotoilijan käsialaa! Näin pienenä fun factina. Ihanaa, että tekin pystyitte näkemään tämän joulun mukavana vaihteluna, se on paras asenne. 🙂

  Tämä oli mun toinen joulu ulkomailla, mutta haaveilen itse vielä joulusta jossain Englannin nummien mökillä Holiday-leffan tyyliin. Ehkä joskus. 🙂

  Kiitos samoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: