Brysselissä yövyin yhden yön hostellissa. Pidin majotuspaikasta sen verran paljon, että ajattelin vinkata siitä teillekin! Tässä siis hostellivinkkaus Brysselistä.

Hostellin nimi on MEININGER Hotel ja se sijaitsee vajaa parinkymmenen minuutin kävelymatkan päästä keskustasta. Löysin siis kyseisen paikan muistaakseni hostelworldista, mutta tein varauksen huoneeseen vasta paikan päällä respassa. Meiningerissä on tarjolla kunnon hotellihuoneita ja lisäksi yksittäisiä sänkyjä dormeista. Koska oon varmaan aina ja ikuisesti low budget-matkustaja, halusin tietenkin vain pedin dormista – ja halvimpaan mahdolliseen hintaan.

Varasinkin siis sängyn 10 henkilön dormista yhdeksi yöksi hintaan 16 euroa. Respan työntekijä päätti kuitenkin sijottaa mut sittenkin hieman kalliimpaan huoneeseen tuolla halvemmalla hinnalla, joten päädyin nukkumaan neljän hengen dormissa. Huonekavereina mulla oli kolme espanjalaista miestä, joiden kanssa yhteiselo vuorokauden ajan sujui ihan mukavasti. Halvempiakin hostelleja olisi varmaan kaupungista löytynyt, mutta tämäkään ei mielestäni ollut kallis. Saavuin kuitenkin Meiningerin ovelle vasta seitsemän aikaa illalla ja sain huokean huoneen samantien, joten ihan mielelläni maksoin sen kuusitoista euroa mukavasta yöpaikasta.

hostellivinkkaus-brysselista
hostellivinkkaus-brysselista

Huoneessa oli siis kerrossänky ja kaksi vierekkäin olevaa sänkyä. Mulle jätetty paikka oli kerrossängyn yläpeti, joka kävi mulle paremmin kuin hyvin. Lisäksi huoneessa oli säilytyslokeroita, joita tosin kukaan meistä ei tainnut käyttää. Pidin nukkuessani rinkkaa sänkyni jalkopäässä, ja sinne jätin sen myös illalla pyörähtäessäni hakemaan iltapalaa, enkä kyllä edes epäillyt minkään katoavan poissaoloni aikana. Aamulla huoneen isosta ikkunasta näki kivasti joelle päin!

Hostellista löytyi myös kokkaustilat, jotka jäivät mun lyhyellä vierailulla käyttämättä. Alakerran respa oli auki ympäri vuorokauden, ja alakerrassa oli myös viihtyisä istuskelubaari, jossa porukkaa hengaili pelaten biljardia ja juoden drinkkejä. Ainoa miinus siitä, ettei paikasta saanut ostettua mitään järkevän hintaista syötävää. Onneksi hostelli sijaitsi sellaisella paikalla, josta oli helppo lähteä hakemaan ruokaa katukuppiloista.

hostelli belgia
hostelli belgia

Vessa ja suihku olivat toimivia ja siistejä – niistä ei siis mitään valittamista löytynyt. Itse unohdin pyyhkeen kotiin, mutta respasta sai vuokrata pyyhkeen eurolla. Tai itseasiassa pyyhkeestä maksettiin 11 euroa, mutta ylimääräisen kympin sai takaisin palauttaessa pyyhkeen. Huone oli ylipäätään muutenkin siisti, eikä edes lakanoista löytynyt mitään tahroja tai muita ylimääräisyyksiä yhtä pientä lakanaan syöpynyttä likaa lukuunottamatta. 😀 Hotellissa oli myös asiakkaille ilmainen wifi, joka ei tosin mulla jostain syystä oikein toiminut. Henkilökunta oli paikassa todella ystävällistä, vaikka minäkin olin vaan tällanen halvimman mahdollisen hinnan maksava rinkkareissaaja.

Brysselistä löytyy varmasti myös muita hyviä hostelleja, mutta koska oma kokemukseni tästä paikasta oli hyvä, niin ajattelin vinkata nyt kaikille muillekin tätä vaihtoehtoa. Eli mun hostellivinkkaus on, että Meiningeriin vaan, jos kaipaatte majoitusta Brysselistä!

Lue muut Belgia-postaukset:
Kaksi nähtävyyttä Brysselissä
Kolme vinkkiä Brysseliin
Brysselin parhaat
Tunnelmia Brysselistä
Suloinen Brugge on keskiaikainen kaupunki Belgiassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: