Matkamuistojen aika! Kävin taannoin Belgiassa pienellä soolomatkalla. Pääkohteeni oli Bryssel, mutta muutaman päivän reissun aikana ehdin tehdä myös pienet päiväreissut sekä naapurimaa Luxemburgiin että Belgian ihastuttavaan Brugge-nimiseen kaupunkiin.

Brugge on noin 117 000 asukkaan kaupunki Luoteis-Belgiassa. Olin saanut aiemmin jo vinkkiä siitä, että Bruggen kierros kannattaisi yhdistää Brysselin matkaan. Toinen potentiaalinen kaupunki olisi ollut Gent, mutta se jääköön seuraavaan kertaan, vaikka sieltä kuulemma saakin syötävän hyvää salmiakkia. Olin nähnyt kuvia Bruggen värikkäistä taloista ja ihastuin täysin. Ja pakko myöntää, että olihan ne talot ihan livenäkin nähtynä yhtä kauniita – vai mitä luulette näiden kuvien perusteella?

Kiertelin Bruggessa päivän agendanani ihan vain kulkea pitkin katuja ja fiilistellä tunnelmaa. Siihen yksi päivä riitti loistavasti. Bruggessa voisi viihtyä yhden yön, mutta pidempään en ehkä itse siellä olisi – nähtävyyksiä Brysseliin verrattuna on huomattavasti vähemmän. Keskiaikainen keskusta Bruggessa on kuitenkin kaunis ja siellä taloja katsellessa voi juoda kupposen kahvia jos toisenkin. Pohjoisen Venetsiaksikin kutsutussa kaupungissa on useita kanavia pitkin poikin, ja niiden ääreen on hyvä rauhoittua hetkeksi.

Sen suurempia tarinoita mulla ei ole tällä kertaa kerrottavani, mutta toivottavasti pääsette mukaan tunnelmaan kuvien kautta. Olen näköjään aikalailla keskittynyt arkkitehtuurin kuvaamiseen… Mutta tunnelmaan niistä silti pääsee, vai mitä?

Oletko käynyt Bruggessa tai haluaisitko käydä?

brugge
brugge
brugge
brugge
brugge
brugge
brugge
brugge
brugge
brugge
brugge

Lue muut Belgia-postaukset:
Kaksi nähtävyyttä Brysselissä
Kolme vinkkiä Brysseliin
Brysselin parhaat
Tunnelmia Brysselistä
Hostellivinkkaus Brysselistä

25 Comments

 1. En valitettavasti ole päässyt käymään Bruggessa, mutta haluaisin kyllä kovasti. Se itse asiassa kiinnostaa Belgian kaupungeista kaikkein eniten, vaikka tiedostan kyllä, että varsinaisia nähtävyyksiä ei ole yhtä paljon kuin jossain toisessa kaupungissa, kuten Brysselissä. Brugge vain näyttää niin kauniilta!

  1. Harmi, ettet ole päässyt käymään Bruggessa! Mutta varmasti sen ehdit kalenteriin mahduttaa jossain vaiheessa. Itse näin nuo piparkakkureunaiset talot kuvissa ja tiesin haluavani sinne, vaikka Bryssel olikin pääkohteeni tuolla reissulla. Bryssel oli kiinnostava ja täynnä kaikkea, sopi hyvin soolomatkailijalle, mutta kyllä Bruggessa oli taas aivan oma tunnelmansa – ja niin kaunista. 🙂 Toivon, että ehdit pian käydä Bruggessa! Koko Benelux-maiden koluaminen nimenomaan pienempien kaupunkien osalta kuulostaisi kiinnostavalta. 🙂

   1. Onpa samaa ja suloista! Mäkin tykkään kulkea niska kenossa ja ihastella sekä kuvata kauniita taloja. Bruggea on moni muukin kehunut kivaksi päiväretkikohteeksi. Itselleni Belgia on täysin tuntematon maa – ammoisina aikoina vain pikaisesti piipahtanut interreilillä.

    1. Niska kenossa kulkeminen on kyllä paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin, hah! Belgia on kyllä todella kiva maa, olisi kiva käydä siellä muuallakin kuin Brysselissä ja Bruggessa. Joku autoloma maaseudun kyliä koluten kuulostaisi esimerkiksi kivalta tavalta tutustua Belgiaan.

 2. Brugge on kaunis kaupunki! Viivähdin siellä vain yhden päivän, mutta uudestaan ehdottomasti haluan mennä. Hieno keskiaikainen kaupunki, historiallinen maailmanperintökohde. Kauniit rakennukset, toriaukiot, kanavat ja joutsenet! 👌 Ja ihastuttava ympärivuotinen joulukauppa! 😀
  Sinullakin on ollut siellä miellyttävä piipahtaminen. 😊

  1. Ihanaa, että sinäkin oot päässyt käymään Bruggessa ja viihtynyt noin hyvin! Allekirjoitan kyllä kaiken kommentistasi, paitsi joulukaupan, josta kuulin ensimmäistä kertaa vasta nyt. 😀 Bruggea kun saisi markkinoitua vielä enemmän siihen Brysselin kylkeen, että useampi sinne löytäisi. Vaikka ilmeisesti siellä kuitenkin turisteja riittää.

   Bruggen piipahdus oli kyllä miellyttävä ja toi kivaa vaihtelua Brysselissä oloon. 🙂

 3. Todella sympaattisen näköisiä nuo piparkakkureunaiset talot, ehdottomasti voisin lähteä tuonne 🙂 Ja tuo on välillä juuri ihanaa, kun on vieraassa kaupungissa ilman suunnitelmaa ja voi vain harhailla katuja pitkin ja katsoa mihin päätyy!

  1. Noiden piparkakkutalojen vuoksi itse halusin alunperin lähteä Bruggeen! Olin nähnyt niistä kuvia ja huomasin Bruggen olevan vain tunnin junamatkan päässä Brysselistä, joten halusin käydä ja kyllä myös kannatti. Niin ihastuttavia! 🙂 Jep, tuosta harhailusta tykkään erittäin paljon ja yritän aina joka reissulleni mahduttaa aikaa siihen. Että voi vaan päämäärättömästi kulkea sinne minne jalat vie ja mikä mukavalta näyttää. Tuo kivaa tasapainoa niiden nähtävyyksien ja muiden aktiviteettien väliin. 🙂

 4. Miten siis Brysselistä Bruggeen kätevästi pääsee, ja kannattiko päiväretki tehdä?

  1. Keskityin näköjään niin vahvasti tunnelmointiin ja kuvien ihasteluun, että unohdin olennaisimman. Pahoittelut siitä ja kiitos kun kysyit!

   Menin itse Brysselistä Bruggeen junalla. En ostanut etukäteen lippua, vaan kävelin Brysselin rautatieasemalle ja katsoin sieltä seuraavan lähdön Bruggeen. Junia kulki muutamia tunnissa. Matka-aika oli noin tunti ja hinta ehkä parinkympin paikkeilla edestakaisin? Tämän voin muistaa väärin, mutta alle viidelläkymmenellä eurolla joka tapauksessa, sillä se oli huomattavasti halvempaa kuin Luxemburgissa käynti. Bruggeen pääsee myös bussilla ja sinne järjestetään myös matkanjärjestäjien toimista retkiä, mutta itse halusin tehdä omatoimisen retken ja viihdyn junassa bussia paremmin. Tuo oli mielestäni helppo tapa matkustaa, eikä vaatinut suurempaa etukäteissuunnittelua, kun juniakin kulki niin tiheästi.

   Toiseen kysymykseen – kyllä kannatti tehdä! Olin kokonaisuudessaan reissussa viisi päivää, joista Brysselin kiertämiseen meni kolme, Luxemburgiin yksi ja Bruggeen yksi. Brysselin ehdin oman makuni mukaan katsastaa kolmessa päivässä, joten yksi päivä liikeni hyvin Bruggeen. Se toi virkistävää vaihtelua Brysseliin, ja halusin sinne itse kauniiden talojen vuoksi. Ne olivat ehdottomasti käynnin arvoisia. 🙂

 5. Ihastuttavalta näyttää! Kaupunkikierross Bruggessa pitää ehdottomasti lisätä listalle seuraavan kerran kun mennään Belgian suuntaan, ja voisin kuvitella pysähtyväni kaupungissa vähän pidempäänkin, ainakin jos sieltä onnistuisi löytämään kohtuuhintaista majoitusta.

  1. Suosittelen vahvasti! Itse pidin Bruggea hyvänä päiväretkikohteena Bbrysselistä, mutta jos aikaa vain on, niin kyllä siellä yhden yön voisi viipyäkin helposti. Useammasta en ehkä tiedä, toki en ehtinyt itse koluamaan Bruggea niin läpikotaisin että tietäisin kaikki sen piilotetut helmet. Uskoisin Bruggen majoituksen olevan kuitenkin halvempaa kuin Brysselin. Mutta Belgialle ja Bruggelle iso peukku!

 6. Belgia on ihan aliarvostettu matkakohde. Harvoin kukaan sanoo, että hei jee, lähden Belgiaan. Mutta siellä on upeita vanhoja kaupunkeja, kuten just Brugge ja Gent, mutta myös modernimpaa menoa ja silti vallan kiinnostavaa.

  1. Se on ihan totta! Ja jos sanoo lähtevänsä Belgiaan, niin mielikuvat on ehkä EU-parlamenttia ja… niin, osataanko Belgiasta edes ajatella muuta? Uskon myös sen maan pitävän pikkukaupungeissaan sisällä kaunista arkkitehtuuria ja useita maisemia. Olisi ihanaa joskus tehdä pidempi reissu Benelux-maissa ja kiertää juuri niitä pienempiä paikkoja.

   Gentissä en ehtinyt käydä viimeksi Belgiassa, se olisi vielä listalla!

 7. Kävimme taannoin päiväseltään niin Gentissä kuin Bruggessa. Bruggesta mieleeni jäi erityisesti kanavaristeily ja joutsenet – mutta myös vohvelit, mansikat ja kermavaahto! Ruuhkainen ehkä, kesällä ja aikaan ennen koronaa, mutta kiva kaupunki, silti!

  1. Kanavaristeily olisikin ollut mahtava tuolla! Itse kuljin jalkaisin, silläkin pääsi laajasti ihmettelemään paikkoja. Nuo Bruggen kanavat ovat kyllä suloisia. Itse matkustin (ennen koronaa) helmikuussa, jolloin turisteja ei juurikaan näkynyt eikä ruuhkia ollut. Kesällä uskon hyvin olevan ruuhkaisempaa.

 8. Vitsit, niin kaunista. Pakko oli tsekata vielä kalenteri, mutta ei onnistu, en nyt mitenkään onnistu työjuttujen tähden tunkemaan itseäni mieheni Belgian työmatkalle mukaan. Harmillista.

  1. Voi harmi! Belgia jää odottamaan sinua. Brugge on kyllä erittäin kaunis kaupunki, ja mielestäni juuri sopiva päiväreissukohde Brysselistä. Ensi kerralla kalenteriin ehdottomasti!

 9. Ihania kuvia. Kuvat kertoo enemmän kuin sanat. Me käväisimme tuolla jokunen vuosi sitten. Pidimme kovasti.

  1. Kiitos Sari! Tässä tapauksessa olen ainakin täysin samaa mieltä, kuvat kertovat enemmän kuin sanat. Tästä reissusta on kuitenkin jo aikaa, joten tarkkoja yksityiskohtia oli vaikea kirjoittaa. Kuvia selailemalla pääsin kuitenkin takaisin siihen samaan tunnelmaan, mikä Bruggessa vallitsi, ja toivottavasti pääsivät lukijatkin.

 10. Brugge on todella sympaattinen kaupunki. Ystäväni asui muutama vuosi sitten Brysselissa ja piipahdimme toisen ystäväni kanssa häntä moikkaamassa eräänä talvisena viikonloppuna. Teimme päiväretket niin Bryggeen kuin Gentiin. Tykkäsin Gentista ehkä hippusen enemmän, mutta molemmat siis loistavia retkikohteita ja junalla pääsee liikkumaan kätevästi ja nopeasti.

  1. Brugge on ihana! Päiväretkikohteeksi juuri sopiva. Gentiä mullekin suositeltiin, mutta tein valinnan oikeastaan vain noiden piparkakkureunaisten talojen takia, jos rehellisiä ollaan. Gentissä haluaisin myös käydä. Teillä kuulostaa olleen oikein kiva reissu! Ja mun mielestä on muuten ihanaa, miten tuolla Keski-Euroopassa voi niin kätevästi junailla sekä kaupungista että maasta toiseen.

 11. Kuvia voisi vähän karsia. Ei samaa kuvaa tarvitse montaa kertaa esittää.

  1. Kiitos palautteesta. Yksi kuva oli näköjään eksynyt postaukseen kahdesti, otin toisen pois. Tämä postaus oli tarkoituksella enemmän kuvapainotteinen, jotkut postaukset taas painottuvat enemmän tekstiin. 🙂

 12. Kävin tänä kesänä eikä 3 päivää riittänyt alkuunkaan! Yksi päivä meni rannalla (Blankenberge?), loput kierrellessä Bryggen keskustaa. Ruokailut onnistui edullisesti ja mukavasti puistoissa, kaupasta mukaan viinipullo ja sitten edullista take away -safkaa jostain pikkukuppiloista. Ja tulihan se vohvelikin syötyä!
  Junalla Bryggeen pääsi kätevästi Schipolin lentokentältä parissa tunnissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: