Viime postauksessa jaoin eettisiä ja ekologisia lahjavinkkejä. Tällä kertaa Travel Thursdayn merkeissä keskityn antamaan muutaman vinkin lahjoista, jotka sopivat erityisen hyvin seikkailuhenkisille matkustajille. Voitte kertoa lisävinkkejä kommenttikentän puolelle!

Hotelliloma. Viikonlopun hotelliloma lähikaupungissa tai omassa asuinkaupungissa tuo juuri sitä reissutunnelmaa, mitä monet matkailijat nyt koronan aikana kaipaavat. Ja onhan se kotimaan matkakin matka – vaikka kohdistuisi lähimpään hotelliin. Etenkin, jos huoneessa sattuu olemaan poreamme…

Lahjakortti laivayhtiölle. Kun rajat aukeavat, on varmaan laivat taas ensimmäisiä, jotka innokkaita matkailijoita riemulla kuljettavat. Ja todennäköisempää on päästä nopeasti laivalla Tallinnaan kuin lentäen kaukomaille. Laivayhtiöistä ainakin Viking Line, Silja Line ja Eckerö Line ovat hyviä vaihtoehtoja.

Aktiiviloma kotimaassa. Nyt on ehkä paras aika antaa lahjaksi kotimaan aktiviteetti. Se voi olla lumikenkäloma tai huskysafari Lapissa, joogaretriitti metsässä tai norppabongausretki Saimaalla. Vaihtoehtoja on Suomi täynnä.

Matkakohteen paikallista rahaa. Jos tiedät jo matkailijan seuraavan kohteen, lahjoita hänelle rahaa – tulevan kohteen valuuttaa, nimittäin. Eipähän tule käytettyä mihinkään muuhun ja motivoi entistä enemmän säästämään matkakassaa.

joululahja-matkailijalle

Raaputettava maailmankartta. Nämä olivat joskus hitti, ja toimivat mielestäni vieläkin. Kartasta siis raaputetaan aina se maa, jossa on käynyt. Näin voi ihailla valloitettujen maiden määrää ja inspiroitua raaputtelemaan eli matkustamaan lisää.

Matkaopas. Esimerkiksi Lonely Planetilta saa matkaoppaita ties mihin maailman kohteisiin. Näitä saa myös e-kirjaversioina.

Matkailulehden tilaus. Mondo on ainakin matkalehti täynnä inspiroivaa luettavaa, enkä usko matkailijan nyrpistävän nenäänsä tälle lahjalle.

Matkalaturi. Tämä on erittäin hyödyllinen väline ihan missä tahansa matkalla. Itse kaipaisin kovasti uutta ja oikeasti pitkäkestoista matkalaturia. Pienempi versio on pelastanut mut pulasta muutaman kerran, mutta järeämmälle laturille todellakin olisi käyttöä.

Polaroid-kamera. Pieni ja kevyt kamera, jolla otetut kuvat saa käteensä heti. Polaroid-kuvat ovat kivoja, erilaisia matkamuistoja vaikka jääkaapin oveen laitettavaksi.

Matkatyyny ja unimaski. Jokainen matkailija tietää, että pitkään paikallaan istuminen puuduttaa ja uni maistuu matkaa taittaessa. Lentokoneen ja junan penkit harvoin ovat mukavimmasta päästä, joten pieneen tilaan mahtuva niskatyyny ja kaiken pimentävä unimaski ovat hyödyllisiä kavereita unen saantiin.

joululahja-matkailijalle

Passinkuoret. Suojaavat passia ja piristävät matkatavaroita. Kannattaa vähän kuulostella matkaajan makua, niin voit yllättää hänet juuri oikean tyylisillä passinkuorilla. Hyötylahja!

Käsivaaka matkalaukulle. Kuulin tästä itse vasta tätä postausta koostaessani. Käsivaaka on matkalaukun punnitsemiseen tarkoitettu erittäin kätevä väline, joka muuten menee nyt omalle ostoslistalleni. Eipähän tarvitse aina jännittää tuleeko lentokentällä jäätävät lisämaksut laukun liikakiloista.

Madventures – seikkailijan opas. Tässä mieluista luettavaa kaikille oman elämänsä seikkailijoille. Rikun ja Tunnan matkatarinoita varmasti lukee mielellään sivun jos toisenkin.

Seikkailijattaret-etukortti. Tällä matkailijoiden sivuston etukortilla ahkera reissaaja saa alennuksia matkoista ja elämyksistä ympäri maailmaa.

Postaus on osa Travel Thursday -postaussarjaa. Julkaisen epäsäännöllisen säännöllisesti torstaisin matkailuaiheisia postauksia. Travel Thursdayssa muistellaan tehtyjen matkojen kohokohtia, kerrataan kummallisimpia matkamuistoja, vinkataan uusista kohteista sekä haaveillaan tulevista reissuista. Kaikki postaussarjan osat löydät travel thursday -tagin alta.

8 Comments

 1. Tää olikin varsin uniikki lista, joka sisälsi hauskoja ideoita. Tuosta aktiivilomasta kotimaasta on viime joululta kokemusta lahjansaajana ja täytyy sanoa, että oli yksi parhaista lahjoista pitkään aikaan!

  Tuo vaaka on tosi hyvä, vaikka useimmiten tulee matkustettua kevyillä kantamuksilla, niin muutamaan kertaan siitä tosiaan on ollut suuri hyöty. Ja tuo (iso) matkalaturi (vähintään 1 kpl) on ihan ehdoton ollut itsellä, kun välillä tulee oltua varsin eksoottisissakin paikoissa, joissa ei välttämättä sähköä ole saatavilla.

 2. Kiitos! Yritin kerätä tähän vähän sellaisia juttuja, jotka eivät ihan joka blogin lahjalistauksessa toistu, vaikka toki samoja kestosuosikkeja tuli käytettyä kuin muutkin. Aktiiviloma olisi kyllä erittäin hyvä vielä tähän maailmantilanteeseenkin. Ne on ainakin mulla myös sellaisia reissuja, jotka helposti jää toteuttamatta, vaikka olisivatkin ihan mahtavia kokemuksia.

  Tähän vaakaan törmäsin tosiaan itse vasta nyt ensimmäistä kertaa. Nykyään matkustan myös enemmän käsimatkatavaroilla, mutta silti tuo voisi olla hyödyllinen kapistus – ja olisi ollut mulle todella hyödyllinen aiemmin, terveisin entinen maailman huonoin pakkaaja… Enkä suoraan sanoen käsitä, miten oon pärjännyt ilman kunnon matkalaturia tähän asti. Mulla on yksi pieni, jonka ostin Brysselistä akun lähestyessä loppua, mutta isolle laturille olisi huutava tarve. Toisella puoliskolla sellanen on, ja oli muuten erittäin kätevä ihan kotimaassakin telttaretkellä, kun ei tarvinnut miettiä akun kulutumista pätkääkään. Te ootte kyllä matkannut sellasissa paikoissa, että on varmaan ollut vähän pidempi matka latauspisteelle!

 3. Olen hehkuttanut ideaani, joka vaimon kanssa sovittiin viime jouluna. Eli molemmat järkkäävät yllärimatkan toiselle pitkäksi viikonlopuksi. Vasta lentokentällä paljastuu toiselle, mihin mennään. Vaimo ehti viedä minut reissuun ennenkuin rajoitukset iskivät.

 4. Tuo idea lahjoittaa kohdemaan valuuttaa on kyllä omintakeinen! Lähimaissa, esimerkiksi Pohjoismaissa, tosin käteiselle ei enää ole käyttöä, mutta monessa maassa toki on.
  Passinkuorista en oikein innostuisi, sillä aika monessa paikassa maailmalla näyttävät vaativan niiden poistamista, jotta passin koneellinen lukeminen onnistuu ja kuorien laittaminen päälle ja pois monta kertaa taitaa passin suojelemisen sijaan rasittaa passia.

 5. Erittäin kiva idea! Itsekin tykkäisin tuollaisesta. Olisikin jännä matkustaa niin, ettei tiedä mihin menee, kun olen niin kova suunnittelemaan etukäteen matkoja ja imemään kaiken tiedon matkakohteesta. Ehkä, jos kohdetta ei tietäisi etukäteen, tulisi enemmän fiilispohjainen nautiskelureissu kuin nähtävyyksissä ravaamista.

 6. Kohdemaan valuutta on siitä hauska, ettei sitä ainakaan voisi vahingossa tuhlata mihinkään muuhun ennen matkaa. Tämä nyt toimisi nimenomaan sellaisessa maassa, jossa käteistä vielä käytetään enemmän. Hauska sivukommentti muuten, että nyt pari kuukautta Ruotsissa asuneena mulla ei ole ollut hetkeäkään käteisenä kruunuja, kun Visa käy täälläkin yhtä hyvin kuin Suomessa.

  Passinkuorissa on kyllä tuo huono puoli, oon sen itsekin todennut, että passin runnominen takaisin kuoriin voi olla joskus aika kovakourastakin passia kohtaan. Toisaalta mulla kulkee passi usein vaikka avaimien kanssa samassa taskussa (varsinkin nyt kun Ruotsissa tarviin passia henkkarina kun ajokortti ei ole aina ihan validi), niin kuoret suojaa ettei avaimet ainakaan revi passin sivuihin ikäviä jälkiä. Puolensa ja puolensa!

 7. Toimiva lista! Mun pitäisi jakaa tämä mun lähipiriille, minä kun satun olemaan ainut siitä piiristä, joka rakastaa reissaamista, joten ei kukaan oikein ajattele tällaisia asioita (vaikka usein kyllä sanon, ettei mitään lahjoja tartte, turhaa krääsää on maailma muutenkin jo täynnä).

  Mutta tässä listassa kivointa onkin, ettei se sillä sitä turhaa krääsää, seikkailut on aina tervetulleita 😉

 8. Haha, jakoon vaan aina ennen synttäreitä ja jouluja! 😉 Mäkin aina sanon, että en mä oikeen mitään tarvii. Ja jos tarviin niin sitä pyydän. 😀 Mut saa vaan paljon ilosemmaksi just tällasella elämyksellä tai hyvin valitulla lahjakortilla kuin turhalla krääsällä. Materialahjatkin ovat kyllä ihania, jos on nappiin valittu. Esimerkiksi sain pari vuotta sitten siskolta lahjaksi Marimekon meikkipussin, kun olin muutaman vuoden kuljettanut ripsaria ja kulmakynää milloin minkäkin laukun tai takin sivutaskussa. 😀 Se lahja oli kyllä niin ajatuksella valittu, heh. Tänä vuonna sain kaikki Suomesta tulleet lahjat elektronisessa muodossa, mikä oli super kivaa.

  ''seikkailut on aina tervetulleita ;)'' en vois olla enempää samaa mieltä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: