Aloitin työt radiossa viime syksynä ja oon päässyt nyt toden teolla maistamaan niitä ihanan aikaisia aamuvuoroja, joita voisi melkein yövuoroksi kutsua. Virallisesti työaika taitaa olla 4.30-11.30, mutta koronarajoitusten takia tulee aamuvuorolaisen poistua viimeistään yhdeltätoista radiotalolta, jotta iltavuorolainen voi tulla töihin. Aamun aloitukseen se ei silti vaikuta.

Kello onkin aamuvuoroina soimassa 3.45, jotta olen kymmentä yli neljä valmis hyppäämään taksiin ja hurauttamaan työpaikalle. Edellinen ilta menee yleensä sen takia vähän pipariksi, kun sänkyyn pitäisi päästä jo kahdeksan maissa ja tunnit sitä ennen menee vain nukahtamista stressatessa.

Aikaisesta herätyksestä huolimatta tykkään tosi paljon aamuvuoroista. Vaikka herätys on täysin horror, on aamulla mukava saada tehdä töitä yksin ja rauhassa. Kuuntelen usein jotain musiikkia ja hörpin kahvia uutisten kirjoittamisen lomassa.

YouTube-aluevaltauksesta innostuneena kuvasin teille videolle mun normaalin aamuvuoron radiossa. Sieltä pääsette katsomaan, mitä se konkreettisesti sisältää ja millaisilla tunnelmilla oon aamuisin töissä. Eli katsokaa video ja kertokaa mitä tykkäsitte! Arvostan myös tykkäystä ja tilausta YouTuben puolella.

4 Comments

 1. Olipa mielenkiintoinen video, kiitos! Oon aina ollut kiinnostunut (radio)toimittajan työstä, ja ollut nuorempana pari kertaa työharjoittelussakin radiossa.
  Mä oon ollut ilman meikkiä (ehkä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) nyt yli 9 vuotta. Ensimmäiset kerrat töissä ja yleensäkin julkisilla paikoilla ilman meikkiä oli kyllä outoja, ja tunsin oloni hieman epävarmaksi, mutta nykyään en enää kiinnitä huomiota koko asiaan.

  1. Mahtavaa, että tykkäsit!

   Mulla tämä lokakuussa alkanut työ on ensimmäinen kunnon kosketus radiotyöhön, sillä yliopiston vappuradioa en laske millään kokemukseksi. Mitä sä tykkäsit radion työharjoittelusta?

   Sitten, kun meikittömyyden makuun pääsee, tuntuu meikkaaminen tosi vaivalloiselta ja raskaalta. Toki joskus on kivaa vähän laittautua. Eli kannustan jatkamaan meikittä, mikä mahtavampi tapa näyttää oma itsevarmuutensa.

 2. Oli mielenkiintoista! Kiva nähdä miten kollegat tekee töitä kun ite oon aina tehnyt yksinyrittäjänä.
  Radiojututkin äänitän kotona vaatekaapissa, josta kissa yrittää mua hädissään pelastaa.
  Joskus menee vähän spiikit uusiksi kun makkarin oven alta tunkee tassua.

  Ja joo oon tosi laiska meikkaan. Nyt kun korona-aikana ulos meneminen on niin harvinaista herkkua, niin oon ottanut tavaksi laittaa ripsiväriä, mutta muuten en ole meikannut vuosiin muuta kuin erityistilanteisiin ja silloinkin se on linjaa ripsari ja ehkä huulipuna.
  Musta on hyvä että teet videota aidosta todellisuudesta.
  Itekin aattelen, että miksi alkaisin pukeutua tai meikata blogia varten, jos tarvin itestäni kuvan, niin se on sit sellaisena kuin satun olemaan.

  1. Kiva kuulla! Mä äänitän spiikit myös komerossa etätyöpäivinä, ja Fredi kovasti haluaa päästä osalliseksi tätä prosessia. Kissat on ihania työkavereita, mutta ehkä vähän häiritseviä. Radiotalolla on sentään rauhaa tehdä työnsä, mutta toisaalta etätyöpäivinä on kiva kun saa tuon karvapallon viereensä nukkumaan työpäivän ajaksi. Nyt tätä kirjottaessani Fredi käpertyi lähes kiinni kylkeen nukkumaan.

   Mun meikki on aina vaan kulmakynä ja ripsiväri, joskus jos on joku ihan hirveä patti naamassa niin laitan siihen kohtaan vähän meikkivoidetta. Olin aiemmin tosi epävarma vaaleista piirteistäni, kun kulmakarvani ja ripseni ovat lähes värittömät, joten halusin aina laittaa edes vähän kulmakynää. Pikkuhiljaa oon oppinut arvostamaan sitä omaa pohjoismaalaista vaaleuttani – kuitenkin maailman mittapuulla aika harvinaista. Joskus on kiva laittautua, mutta se hetki ei ole aamuneljältä.

   Kiva kuulla sun ajatuksia tästä asiasta. Tuntuu, että tosi moni kokee edelleen vaikeaksi olla meikittä somessa ilman filtterin lättäämistä päälle. Mutta mistäpä niitä aitoja meikittömiä kasvoja ikinä näkee, jos kaikki aina peittää ne somea varten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: