Julkaisin toukokuussa postauksen kesän ekologisesta bucket lististä. Ajattelin nyt vihdoin käydä läpi, miten listan toteuttaminen meni. Spoiler: ei täydellisesti, mutta hyvin.

Lue kolme kirjaa
Mun on pakko myöntää, että taisin lukea vaan ehkä yhden kirjan kesällä. Vai kaksi… No, kolmeen tuskin pääsin. Nyt syksyllä luin Bikinirajatapauksen, ja harkitsen kovasti tilaavani jatko-osa Määmatkan itselleni tänne Ruotsiin…

ekologinen-bucket-list
ekologinen-bucket-list


Osta vaatteita vain käytettyinä tai vastuullisesti tuotettuna
Melkein onnistuin! Jouduin vähän joustamaan tästä alkukesästä, kun totesin vanhat uikkarini liian pieneksi, ja hain pikaisesti helteillä uuden uimapuvun Stadiumista. Uimapuku on siitä hankala, että mun pitää saada sovittaa sitä, eikä tilaus-palautus-rumba ole kovin ekologista. Niitä vastuullisia uikkareita kun löytyy lähinnä verkkokaupoista tai maantieteellisesti liian kaukana.

Makoile parvekkeella auringosta nauttimassa
Ah, tätä tein ahkerasti! Parveke on ihana. <3 Meidän nykyisessä kodissa on myös parveke – tosin lasittamaton, joten näin talviaikaan siitä ei ole paljoa päässyt nauttimaan.

Hoida viljelypalstaa säännöllisesti ja syö oman palstan tuotoksia
Ei toteutunut. Palsta jäi vähän toiselle sijalle, kun satoa ei tullut. Ei haittaa, oli hauska kokemus kuitenkin ja ehkä joskus kokeillaan uudestaan.

ekologinen-bucket-list
ekologinen-bucket-list


Käy uimassa lähisaaressa
Käytiin Hietasaaressa uimassa ahkerasti kesällä, ja ne olivat ihania hetkiä. Illalla ihmisiä oli rannalla vähemmän, joten saatiin rauhassa sukellella vedessä niin kauan kuin mieli teki. Testasimme myös rantakahvilan antimet. Mikä parasta, sain monena iltana kävellä kotiin pelkät uikkarit ja pyyhe päällä, sandaalit jalassa, aivan kuten toivoinkin.

Suppaile
Kävin suppailemassa kerran kesällä, ja itseasiassa kokeilimme parisuppailua, eli olimme poikaystävän kanssa samalla, tavallista suuremmalla sup-laudalla. Olin etukäteen varma, että homma menee riitelyksi (heh), mutta meillä oli tosi hauskaa! Suosittelen parisuppailua aktiviteettina vaikka hermojen testaamiseen, jos ei muuta.

ekologinen-bucket-list
ekologinen-bucket-list


Älä lennä ulkomaille
Check – en lentänyt enkä matkustanut muillakaan keinoilla ulkomaille kesällä. Haaveiden Suomi-Ruotsi-roadtripkin jäi haaveeksi koronan iskettyä kunnolla. Syksyinen muuttomatkakin Ruotsiin hoitui muuten muilla keinoin kuin lentämällä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Lähimatkaile
Tätä ehdin onneksi tehdä! Otin haasteeksi käydä kaikissa Pohjanmaan maakunnan kunnissa. Ihan jokaisessa en ehtinyt vierailemaan, lähinnä koronan aiheuttamien muutosten takia, mutta ehdin nähdä aakeeta laakeeta maisemaa enemmän kuin koskaan. Täältä voit lukea Pohjanmaa-seikkailuista, joita on vielä parin postauksen verran julkaisematta.

Bucket list toteutui siis pääosin hyvin. Aina jotain jää toteutumatta, mutta jotain listan ulkopuolelta taas vastineeksi tulee tehtyä. Teitkö sinä listalla olleita asioita tänä kesänä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: