Kuukauden ekovinkki -postaussarjassa esitellään joka kuukausi yksi iso tai pieni ekovinkki. Postaussarjan tarkoitus on kannustaa ekologisiin ratkaisuihin kotona ja arjessa.

Sähköpotkulauta

Kukaan ei ole varmasti voinut olla kuulematta näistä mahtavista menopeleistä eli sähköpotkulaudoista. Ne varmasti jakavat mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Itse olen kuitenkin vakaasti sitä mieltä, että jos sähköpotkulaudalla ajaa järkevästi ja sääntöjä noudattaen, se on erittäin hyvä kulkuväline. Eli maksimissaan kahtakymppiä, autotiellä tai pyörätiellä tilanteen mukaan ja kypärä päässä, toki hyvät käytöstavat liikenteessä mielessä pitäen.

Miksi sähköpotkulauta sitten on ekovinkki?

Koska se voi korvata hyvin bensiinikäyttöisen kulkuvälineen. Totta kai jalat ovat aina se ekologisin vaihtoehto, mutta monet tykkäävät päästä vähän helpommalla pidemmillä matkoilla. Itse olen todennut sähköpotkulaudan olevan oiva ratkaisu sellaisiin 4-8 kilometriä pitkien välien taittamiseen. Tuollaista väliä on joskus kiva mennä muutoin kun kävellen, joten monet ottavat alleen auton. Sähköpotkulauta kulkee kuitenkin nimensä mukaisesti sähköllä, ei bensalla, joten väittäisin sitä autoa ekologisemmaksi sekä polttoaineen että päästöjen vuoksi. Sähköpotkulauta vaatii lataukseen muutaman tunnin, jotta akku täyttyy, mutta latausaika ei pitkä, eli sähköä ei kulu mielettömiä määriä.

Monet varmasti tykkäävät käydä esimerkiksi kaupassa autolla, jotta ostokset saa kyytiin. Jos kuitenkin tekee vähän pienempiä ostoksia, on sähköpotkulauta tähänkin hyvä, korvaava ratkaisu. Rinkkaan selkään ja sähköllä huristelemaan kohti kauppaa. Reppu on muutenkin kätevä väline tavaroiden kuljetukseen, sillä se ei häiritse kulkua.

Monet varmasti käyttävät näissä tilanteissa pyörää. Kaikki eivät kuitenkaan voi pyöräillä esimerkiksi polvivaivojen vuoksi, jolloin potkulauta voi olla parempi vaihtoehto. Pyörään voi myös joskus haluta vaihtelua! Ja ainakin itselleni tulee tuolla huristeltusta hyvä fiilis. Pientä nostalgiaa lapsuuden potkulautailuun ja teini-iän skootteriajeluihin (sähköpotkulauta on muuten myös skootterille erinomainen vaihtoehto). Suosittelen kokeilemaan!

1 Comment

  1. Moikka! Kiva postaus 🙂 Itsekkin miettiny sähköpotkulaudan hommaamista. Onko sinulla tuossa kuvassa sama sähköpotkulauta, kuin tämän testin https://ruutunopeus.fi/paras-sahkopotkulauta/ voittanut sähköpotkulauta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: