Lauantaina tehtiin vaihtariporukalla omatoiminen päiväreissu Hampuriin. Vaikka kyseinen kaupunki onkin eri bundeslandin alueella saadaan me kuitenkin matkustaa sinne ilmaseksi opiskelijakortilla syystä, jota en osaa selittää. Mun osalta tää reissuun lähtö tapahtu aika spontaanisti, sillä torstaina baarissa italialainen kaverini kysyi, josko haluisin lähteä mukaan hänen ja parin muun tyypin kanssa käymään Hampurissa. Totta kai halusin lähteä, ja lopulta sanan levitessä pieni porukka paisui yhteentoista henkeen. Osa lähti kuitenkin omille teilleen heti rautatieasemalle saavuttaessa, ja alimmassa kuvassa näkyvä huikeen hyvä porukka lähti kiertämään Hampuria eri reittejä pitkin.

Hampuri on ehdottomasti kiva kaupunki, mutta tarkempia faktoja paikasta en ala luettelemaan – ne nyt löytyy parissa sekunissa googlettamalla, jos kiinnostaa tietää. Mulla ei hirveesti ollut tietoa Hampurin nähtävyyksistä, paitsi yhdestä, jota en valitettavasti nähnyt ollenkaan. Hampurissa on nimittäin Saksan ainoa Hesburger! 😀 Ei ehkä se perinteisin nähtävyys, haha. Meidän ”matkanjohtaja” eli ihana turkkilainen tyttö oli suunnitellut tekemistä koko päiväksi. Kierreltiin suurimmat nähtävyydet läpi, kuten ensimmäisessä kuvassa näkyvä valtavan kokoinen raatihuone ja Hampurin satama. Jälkimmäistä kierrellessä koitin kovasti muistella, mitä ala-asteen historiantunneilla kerrottiin hansakaupungeista, jollainen Hampurikin on. Koitin muiden matkaajien kanssa jutella asiasta, mutta valitettavasti kukaan ei tiennyt aiheesta yhtään mitään. Siis totaalisesti mitään. Tällaset eroavaisuudet tuntuu välillä tosi oudoilta, sillä ite muistan Hansaliitosta olleen paljonkin puhetta historian tunneilla, vaikka yksityiskohdat onkin jo unohtuneet. Kaipa nää asiat ei sitte koske niin paljon eteläeurooppalaisia, tai historian opetus on heikompaa kavereitten kotimaissa. En tiiä, näitä hämmentäviä eroavaisuuksia tulee aina välillä vastaan täällä eri kulttuureista tulevien kanssa eläessä.

Ilma oli vähän heikohko koko päivän, tihkusadetta ja kylmää tuulta riitti. Kylmyys tietenkin verotti voimia vähän, mutta muuten päivä oli kaikin puolin mukava. Tällasiin juttuihin pitää vaan useemmin lähteä mukaan, harvemmin sitä joutuu katumaan jotain mitä teki kuin jotain mitä ei tehnyt. Yhdessä reissaaminen myös lähentää täälläkin kavereita ihan eri tavalla kun arkipäivän hengailu, joten senkin puolesta liputan tällaisten reissujen puolesta. Hampuriin jäi kuitenkin vielä Hesburgerin lisäksi ainakin Suomalainen Merimieskirkko jossa haluan vierailla, joten toinen reissu lentokenttäkäväisyjen lisäksi on tuonne kaupunkiin tehtävä. Tän ei pitäisi olla ongelma, sillä Hampurissa on vaihdossa kaveri samasta yliopistosta, eli saatan jopa saada kahviseuraa ja kaverin noihin suomalaisiin paikkoihin, joista mun vaihtarikaverit ei ehkä oo niin kiinnostuneita. 😀

IMG_3035
IMG_3088
IMG_3174
IMG_3058
IMG_3015
IMG_3057
IMG_3094
IMG_3150
IMG_3182
IMG_3078
IMG_3117
IMG_3052
IMG_3176

HAMPURIN PÄIVÄREISSUN HETKIÄ

Kahvimuseossa käynti, ja sieltä löytyneet ihanat polaroid-malliset postikortit. Oisin voinut ostaa vaikka ne kaikki, mutta tyydyin tällä kertaa kahteen. Kahvimuseo oli muutenkin ihana paikka, sillä siellä oli kaikkea vanhaa rojua johon mä oon jostain syystä ihan hulluna. 😀
 
Joutsenien bongaus. Vitsi että mun ois tehny mieli kokeilla tota superpehmosen näköstä höyhenpeitettä, mutta en todellakaan uskaltanu, sen verran tuimasti noi joutsenet meitä tuijotteli! Uskaltautu nekin kuitenkin tulemaan ihan kosketusetäisyydelle.
 
Edelliseen liittyen epäonnistuneen joutsenselfien ottaminen. Se perhanan lintu lähti liikkeelle just kun oisin saanut täydellisen yhteiskuvan, ja nyt todisteena kohtaamisesta mun puhelimessa on kuva musta ja joutsenen pyrstöstä. 😀
 
Kauppakeskuksesta ihanan kahvittelupaikan sekä Hollisterin kaupan bongaaminen. En tiedä kumpi ilahdutti enemmän! Vaikka Hollister onkin vähän ylihinnoteltu kauppa, tykkään mä siitä jostain syystä hirveesti. Niiden vaatteet on niin pehmeitä!
 
Siltaan kiinnitettyjen lukkojen näkeminen. Yleensä en tykkää mistään lässynlää-jutuista, mutta toi on ideana jotenkin todella ihana. Mukana ollut jenkkivaihtari ei ollut ikinä nähnyt mitään tällasta, joten selitin lukkosillan idean hänelle ja kerroin, että haluun kiinnittää ite myös lukon siltaan kun meen kihloihin – eli joskus kolmenkymmenen vuoden päästä.
 
Pienien talojen välistä kulkevien kanaalien bongailu, joissa kulki jokilaivoja silloin tällöin. Mietittiin itekin boat cruisea, mutta jätettiin väliin tällä kertaa kylmän ilman vuoksi.
 
Hampurin sataman näkeminen. Rakastan satamia, veneitä ja merta. Mun ehdottomia lempipaikkoja, oli kaupunki mikä hyvänsä.
 
Maustemuseossa käynti. Ei vissiin käyty kyllä sen oikean museon puolella ollenkaan vaan pelkän kaupan, mutta ihan hauskaa se oli silti, varsinkin kun sai maistella rusinoita. Tai ainaki muilla oli hauskaa, kun mä heitin kolme rusinaa suuhun ja ne osottautu ihan supermakeiksi, ja mun reaktio oli ilmeisesti jonkin verran huvittava. Voitte varmaan kuvitella tän tilanteen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: