Kesä lähestyy ja some alkaa täyttyä erilaisista listoista, jotka sisältävät suunnitelmia kesälle. Tykkään itsekin tehdä vastaavia bucket listeja (onko tällä mitään järkevää suomenkielistä vastinetta…), ja viime vuonna tein rennon to do -listan kesälle. Tästä voit katsoa, miten se toteutui. 

Tänä vuonna panostan ekologiseen listaan, ja tietenkin poikkeustilaystävälliseen, vaikka toivonkin tilanteen olevan parempi kesän puolivälissä kuin nyt. Tietenkään kaikki asiat listalla eivät ole sataprosenttisen ekologista, mutta mikä oikeasti edes olisi sellaista. Tarkoitus on etsiä listalle kivoja juttuja ja vaihtaa niitä saastuttavimpia asioita kevyempiin juttuihin.


Lue kolme kirjaa
Yksi kirja kesäkuukautta kohti, eihän kuulosta pahalta? Lukeminen on jäänyt vähemmälle opiskelukiireiden myötä, mutta kesällä haluan löytää aikaa kirjoille.

Osta vaatteita vain käytettyinä tai vastuullisesti tuotettuna
Mun tekee ainakin kesällä mieli ostaa lisää vaatetta, kun myymälät puskevat esille kaikkea farkkushorteista sandaaleihin kukkamekkojen kautta. Oon korona-aikana kaivannut ihan hirveästi kirppareille, ja nyt kun ne avataan, aion keskittää ne mielihyväostokseni sinne. Jos kaipaan jotain uutena, on tänä kesänä se sallittua ostaa vain vastuullisilta yrityksiltä. Ei pikamuotia mulle, kiitos.

Makoile parvekkeella auringosta nauttimassa
Ympäristöystävällistä sekä poikkeustilaystävällistä samassa paketista. Parasta on, että tähän pakettiin voi yhdistää myös kirjojen lukemisen. Meillä on ihana partsi, ja kesällä siitä kannattaa nauttia erityisen paljon.

Hoida viljelypalstaa säännöllisesti ja syö oman palstan tuotoksia
Oikeasti, mikä voisi mennä tästä ekologisemmaksi? Oman ruoan tuottaminen ja sen syöminen, ja kyseessä on vieläpä ihan perus kasvikset ja juurekset. Ah, en malta odottaa ruoka-aineiden hakemista omalta kasvimaalta.

Käy uimassa lähisaaressa
Loistava uimapaikka sijaitsee kävelymatkan päässä pienessä saaressa, joten haluan hyödyntää sitä kesällä. Huippua olisi kävellä vielä uikkarit ja pyyhe päällä takaisin kotiin, siinä olisi sitä todellista kesäloman tunnelmaa!

Suppaile
Tämä kohta jäi viime vuonna täyttymästä Vaasan vesistöjä kohdanneen suuren kakkakatastrofin myötä. Toivotaan, ettei tänä vuonna sen enempää kakat kuin koronatkaan vie suppailumahdollisuuksia. Vedessä liikkuminen ja paikkojen tutkailtu ilman bensaa tai mitään päästöjä sopii ekologiselle listalle kuin nakutettu.

Älä lennä ulkomaille
No, tämä nyt on aika helppo luvata tässä vaiheessa maailman tilannetta. Yhteydet kuitenkin aukeavat jossain vaiheessa, joten jos ulkomaille tänä kesänä halajan, tulisi se tehdä muuten kuin lentämällä. Mulla on kyllä yksi erittäin kiva ulkomaan road trip suunniteltuna, katsotaan jos toteutus onnistuisi…

Lähimatkaile
Mun kesän tavoite on kiertää koko Pohjanmaa, eli lähimatkailua pitäisi tulla harrastettua tänä kesänä oikein olan takaa. Tämän listan myötä voisin lähimatkailla ihan Vaasankin sisällä, esimerkiksi museoissa, jotka ovat edelleen yhtä lukuunottamatta käymättä… Okei, tähän pitää tulla muutos. Mutta lähimatkailu kunniaan!

Lisäksi aion listan ulkopuolelta varmasti ainakin syödä jäätelöä, katsoa Netflixiä ja piknikeillä ulkona. Ekologisuudesta tai tavoittellisuudesta en tiedä, mutta tunnen itseni sen verran hyvin, että nuo tulen toteuttamaan. Eikä haittaisi istua paria iltaa laiturin nokassa kavereiden kanssa, kesäiset merimaisemat ovat niin upeita.

Ps. Pahoittelut kaikille, jotka odottivat tätä postausta jo eilen. Olen luvannut postata joka tiistai ja lauantai (poislukien jos kuun viimeisen päivän postaus osuu ma-ke tai pe-su välille), ja nyt ensimmäistä kertaa tänä vuonna jätin tiistaipostauksen väliin. Eilinen päivä oli yksinkertaisesti niin täysi, ettei postauksen kirjoittaminen mahtunut mihinkään rakoon, ja aivot kaipasivat levähdystä. Palataan taas lauantaina asiaan, jos ei jo huomenna travel thursdayn parissa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: