Tänä vuonna panostan blogiin. Vuoden mittainen postaussuunnitelma on tehty, brändin tavoitteet muotoiltu ja uudet proggikset laitettu käyntiin. Jopa ensimmäistä kertaa blogissa nähtävä joulukalenteri on alustavasti suunniteltu. Blogin ulkoasu tulee muuttumaa pian. We are going big this year.

blogin suunnitelmat 1

Miltä Laura Linnean blogivuosi 2020 näyttää lukijoille?

Ehkä osa onkin huomannut jo, että tammikuussa postauksia on tipahdellut tasaiseen tahtiin ja määrällisesti enemmän kuin aikoihin. Tarkoitus on postata joka tiistai ja lauantai läpi vuoden. Jos ei ihmeitä tapahdu tai elämä pahasti yllätä, voitte luottaa siihen, että noina viikonpäivinä blogiin ilmestyy uusi postaus joka viikko. Mun mielestä on kiva mennä lukemaan lemppariblogejani tietäen, että siellä odottaa lukematon postaus. Ainut poikkeus tiistain ja lauantain julkaisuihin voi olla se, jos kuun viimeinen päivä osuu edeltävälle tai seuraavalle päivälle. Tähän syyn löydät postauksen loppupuolelta.

Aloitin lauantaina uuden postaussarjan nimeltä Kuukauden ekoahdistus. Postaussarjassa käsitellään joka kuukausi jotain ekologisuuteen liittyvää asiaa, joka on joko ajankohtainen tai muuten vaan pyörii ajatuksissani. Ekologiset asiat ovat hyvin lähellä minun sydäntäni ja näkyvät arvomaailmassani, ja haluan kannustaa ihmisiä keskustelemaan niistä. Se on väylä laajempaan ekologiseen ajattelutapaan ja ehkä lopulta myös elämäntapaan. Toivon postausten herättävän rakentavaa ja positiivishenkistä keskustelua, ja samalla pääsen kätevästi itse avautumaan omista joka iltaisesta ekoahdistuksestani. Postaus ilmestyy aina kuun loppupuolella.

Toinen uusi postaussarja on Postaus vieraalla kielellä. Kyllä, aion todellakin alkaa kirjoittaa postauksia muilla kielillä kuin suomeksi. Tämä on itselleni iso haaste, mutta uskon, että tästä tulee hauskaa. Rakastan kieliä, ja olen elämäni aikana opiskellut kahdeksaa eri kieltä. Joka kuun viimeinen päivä julkaisen vieraalla kielellä kirjoitetun postauksen. Kielestä riippuen niiden pituus ja sisältö vaihtelevat, eikä kielioppi varmasti tule olemaan täydellistä. Lopuksi kerron ihan suomeksi miksi valitsin juuri kyseisen kielen ja miltä postauksen kirjoittaminen tuntui. Tämä on uutta ja ennen näkemätöntä, ja siksi juuri aika jännittävää! Ensimmäinen vieraskielinen postaus ilmestyy jo perjantaina, kuun viimeisenä päivänä.

Blogini alkoi matkablogina, ja olen kaivannut matkailupostausten kirjoittamista. Siksi blogissa tullaan näkemään tänä vuonna Travel Thursday -postauksia. Näitä ilmestyy epäsäännöllisen säännöllisesti, aina silloin tällöin, mutta päivä tulee olemaan aina torstai. Sisältö voi olla aivan mitä tahansa matkailuun liittyvää. Välillä kuullaan matkahaaveita, välillä katsahdetaan reissujen outoihin sattumuksiin. Tähän sisältyy niin kotimaan kuin ulkomaan matkat, ja ai jestas, kun en malta odottaa näiden postausten kirjoittamista! Juttua riittää, joten voi olla, että saatte lukea mun matkajuttuja todella useana torstaina vuoden ajan.

blogin suunnitelmat 2
Mitä aihepiirejä Laura Linnea käsittelee?

Aihepiirit pysyvät samoilla linjoilla aiempien vuosien kanssa. Tänä vuonna nostan erityisesti esiin ekologisen elämäntavan ja vastuullisuuden. Nämä asiat ovat läsnä omassa arjessani, ja niitä haluan jakaa eteenpäin. Matkustelu tulee vahvistumaan aiheena, samoin hyväntekeväisyys. Muita aihealueita ovat oma tyyli, arki, opiskelu, liikunta ja hyvinvointi. Toisin sanoen sellaiset asiat, jotka ovat osa elämääni.

Vaikka tekeminen blogin takana on nyt ammattimaisempaa, haluan säilyttää postauksissa rennon ja lämminhenkisen tunnelman. Pieni kotikutoisuus ei haittaa, jos se tuo minut lähemmäs lukijoitani. Olen livenä helposti lähestyttävä ihminen, ja haluan olla sitä myös blogissa. Laura Linnea on kuitenkin kurkistus elämääni ja pääni sisään, joten muuta minun ei kannata olla kuin oma itseni.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiani myös vuonna 2020!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: