Tai tarkemmin sanoen lähdin jo, ja tulin lämpimistä keleistä takaisinkin tänne Keski-Euroopan ’’kylmyyteen’’. Mainitsinkin jo aiemmissa postauksissa muutaman kerran, että otettiin marraskuussa aika spontaani lähtö Kanarialle muutamaksi päiväksi lomailemaan. Mä lensin Saksasta ja mun reissukaveri lensi omasta vaihtomaastaan Espanjasta, ja tavattiin suoraan lentokentällä Gran Canarialla.

Airbnb:stä vuokrattiin huone itellemme talosta, jossa oli about kaheksan muuta reissaajaa samaan aikaan. Lennot meno-paluuna ja majotus neljältä yöltä makso yhteensä noin 180 euroa, eli ei nyt ainakaan turhan kallis reissu ollut! Eikä paikan päälläkään rahaa tullut hirveen paljon käyteltyä, lähinnä ravintolaan ja shoppailuun eurojani sijoitin. Lähdimme hakemaan lämpöä ja kokemuksia Gran Canarialta.

IMG_3219
IMG_3229
IMG_3867
IMG_3257
IMG_3236

Majailtiin siis Las Palmasissa, ja täytyy myöntää mulla olleen aika vahvoja stereotypioita sekä kyseistä kaupunkia sekä koko Kanariansaaria kohtaan. Paikka kuitenkin osottautui lähes täysin mun ennakkoluulojen vastaiseksi, ja viihdyin Kanarialla oikein hyvin! Las Palmas ei ollut ollenkaan sellanen turistirysä mitä oletin, ja ehkä vähän vuodenajastakin johtuen kaupungissa ei ollut ollenkaan tungosta. Lämpöä kuitenkin riitti t-paitakeleihin hyvin, ja yksi päivä pyhitettiin rannalla loikoiluun – ja oli muuten kuuma! Rantaviivaa mukailevat ravintolat on tietenkin turistirafloja, joista ruokalistat löytyy Suomeksikin, ja siellä käytiinkin muistaakseni vain kerran illallisella. Muuten suosittiin enemmän kaupungista löytyviä ruokapaikkoja, jossa usein hilluttiin ainoina turisteina.

Valtaosan ajasta nähtiin muutenkin mun olettamukseni mukaan vain paikallisia, eli ainakin omat ennakkoluuloni kamalasta turistirysästä ja viimeinen lomakohde jonne jalallani astuisin –ajatuksista muuttuivat täysin, enkä näe syytä miksen voisi Las Palmasta suositella. Varsinkin näin sesongin ulkopuolella kaupunki oli viihtyisä, aurinkoa riitti ja rannalla loikoilu maistu hyvin keskellä marraskuuta. Ei Gran Canarialta nyt mitään ihmeempiä kulttuurijuttuja löydä, mutta silkkaan lomailuun kohde on ihan sopiva. Eikä siellä nyt tarvitse vaan rannalla olla ja niitä stereotyyppisiä turistijoukkoja kauhistella, vaan tekemistä on paljon muutakin. Tässä mun palopuhe siis niille, jotka karttavat Kanariansaaria kaukaa ajatuksissaankin omien ennakkoluulojensa takia – ei kannata tuomita mitään paikkaa, ennen kuin on en omin silmin nähnyt!

Mitä ne muut jutut sitten oli, mitä me Kanarialla tehtiin? No ainakin tutustuttiin kaupunkiin kävelemällä niin perhanan paljon, että jalat huusi hoosiannaa neljän päivän jälkeen. Meidän majapaikka sattu vielä olemaan about tuhannen portaan päässä maanpinnasta, joten hyötyliikuntaa tuli tehtyä reippaasti. Käytiin myös kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa saatiin aikaa kulumaan helposti useampikin tunti, sen verran kiinnostava paikka se oli. Suurin uusi kokemus oli kuitenkin ehdottomasti surffaus! Surffaaminen on aina ollut mun mielessä sellasena juttuna, jota ois siisti joskus kokeilla mutta tuskin pääsen siihen etappiin asti. Noh, ekana iltana Kanarialla saatiin yhtäkkiä idea käydä surffaamassa, ja se oli kyllä mahtava kokemus!

Surffaamisen jälkeen lähdettiin käymään Maspalomaksen dyyneillä, mutta koska pitkäksi venähtäneen lainelautailun jälkeen dyyneille päästyämme oli jo pilkkopimeää, ei lähdetty tallustamaan hiekalle sen enempää. Sen sijaan käytiin ravintolassa ja fiilistelemässä sen turistialueen ilmapiiriä, ja siellä eurooppalaisen ihmisvilinän keskellä oleminen oli kivaa vaihtelua Las Palmasin rauhallisuuteen. Saatiin siis hyvin käytettyä neljä päivää Kanarialla hyväksi, ja se loma oli täydellinen rentoutumisbreikki alkutalven keskelle. Ainoa isompi miinus paikalle oli se, ettei saarelta tuntunut kovin helposti löytyvän minkäänlaista kasvisruokaa, ei niin aamupalaksi kuin pääruoaksikaan. Neljä päivää pastaa ja mozzarellapitsaa ei nyt kuitenkaan oo mikään maailmanloppu mulle, varsinkaan tollasessa ympäristössä.

IMG_3272
IMG_3322
kanaria-las palmas
IMG_3541
IMG_3251
IMG_3765

Kanarialta riittää kuvia julkaistavaksi vielä parin postauksen verran, ja niitä alkaa tipahtelemaan blogiin tässä piakkoin. Suomessa vedellään ilmeisen kovissa pakkasissa, ja itse oon tällä hetkellä oudossa nuhakuumeen välitilassa peiton alla ihan täällä Saksan nollakeleissä. Tekee siis oikein hyvää vähän muistella lämpimiä kelejä ja katella shortsikuvia, vaikka tietenkin nää vaan pahentaa mun entisestään kovaa matkakuumetta entisestään, heh! Siihen tautiin on kuitenkin tulossa helpotusta hyvinkin pian, ja kotiterapiana on kiva kaivautua muistoihin entisistä reissuistaan.

Mutta hei, tää voi olla suuri virhe kysyä tätä koska mulla menee usein ennakkoluulot ja negatiivisuudet pahasti tunteisiin, mutta kysytäänpä silti: Millaisia kokemuksia teillä on Kanariansaarista ja mitkä fiilikset kyseistä lomakohdetta kohtaan? Ja te jyrkimmät kanariavihaajat, saiko mun vakuuttelu ja positiivinen kokemus teitä yhtään positiivisempiin mietteisiin Kanariaa kohtaan? Itsekään en näin suht paljon Eurooppaa kolunneena jaksa innostua pahimmista turistikohteista, mutta Kanaria nousi neljässä päivässä mun miinuslistalta hyvien kokemusten kohteeksi!

Lue myös muut Kanaria-postaukset:

Sukella aurinkoisiin muistoihin – Kanarian kuvapäiväkirja
Gran Canaria oli positiivinen yllätys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: