IMG_1891
IMG_2013

4.30 Herään jokaöiseen tapaan moskeijasta kaikuvaan rukouskutsuun. Uni tulee onneksi nopeesti uudestaan.
6.30 Ekat lapset on jo tullut päivähoitoon, ja herään niiden itkuun. Ei jaksa vielä nousta.
7.30 Herään siihen, että vatsa on to-del-la kipeä. Eli ei mitään uutta Afrikan auringon alla. Oon aivan
tokkurassa painajaisten takia yöllä otetusta unilääkkeestä, joten päätän jäädä vielä hetkeksi nukkumaan.
8.15 Aika nousta. Puhelimessa 3% akkua, joten se jää lataukseen.

Aamupalalla on yllättäen valkoisen leivän sijaan tarjolla linssitäytteisiä pasteijoita ja siitä samasta vanhasta pinkistä termarista kaadettua mustaa teetä. Manuel, Gloria ja Sami hääräävät mun jaloissa lokkeilemassa ruokaa. Annan lapsille vähän ja syön ite loput herkullisista pasteijoista, joista ei tosin nälkä lähtenyt. Syömisen jälkeen autan Annikaa tiskaamaan ja järjestelen olohuonetta. Lapset pistetään päiväunille ja mä teen loput aamutoimet valmistautuen samalla auringonottoon.

IMG_1975
IMG_1978
IMG_1980
IMG_1981
IMG_1994
IMG_1997
IMG_2010

10.30 Ulkona kivetyksellä rentoutumista.  Kattelen kun pihalla kävelee todella pieni ja laiha koira, joka yhtäkkiä lyyhistyy maahan. Sääliksi käy, mutta ei sitä oikein pysty auttamaankaan. Saati sitten että uskaltaisin edes mennä kosketusetäisyydelle yhenkään arvaamattoman kulkukoiran luo…
10.50 Laitan netin päälle ekaa kertaa tänään kattoakseni nopeaa uudet viestit. Suomalainen kaveri Nairobista 
kertoo, että hänen puhelin on varastettu matatussa. Ulkona kävellyt mies oli riuhtaissu matatun ikkunan auki, repiny puhelimen Aishan kädestä ja kadonnu sen kanssa pimeyteen. Paska tuuri.
11.00 Tulee kutsu mennä sisälle, koska joku tyttö, joka on meitä eilenkin kuulemma kaheksan tuntia 
talossa odottanut, haluaa puhua meidän kanssa. Vartinkaan jälkeen tyttö ei oo sanonut sanaakaan ja tilanne on kenialaiselle tavalle hyvin hidas… Jutellaan tilanteesta Annikan kanssa suomeksi mut joudutaan välttelemään tiettyjä sanoja, jotka on samoja englanniksi. Talossa on myös uusi päivähoitoon tuleva lapsi isänsä kanssa, kaikki puhuu swahilia (paitsi tyttö ei edelleenkään mitään) eikä meijän oo mitään järkeä olla tässä.
11.18 Tässä tilanteen kehittymistä odotellessa selaan nopeesti instan kymmenen viimesintä kuvaa, joista 80% 
koskee Pokemon GO:ta. Ärsyttää ku en tiiä kunnolla mikä se on, en halua käyttää kallista nettiä sen googlaamiseen eikä kukaan selitä kunnolla kun oon kavereilta yrittäny kysyä. Eläköön vapaus googlettaa mitä tahansa milloin tahansa Suomessa!
11.50 Keskustelu päättyy ja lapset heräs, eli meijän vapaa-aika loppu. Rusketukset jäi tältä päivää saamatta, 
ja just tän takia ei täältä Keniasta niin päivettyneinä takasin tulla mitä kaikki olettaa.
12.00 Lounas, joka on tällä kertaa paketillinen nuudeleita. Tyypillinen lounas täällä siis. Vähän saatiin lopulta 
kookosta kylkiäseksi. Manuel ja Gloria on  taas lokkeilemassa ruokaa. Jutellaan päivän agendasta ja saadaan  tietää, että lähetään tänään käymään sen hiljasen tytön vanhempien luona selvittämässä, mikä siellä on tilanne. Tyttö haluais muuttaa meidän luo koska haluaa käydä koulua, mutta kotona asuessa sen vanhemmat vaan pakottaa sen tekemään töitä eikä anna yhtään rahaa. Mietitään sitä, onko tytöllä oikeesti hätä vai onko se vaan rahan perässä kun tietää täällä asuvan valkosia.
12.30 Ruokalepo = omaan sänkyyn hetkeksi makoilemaan, vaatteet pois ja tuuletin päälle.

IMG_2016
IMG_2021
IMG_2031
IMG_2059

14.00 ’’We are leaving right now’’ tarkotti tällä kertaa 45 minuuttia. Viimeset kymmenen minaa ehittiin istua auringossa, joten ei tässä mitään.
14.45 Ollaan istuttu tuktukissa yli puoli tuntia ja sen jälkeen kävellään pitkä matka, koska tyttö ei muista 
tarkalleen kotinsa sijaintia. Pikkuhiljaa alkaa tulla pintaan taas ärsytys tätä kenialaisten ajantajua kohtaan.

Päästään lopulta perille tytön kotiin, ja jutellaan sen äidin kanssa tilanteesta. Järkytys on todella suuri eikä itkulta vältytä kun nähdään, millasissa olosuhteissa se viisihenkinen perhe asuu. Joudutaan kuitenkin tenttaamaan naista saadaksemme tietää, onko hän oikeesti tytön äiti vai onko kyseessä huijaus. Kun saadaan varmuus henkilöllisyyksistä, päästään vihdoin keskittymään itse asiaan. Tästä ja vastaavista jutuista täytyy kirjoittaa myöhemmin ihan oma postauksensa, sen verran rankkoja juttuja että ne ansaitsee oman tilansa ja aikansa blogista.

IMG_2064
IMG_2066
IMG_2067
IMG_2080
IMG_2086

16.15 Paluumatkalla jäädään Annikan kanssa aiemmin pois tuktukista ja haetaan supermarket Naivasista jätskit. Ootellaan yhtä tyyppiä, kenen kanssa mennään studiolle äänittämään biisiä. Mun rooli tässä on hengailla mukana ja hääriä valokuvissa taustarekvisiittana, ja lähen aikaisemmin pois, koska haluan keretä tekemään vielä muutakin ennen pimeää.
17.20 Hyppään tuktukin kyytiin tienposkesta ja maksan parin kilometrin matkasta 20 shillinkiä. Nautin taas 
tuktukilla matkustamisesta töyssyisestä kyydistä huolimatta.
17.30 Jään pois kyltin kohalla ja kävelen tuttua reittiä sisälle kylään. Jambo, jambo sweets. Mzungu gimme 
sweets. Gimme mani mzungu. Jambo jambo jambo. Pari kanaa kävelee mun eessä ja muutama nokkija tonkii isoa roskakasaa ettien syötävää. Raura hello how are you. Jambo habari. Hampaaton mummo istuu taas samassa paikassa missä joka päivä ja tervehtii. Yks minikokonen kissa juoksee mun ohi suoraan roskatunkioon. Vielä parit jambot ja yläfemmat lapsille ennen ku oon perillä.
17.40 Kotona. Osaa lapsista tullaan hakemaan, ja meen sanomaan heipat mun lempparilapselle Manuelille.
Juttelen Manun äitin kanssa ja sovitaan pitävämme yhteyttä kun oon takasin Suomessa, koska haluun tietää mitä Manuelille kuuluu. Kutsun äitin myös meidän sunnuntaina järjestettäviin läksiäisiin.
17.58 Lenkkikamat niskaan ja ulos juoksemaan. Kaapeissa ei ollut mitään syötävää, joten hörppään vaan 
vettä naamariin ja päätän juosta lyhyemmän lenkin tänään, koska energiaa ei tällä hetkellä oo niin paljon huonosti syömisen takia.
18.00 Okei söin vielä eiliset sipsinjämät ja mehua päälle. Hyvin terveelliset lenkkieväät.

Lenkillä saan ensin seuraa yhdeksästä pikkupojasta, jotka haluaa juosta mun kanssa. Heidän aiheuttama keskittymisen herpaantuminen johtaa eksymiseen, ja joudun kysymään neuvoa kylästä ulospääsyyn. Välillä huikkaan takasin jamboa ja hellouta, mutta suurimmaksi osaksi koitan olla ottamatta katsekontaktia ja keskittyä vaan juoksemiseen. Lenkit on mun omaa aikaa, jolloin nautin musiikin kuuntelusta ja annan aikaa omille ajatuksille. Samalla tyhjään päätä kaikesta ikävästä ja tunnen hyvää oloa liikunnasta. Yks mun lempijuoksubiiseistä on sama, mitä oon kuunnellu joskus 16-vuotiaana lenkkiä juostessani, mutta Stereo Love vaan toimii yhä askeleiden rytmittäjänä. En edellenkään pidä yhtään siitä, miten paljon mua osotellaan ja mulle huudellaan – täällä nainen urheilemassa on hyvin harvinainen näky. Oon myös ilonen, että pakkasin mukaan vaan pitkät juoksuhousut, vaikka yli kahenkymmenen asteen ilmassa ne aika lämpimiltä tuntuukin. Juokseminen tuntuu hyvältä, ja päätän heittää sittenkin pidemmän lenkin.  Noin seittemän kilometrin kohdalla mun on pakko luovuttaa ja hypätä tuktukin kyytiin viimeseksi pariksi kilsaksi, koska vanha riesa eli sydämen rytmihäiriöt tuli taas juostessa esiin. Lisäksi ulkona on jo ihan pilkkopimeetä, joten viimenen paikka missä mun pitäis olla on ulkona huomiota herättämässä.

IMG_2089

19.20 Takas kotona. Käyn nopeesti ostamassa kiskalta krediittejä puhelimeen, ja laitan netin päälle kolmannen kerran tänään. 22 WhatsApp-viestiä, neljä snäppiä, pari faceviestiä ja yks instatykkäys. Pidän mobiilidataa sen ajan päällä että kerkeen ladata viestit, ja laitan sen pois lukemisen ja vastauksen kirjoittamisen ajaksi. Ärsyttävää säätämistä.
20.10 Illallinen. Pottuja ja kaalia. Ei muuten lähteny nälkä.

Mulla on aivan väsyny ja flunssainen olo, joten päätän käyttää loppuillan sängyssä makoiluun, satunnaiseen netin selailuun niinä hetkinä kun se päättää toimia, ja muutaman uuden blogitekstin valmisteluun. Pesuvettä ei jostain syystä oo ollenkaan, joten joudun jättämään vatipesut aamulle. Kaikki lapset on jo haettu ja porukka alkaa nukkumaan viimeistään kymmenen aikaa. Mulla pyörii päivän tapahtumat mielessä, ja tekee mieli kertoa niistä jollekin. En kuitenkaan tiedä kelle alkaisin kirjottamalla juttua selittämään, joten laitan vaan pari kommenttia mystoryyn ja toivon, että voisin puhua ihan ääneen jonkun kanssa Annikan jo nukkuessa. Otan unilääkkeen parempien unien takaamiseksi ja meen itekin nukkumaan.

Joinain päivinä tulee vietettyä enemmän aikaa lasten kanssa, jotkut päivät taas menee muita hommia tekiessä ja välillä aika pitkälle lepäillessä. Täällä jokainen päivä on aika erilainen, eikä muutamaa tuntia pidemmälle voi ikinä suunnitella päivän menoja. Jos siellä puolella näyttöä on kiinnostusta, niin voin tehdä toisestakin päivästä tän tyylisen postauksen, sillä valitsen minkä päivän tahansa, on se varmasti taas aika pitkälle erilainen. Ja hei, nää postaukset tulee aina jonkun verran viiveellä tänne, eli jos haluutte reaaliaikasempaa seurantaa mun Kenian seikkailusta niin mut löytää tosiaan Instagramista nimellä laurahelini 🙂

39 Comments

  1. Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

  2. Apoiar ferramentas de apostas e estar equipado com uma plataforma diversificada de transações financeiras, a 20Bet oferece suporte tangível aos jogadores. Este é um lugar onde eles podem apostar com dinheiro real, respaldados por concorrentes de diversas disciplinas esportivas. 20bet

  3. Hey there! I understand this is somewhat off-topic but I needed to ask.
    Does running a well-established website such as yours take
    a large amount of work? I am completely new to running a blog however I do write in my journal
    daily. I’d like to start a blog so I will be able to share my personal experience and views online.
    Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers.
    Appreciate it!

  4. Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually understand what you are speaking about! Bookmarked. Kindly also talk over with my site =). We may have a link change agreement among us!

  5. Appreciation to my father who shared with me regarding this
    website, this website is in fact remarkable.

  6. Thanks for sharing such a good thought, piece of writing is nice, thats
    why i have read it fully

  7. There is certainly a lot to learn about this topic.
    I love all of the points you’ve made.

  8. Appreciating the commitment you put into your website and detailed information you provide.

    It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material.
    Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds
    to my Google account.

  9. Hey there excellent website! Does running a blog such as this require a
    large amount of work? I have virtually no expertise
    in computer programming however I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, should you
    have any ideas or techniques for new blog owners please share.
    I know this is off topic but I just needed to ask. Cheers!

  10. You ought to take part in a contest for one
    of the most useful sites online. I will highly recommend
    this blog!

  11. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
    Extremely helpful info particularly the last part :
    ) I care for such information a lot. I was looking
    for this particular info for a long time. Thank you and good luck.

  12. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to
    give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting
    this to my followers! Wonderful blog and superb style and
    design.

  13. This is a topic that’s close to my heart… Best wishes!
    Where are your contact details though?

  14. I’m now not certain the place you’re getting your information, but good topic. I must spend a while learning more or working out more. Thank you for great info I was searching for this info for my mission.

  15. This piece of writing will assist the internet visitors
    for building up new web site or even a weblog from start to end.

  16. Quality articles or reviews is the crucial to interest the viewers to pay a quick visit the
    website, that’s what this web site is providing.

  17. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
    It’s the little changes that will make the largest changes.
    Many thanks for sharing!

  18. Superb, what a webpage it is! This blog presents useful information to
    us, keep it up.

  19. Hi there I am so grateful I found your blog page, I really found you by
    error, while I was looking on Digg for something else, Nonetheless I am here now and
    would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a all round interesting blog (I also
    love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have
    time I will be back to read more, Please do keep up the excellent work.

  20. Hello! I realize this is sort of off-topic but I needed to ask.
    Does managing a well-established blog like yours
    require a lot of work? I am completely new to running a blog but I do write in my diary daily.
    I’d like to start a blog so I can share my own experience and
    thoughts online. Please let me know if you have any
    suggestions or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

  21. Can you tell us more about this? I’d want to find out more details.

  22. Hello, i believe that i noticed you visited my site thus i came to return the favor?.I’m trying
    to find things to improve my site!I assume its adequate to make use
    of a few of your concepts!!

  23. I have read so many content concerning the blogger lovers except this post is genuinely a nice
    paragraph, keep it up.

  24. I’m really inspired with your writing talents as well
    as with the format in your blog. Is that this a paid subject matter or did you customize it your self?
    Anyway keep up the nice quality writing, it’s uncommon to see a great blog like
    this one nowadays..

  25. You can certainly see your expertise within the article you write.

    The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe.
    Always follow your heart.

  26. Cialis Precio Dr Simi
    I against.
    Cialis 5 mg prezzo cialis 5 mg prezzo cialis 5 mg prezzo

  27. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: lauralinnea.fi/my-day-in-kenya/ […]

  28. whoah this blog is wonderful i like reading your posts. Stay up the good work! You recognize, lots of persons are looking round for this information, you can aid them greatly.

    bitcoin price now

  29. Gichardhurry

    Наша компания предлогает Продвижение сайтов Петропавловск включают SEO-оптимизацию, контент-маркетинг и аналитику для повышения онлайн-видимости вашего бизнеса.

  30. Aviator Spribe играть на Mac казино
    Добро пожаловать в захватывающий мир авиаторов! Aviator – это увлекательная игра, которая позволит вам окунуться в атмосферу боевых действий на небе. Необычные графика и захватывающий сюжет сделают ваше путешествие по воздуху неповторимым.
    Aviator Spribe играть на турнире казино

  31. Hello to all, how is everything, I think every one is getting more from this website, and your views are good designed for new viewers.
    writing service

  32. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to exchange techniques with other folks, please shoot me an e-mail if interested.
    сайт LeeBet

  33. Создаваемые российской компанией тренажеры для кинезитерапии https://trenazhery-dlya-kineziterapii.ru и специально разработаны для восстановления после травм. Устройства имеют интересное предложение цены и качества.
    Продаем очень недорого аналог МТБ 2 с усиленной конструкцией. В ассортименте для кинезитерапии всегда в реализации модели блочного и нагружаемого типа.
    Выпускаемые тренажеры для реабилитации обеспечивают комфортную и безопасную тренировку, что особенно важно для пациентов в процессе восстановления.
    Конструкции обладают изменяемым сопротивлением и уровнями нагрузки, что позволяет индивидуализировать силовые тренировки в соответствии с потребностями каждого пациента.
    Все изделия актуальны для ЛФК по руководству врача физиотерапевта Бубновского. Оборудованы рукоятками для удобного выполнения тяговых движений сидя или стоя.

  34. I savour, result in I found just what I was looking for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye
    Официальный сайт Гама казино

  35. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Cheers!

    Gama casino

  36. Здравствуйте!
    Приобретите документ об образовании по выгодной цене с доставкой по РФ и оплатой после получения ваших руками!
    http://saksx-attestats.ru/
    Закажите диплом института или техникума по доступной цене с гарантированной доставкой в любой уголок России без предоплаты!
    Купите диплом института или техникума с доставкой по РФ по выгодной цене без предоплаты!

  37. Чим корисні тактичні рюкзаки
    Відмінності від звичайних
    тактичний рюкзак купити https://ryukzakivijskovibpjgl.kiev.ua/ .

  38. Hello, this weekend is good in support of me, as this point in time i am reading this great informative piece of writing here at my home.
    #be#jk3#jk#jk#JK##

    виртуальный турецкий номер

  39. Воєнторг
    5. Продажа военной формы и обуви
    тактичні штани https://voentorgklyp.kiev.ua/odyag/shtany/taktychni-shtany/ .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: