Kurkataan sen verran vielä viime vuoteen, että tehdään yhteenveto suosituimmista postauksista. Nämä ovat itselle mielenkiintoista nähtävää, joiden perusteella voi tehdä johtopäätöksiä siitä, mikä lukijoita kiinnostaa. Uskon tämän olevan hyödyllistä lukijoille myös siten, että teillä on mahdollisuus löytää kiinnostavia postauksia, joita ette aiemmin ehkä syystä tai toisesta ole nähneet.

Tässä siis viime vuoden TOP 5 -luetuinta postaustani.

vuoden-luetuimmat-postaukset

Laskeuduin 23 metriä maan alle ja kiipesin 21-metriseen torniin – tällainen on Pirunpesä

Tämä postaus roikkui monta viikkoa suosituimpien postausten kärjessä ja hieman yllättäenkin jäi sinne. Luulisin ulkomaan matkoista tehtyjen postausten kiinnostavan enemmän, mutta tämä Etelä-Pohjanmaalla, Jalasjärvellä sijaitseva Pirunpesä vei voiton. Toivottavasti paikka on saanut uusia kävijöitä postauksen myötä! Suosittelen edelleen lukemaan jutun tästä kotimaan yllättävän kiinnostavasta kohteesta.

vuoden-luetuimmat-postaukset

Esittelen kaikki yhdeksän lävistystäni

Todellinen yllättäjäpostaus. Tuntuu hassulta, että lävistyksistä kertova postaus on luettu yli kaksituhatta kertaa. Tälläkin hetkellä tämä postaus on viimeisen viikon toiseksi luetuin. Jopa tatuointien esittelypostaus on jäänyt kauas taakse, vaikka luulin sen kiinnostavan enemmän. Huvittavaa muuten, että tämä aloituskuva on näkynyt pitkin vuotta rajattuna versiona tuossa blogin oikeassa sivupalkissa viikon luetuimpien joukossa. Häiritsevää nähdä lähikuva naamasta rajattuna viikosta toiseen, hehe.

vuoden-luetuimmat-postaukset

Nuukuuren museo, venytetty markka ja puukirkko – näe nämä Laihialla

Kesän ensimmäinen Pohjanmaa-kohde herätti yllättävän paljon kiinnostusta. Postaus lähti leviämään Laihian Puskaradiossa, jossa muun muassa kovasti arvosteltiin tuota aloituskuvaa ja siinä näkyvää romua. Postaus ei ole mikään Laihian mainos vaan oma kokemus kunnasta, ja kokemukseen kuului myös nuo romut. Ja sitä paitsi mainos tai ei, pyrin realistiseen kuvaan ja rehellisiin mielipiteisiin. Positiivista kuitenkin huomata, että kotimaan matkailu kiinnostaa niin paljon, että Laihiasta kertova postaus oli vuoden kolmanneksi luetuin.

vuoden-luetuimmat-postaukset

Kotimaan matkahaaveita – 9 Suomessa sijaitsevaa kohdetta, jossa haluan käydä

Matkapostauksilla jatketaan, ja taas erityisesti kotimaa kiinnostaa. Tämän tyylisiä listapostauksia tykkään kyllä itsekin lukea, ja niitä löytyy blogistani useita. Huomaa hyvin, että erityisesti koronakesänä kotimaan matkailu oli kovassa nosteessa. Näitä Suomi-matkailuun liittyviä vinkkejä ja kokemuksia luettiin paljon.

vuoden-luetuimmat-postaukset

12 suomalaista yritystä, jotka valmistavat tuotteensa kierrätysmateriaalista

Yksi ekopostauskin mahtui viiden suosituimman joukkoon, mahtavaa. Olen erityisen iloinen juuri tämän postauksen lukumääristä, sillä käytin useita tunteja yritysten läpikäyntiin ja tietojen etsimiseen. Suomalaisia, pelkkiä kierrätysmateriaaleja käyttäviä yrityksiä ei ollut nimittäin helppoa löytää, mutta halusin pysyä rajauksessani. Onneksi tätä postausta on luettu niin paljon, sillä toivon mahdollisimman usean löytävän nämä yritykset.

Suosituimmissa postauksissa oli siis kolme matkailuaiheista, yksi lifestyle ja yksi ekologisuusaiheinen postaus. Lienee perusteltua siirtää blogi Rantapallolle, ainakin näiden tilastojen perusteella. Parhaita postauksia ovat mielestäni ns. ajattomat postaukset, joita luetaan uudestaan ja uudestaan kuukausien, jopa vuosien jälkeen julkaisusta. Tähtään esimerkiksi tekemään kaikki yhteistyöpostaukseni juuri sillä mentaliteetilla, että ne eivät ole aikaan sidottuja, vaan pitkäkestoisesti toimivina vinkkeinä ja kokemuksina nousevat aina uudelleen ihmisten lukulistalle.

6 Comments

 1. Näitä on aina kiinnostava lukea ja omaltakin osalta lista tuntui osittain aika yllättävältä. Tuollaisen kotimaan matkahaaveita koskevan jutun voisin itsekin yrittää tehdä. Aika monessa mielessä olleessa kotimaan kohteessa olen parin viime vuoden aikana kyllä päässyt käymään, mutta en kaikissa kiinnostavissa kuitenkaan.

 2. Mäkin tykkään lukea muiden blogeista, mitkä heillä on ollut suosituimpia postauksia. Yleensä ne on suosittuja syystä, ja löydän itse lisää luettavaa.

  Mielelläni lukisin sultakin jutun kotimaan matkahaaveista! Toivottavasti päädyt sen tekemään. Mulla on edelleen käymättä suurin osa noista omista haaveistani, tuo koronakesä ei houkuttanut matkustamaan omaa maakuntaa pidemmälle ja nyt ulkomailla asuessa luonnollisesti Suomi-matkailu on jäissä (eikä Ruotsissakaan tässä tilanteessa matkusteta).

 3. Kotimaan matkailu lienee kiinnostanut koko (matka)blogiskenen läpi tänä vuonna.
  Enpä oikeastaan ollut tiennytkään, että kirjoitat joskus myös muusta – ehkä siksi, että niitä juttuja et taida – ihan oikeaoppisesti – jakaa Reissupostauksissa Facebookissa.
  Tuo kierrätysmateriaaleja käyttävistä yrityksistä kertova juttu vaikuttaa mielenkiintoiselta!

 4. Oon henkilökohtaisesti tosi ilonen siitä, että kotimaan matkailu on nostanut päätään. Vaikka ulkomailla on oma viehätyksensä, saa kotimaastakin paljon irti.

  Joo, noiden muiden postausten paikka on sitten muissa ryhmissä. 🙂 Aloitin matkablogina, mutta kun asuin kolme vuotta Suomessa ja matkustelu jäi vähemmälle, en kokenut saavani tarpeeksi sisältöä pelkkään matkablogiin. Ekologisuus on mun arjessa isossa osassa, niin otinpa senkin mukaan blogiaiheeksi. Tämä on mulle sopivaa tasapainottelua, jokainen lukee sitten omia mielenkiinnon kohteitaan vastaavat jutut.

  Kannattaa käydä lukemassa se! Voi saada uusia vinkkejä itselleen.

 5. Saattaa tosiaan hyvinkin olla, että tulee kirjoitettua. Tosiasiassa moni omista kotimaan matkahaaveista on sellaisia, että olen kohteessa jo päässyt käymään, mutta haluan nähdä sen eri vuodenaikana tai haluan tutustua siihen perusteellisemmin. Esimerkiksi helmikuussa lähdetään käymään Riisitunturilla, jossa olen ruska-aikaan käynyt, mutta nyt päästään ihailemaan sen tykkylumimaisemia!

 6. Linkkaa ihmeessä tänne tai johonkin niin, että näen sen postauksen, jos sen päädyt tekemään. Kiinnostaa kovasti!

  Joo, erityisesti Lappi on mun mielestä sellainen paikka, josta saa jokaisena vuodenaikana irti paljon ja eri asioita. Kivaa reissua teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: