Heippa kaikki! Mulle on viime aikoina tullut paljon lisää liikennettä blogiin ja luonnollisesti joukossa on paljon uusia lukijoita. Siksi ajattelin, että nyt olisi sopiva hetki kysymyspostaukselle. Eli ohjelmassa on tosiaan se, että te kysytte ja minä vastaan. Kysymyksiä voi esittää taivaan ja maan väliltä – asiallisuuksissa pysyen, tietenkin. Tykkään vastata syvällisiin ja kiperiin kysymyksiin, eli pistäkääpä niitä kehiin kommenttikentän puolelle!

Jotta postaus ei olisi pelkkää kysymysten kerjäämistä, kerron teille kymmenen täysin satunnaista faktaa itsestäni.


1. Oon horoskoopiltani leijona ja koen sen kuvaavan mua täydellisesti. Meidän makkarin seinällä on taulu leijonan tähtikuviosta, ja sama kuvio on tatuoitu mun oikeaan olkavarteen. (Tässä vaiheessa suurin osa lukijoista pitää mua ihan hömppäilijänä ja sulkee postauksen)

2. Jouduin edellistä kohtaa kirjoittaessani googlettamaan, mikä osa kädestä on kyseessä. Olisin itse sanonut käsivarsi, joka on myös oikea vastaus. Googletan usein kaikki pikkuasiatkin, joita en tiedä, ja saatan viettää Wikipediassa tuntikausia klikkaillessa artikkelista toiseen.

3. Puolet mun suvusta on ruotsinsuomalaisia. He ovat siis suomalaistaustaisia, Ruotsissa asuvia henkilöitä, joilla on ainakin Ruotsin kansalaisuus (ja ehkä Suomenkin, en tiedä). Ehdin tavata mun ruotsinsuomalaisen isoisäni kaksi kertaa elämäni aikana ennen kuin hän menehtyi vuosi sitten. Toivoisin näkeväni sen puolen sukua enemmän lähitulevaisuudessa, jos vaan koronatilanne helpottaisi.

4. Aivastan aina noin 4-9 kertaa peräkkäin ja useasti päivässä. Kiusallista näin korona-aikaan. Oon opetellut aivastamaan hiljaisesti, mutta silloin mieleeni nousee aina lapsena kuulemani juttu siitä, että nenästä kiinni pidettäessä aivastaessa päästä katkeaa verisuoni.

5. En juo limsaa ollenkaan enkä ole koskaan oikeastaan juonutkaan muutamia maistiashörppyjä lukuunottamatta. En pidä yhtään hiilihaposta, se vaan polttelee ja sattuu suussa. Usein ruokapaikoissa ja pienissä putiikeissa ei ole saatavilla muuta kuin limsaa ja soodavettä sekä pillimehuja, joita juon muiden vedellessä ties mitä kokiksia. Sininen vadelmatrip on mun suosikki!

6. Aloitan aina koko kodin suursiivouksen keittiöstä, ja lopetan sen neljän tunnin päästä hinkattuani jotain olemattomia minitahroja jääkaapin hyllyiltä, jonka jälkeen olen ihan kyllästynyt koko siivoamiseen.


7. Mulla on sähköpostissa tällä hetkellä 26 422 lukematonta viestiä. Avaan sähköposteista aina vaan mielenkiintoisimmat ja tärkeät viestit, ja loput jätän kasvattamaan lukemattomien viestien lukua.

8. Rakastan tutkia karttaa ja olen koukuttunut peliin, jossa täytyy nimetä 15 minuutissa kaikki maailman 196 valtiota. Viimeksi tänään muistin kaikki valtiot. Aiemmin jos jokin maa tuntui hankalalta muistaa, luin siitä tietoa netistä niin paljon, että nimi jäi väkisin mieleen. Testin löydät täältä – kerro, kuinka paljon sait oikein!

9. Laulan itsekseni todella paljon, usein omilla sanoilla ja sävelkin aivan päin prinkkalaa. Fredin kanssa leikkiessä laulan sille tosi usein jotakin omia höpöhöpö lauluja. Jos en laula, niin puhun paljon itsekseni.

10. En osaa kävellä ja juoda vesipullosta samaan aikaan, vaan mun pitää aina pysähtyä juomaan. En ymmärrä, miten ihmiset pystyy juomaan kävellessään ilman, että vesi läikkyy pitkin naamaa.

Siinä kymmenen faktaa minusta – nyt on sinun vuorosi kysyä multa mitä ikinä haluatkaan tietää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: