Hola! Hoy es el ultimo dia del mes, hora el post con lengua extranjero. Pero porque tambien es jueves, #travelthursday, digo de mi viaje a España.

En España he visitado una vez. Visitaba en las Islas Canarias, en Las Palmas de Gran Canaria, cuatro dias con mi amiga. Surferamos, visitabamos en Maspalomas, comiamos pizza, comprabamos, estabamos en la playa, subimos la montaña, visitaba en Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo… Tuvimos unas vacaciones muy divertidas.

Aqui hay algunas cosas que note en las Islas Canarias.

La gente grita muy fuerte cuando habla.
La comida vegana es dificil de encontrar.
No habia muchos turistas en Las Palmas, pero tenia en Maspalomas.
La gente no habla ingles.
25 grados de calor es mucho mas calido en las Islas Canarias que en Finlandia.
Las Palmas es un lugar agradable! Me ha gusta mucho.

Espero poder viajar de nuevo pronto. Y pronto tambien haga tanto sol en Finlandia…
Hasta luego!


Oma taustani espanjan kielen kanssa: Eeeespanjaa! Musta tuntuu, että jokainen suomalainen on päässyt kuulemaan elämänsä aikana espanjaa vaihtelevissa määrin, halusi tai ei. Espanjaa tulee niin monessa ohjelmassa, ja kukapa nyt voisi unohtaa esimerkiksi Suomessa hittiohjelmana pyörineen Serranon perheen. Itse olen aina halunnut opiskella espanjaa, mutta muiden kielien mennessä edelle sain aikaiseksi ilmoittautua espanjan kurssille vasta yliopistossa. Nyt olen hyväksytysti suorittanut kaksi alkeiskurssia, ja niinhän siinä kävi, että tykästyin espanjan kieleen todella paljon. 

Vaikka paljon virheitä edelleen teenkin, tuntuvat espanjan kielioppisäännöt mulle paljon helpommilta kuin monessa muussa kielessä. Pienten ponnistelujen jälkeen ymmärrän logiikan sääntöjen takia, ja kertauksella opin säännöt ja sanat. Akkusatiivipronominit ovat mun vahvuuteni, vaikka en ikinä uskonut mistään kielestä sanovani näin, heh. Puheen ymmärtäminen on aivan nollissa, mutta olen onnistunut Narcosia katsoessani poimimaan joitain lauseita ja ymmärtämään niiden lauserakenteiden tarkoituksen. Vaikka mun vapaavalinnaiset opinnot ovat opintopisteiltään jo suoritetut, harkitsen espanjan kieliopin kertauskurssia keväälle. Haluan vahvistaa omaa kielitaitoani, ja tietenkin olisi kiva päästä paikan päälle vaikka Espanjaan tai Meksikoon kuullunymmärtämistä harjoittelemaan.

Fiilikset postauksen kirjoittamisesta: Postauksen aiheesta ja kuvista tuli ainakin mieletön ikävä lämpöön! Postausta oli muutenkin hauska kirjoittaa, sillä olen jo odottanut, koska pääsen tätä espanjaksi toteuttamaan. Tämän vieraan kielen perään on jopa kyselty, haha, ja ajattelin kirjoittaa espanjaksi läpäistyäni kakkoskurssin tentin. Sanakirjat ja google kääntäjä olivat edelleen suurena apuna, mutta monessa kohtaa koitin itse taivuttaa verbit ja pohtia parempaa lauserakennetta, mitä kääntäjä osasi antaa. Kovasta auringon kaipuusta huolimatta fiilikset tästä postauksesta ovat muy buenos!

Millaisia tuntemuksia espanjan kieli herättää teissä? Mitä telkkarisarjaa vinkkaisitte espanjan kielen ylläpitämiseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: