Привет!


Сегодня я расскажу вам любимые вещи прошлой недели.

Мой любимый…

Книга: Гарри Поттер и Дары Смерти
Песня: Эластинен феат. Енни Вартиаинен: Не колебаться на мгновение
ТВ-шоу: Теория Большого взрыва
Пить: Чайный гриб (кобутя)
Фильм: Покемон. Детектив Пикачу
Одежда: НАСА-капюшонрубашка и серый шорты
Вещь: Природа тур в Пилвилампи

Хорошей недели!

postaus vieraalla kielellä venäjä 1postaus vieraalla kielellä venäjä 2


Oma taustani venäjän kielen kanssa: Kuten postauksesta varmaan huomaa, venäjä ei ole mulle lähelläkään kärkipäätä vahvimmissa kielissäni. Olen halunnut opiskella venäjää pitkään, mutta en ole saanut sitä sopimaan aikatauluuni. Viime syksynä aloitin yliopistossa kuitenkin venäjän alkeiskurssin, jonka läpäisin lopulta rimaa hipoen. Venäjää on hauska opiskella, mutta samalla se on kyllä hankala kieli. Olen ylpeä, miten hyvin olen oppinut kyrilliset kirjaimet. Ne kiinnostivat kielessä eniten, ja vihdoin osaan lukea kyrillisillä aakkosilla kirjoitettuja sanoja, vaikken sisältöä ymmärtäisikään. Tänä keväänä kävin venäjän alkeiden kakkoskurssia, joka jäi nyt harmillisesti tauolle etäopetuksen ollessa hankala järjestää.

Fiilikset postauksen kirjoittamisesta: Postauksen kirjoittaminen oli ennen kaikkea hidasta, sillä jouduin käyttämään erillistä sivustoa kyrillisten aakkosten koneelle saamiseksi. Oli kuitenkin hauskaa etsiä oikeanlaisia käännöksiä ja yrittää kaivaa mielestä adjektiivien taivutusmuotoja ja muuta jännittävää. Olen sen verran aloittelija vielä venäjän kanssa, ettei kokonaisten lauseiden muodostaminen tuntunut mielekkäältä, joten tällainen viikon suosikit -muotoinen postaus tuntui hyvältä ratkaisulta. Halusin kuitenkin ehdottomasti venäjänksi kirjoittamisen sisällyttää tähän postaussarjaan! Fiilikset ovat siis lopulta tästä ihan hyvät, vaikka postaus hieman lyhyeksi jäikin. Ei sitä heti tarvitse romaania kirjoittaa.

Tunnistatko ensimmäisen ja toisen tummennetun kohdan, eli kirjan ja biisin vastaukset? Ymmärrätkö kyrillisiä aakkosia vai oliko postaus sinulle täyttä venäjää hepreaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: