Sarjavinkkejä lauantain kunniaksi, olkaa hyvät! Katson itse jonkin verran sarjoja, yleensä Netflixin kautta, ja luen aina mielelläni suosituksia hyvistä sarjoista. Päätin listata itse tämän hetkiset suosikkini, jotta joku teistä voisi ehkä löytää uutta katsottavaa tai muistaa pitkästä aikaa vanhan suosikkinsa. Karsin sarjojen määrää parilla, jotta saisin myös toiseen postaukseen sarjavinkkejä, eli lisää on tulossa! Toivottavasti löydätte itsellenne jotain katsottavaa lauantai-iltaan. Vinkatkaa myös omia sarjasuosikkeja kommentteihin, jos joku ehdoton sieltä löytyy!

Breaking Bad

Keski-ikäinen kemian opettaja Walter White kuulee sairastavansa syöpää, jonka hoitokuluihin ei miehellä ole varaa. Turvatakseen raskaana olevan vaimonsa ja kehitysvammaisen poikansa taloudellisen vakauden tulevaisuudessa päättää Walter ansaita rahaa valmistamalla meta-amfetamiinia. Walter yrittää tasapainotella syöpähoitojen, perheensä ja huumepiirien välillä, mikä osoittautuu hankalaksi.

Myös tämä sarja on monille tuttu jo vuosien takaa, mutta itselleni aivan uusi sarja. Katsoin aluksi Breaking Badia sivusilmällä ja pyysin poikaystävääni selittämään mulle juonenkäänteet. Nykyään katson jaksot ihan molemmilla silmillä ja pohdin käänteitä päässäni. Sarjan juoni koukuttaa katsomaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Huumepiireistä kertovat sarjat ovat älyttömän mielenkiintoisia, mutta pahimpia kohtauksia en halua katsoa täydellä fokuksella, ettei ohjelma mene ihon alle ja jää painajaisiin pyörimään. Tykkään sarjassa olevista visuaalisista kohtauksista, vaikka onkin välillä häiritsevän kutkuttavaa katsoa hienosti kuvattua kohtausta ja miettiä, mikä osa tästä on tärkeä vain nähdäkseen kohtauksen loppuvan ilman jännittävää käännettä. Tämä sarja on mulla vielä kesken, ja aion ehdottomasti katsoa sarjan loputkin kaudet pikkuhiljaa. 

sarjavinkit 1

Jane the Virgin

Jane on katolilainen nuori nainen, joka on päättänyt olla neitsyt avioliittoon saakka. Janen ja Michaelin parisuhde kukoistaa, kunnes gynekologilla käydessään Jane tulee vahingossa keinohedelmöitetyksi ja alkaa odottaa lasta entiselle ihastukselleen, Rafaelille. Keinohedelmöittäjä on Rafaelin päihderiippuvainen sisko Luisa, jonka tarkoitus oli hedelmöittää Rafaelin vaimo Petra. Suhdekiemuroita mutkistaa entisestään Janen äiti, joka salaa Janen isän henkilöllisyyttä, sekä Janen ylihuolehtiva isoäiti. Kaiken lisäksi ympärillä pyörii murhaaja, salaperäinen Sin Rostro…

Viihdyttävä sarja kerta kaikkiaan! Välillä tuntuu, ettei tässä sarjassa ole mitään järkeä, mutta silti sitä vaan katsoo jaksosta toiseen. Draamaa ei Janen elämästä puutu ja juonenkäänteet pistävät välillä sekä nauramaan ääneen että pyörittelemään silmiä. Murhista huolimatta sarja on koko ajan kepeä hyvän tuulen sarja, joka saa koomisia piirteitä olematta silti täysi komedia. Sarjaan tunnelmaa luo myös välillä hyvinkin vitsikäs kertoja, joka johdattelee katsojia kohtauksien välillä. Välillä mietin, miksi edes katson näin ärsyttävää ja outoa sarjaa, mutta seuraavassa hetkessä nauran kohtauksille ja katson kolme seuraavaakin jaksoa putkeen. Kaikesta outoudestaan huolimatta suosittelen antamaan sarjalle mahdollisuuden niinä hetkinä, kun haluaa jotain kevyttä mutta koukuttavaa katsottavaa arki-iltoihinsa.

sarjavinkit 3 ja 4

Prison Break / Pako

Pako kertoo Michael Scofieldista, jonka veli Lincoln on saanut kuolemantuomion murhasta. Lincoln vakuuttaa syyttömyyttään, ja Michael päättää pelastaa veljensä hankkiutumalla itsekin vankilaan ja tekemällä huiman pakosuunnitelman itsensä ja veljensä vapauden takaamiseksi. Matkan varrella tilanteeseen liittyy muita henkilöitä ja suunnitelmat mutkistuvat…

Tämä monelle jo yli kymmenen vuoden takaa tuttu sarja, Pako, on päässyt mun katselulistalleni vasta nyt. En silloin ala-asteella innostunut katsomaan sarjaa yhden yhtä jaksoa, vaikka kaikki muut tuntuivatkin olevan Paosta innoissaan. Nyt poikaystävän suostuttelemana aloitettiin katsomaan sarjaa – ja oon aivan koukussa! Mulla on tapana ahmia yhtä sarjaa ihan hirveitä katseluminuutteja kerrallaan, ja eläytyä niihin hyvin vahvasti. Niin on käynyt tässäkin tapauksessa, sillä katsottiin viikossa kaikki ensimmäisen kauden jaksot, jotka kuitenkin kestävät jokainen sen 40 minuuttia. En usko, että olisin tällaisesta ohjelmasta silloin esiteini-ikäisenä edes välittänyt, mutta nyt ymmärrän juonenkäänteet paremmin ja osaan niitä arvostaa. Nautin vauhdista ja vaarallisista tilanteista – näin ruudun toiselta puolelta katseltuna. Sarjan on hyvin koukuttava. Mun on pakko myöntää kuitenkin, etten halunnut katsoa sarjan viimeistä jaksoa ollenkaan. Mielestäni toiseksi viimeisessä jaksossa ollut loppu sinetöi sarjan hyvin, enkä halunnut pilata omaa hyvää fiilistäni sarjasta katsomalla epäsopivan lopun tai mahdollisia jatkokausia, jotka eivät mielestäni käy järkeen.

sarjavinkit 2

Family Guy

 Family Guy on piirretty komediasarja, joka kertoo amerikkalaisesta Griffinin perheestä. Ohjelmassa parodioidaan hävyttömästi tasapuolisesti kaikkea, mikä usein liittyy amerikkalaiseen kulttuuriin. 

Tämä piirretty sarja on mun todellinen guilty pleasure, täydellinen aivot narikkaan -ohjelma. Family Guy on tyyliltään vähän samanlainen kuin Simpsonit, mutta vaan paljon ronskimpi ja ylivedetympi. Tämä sarja pyörii usein taustalla esimerkiksi syödessä, ja monesti saa nauraa joko kunnolla tai vähän tuhahdellen sellaisille vitseille, jolle ei varmaan ole edes sopivaa nauraa. Sarja ei sovi mielensä pahoittajille, vaan ronskin huumorin ystäville, jotka haluavat nollata ajatuksensa överiksi vedettyjen kohtausten parissa. Sarjaa voi alkaa katsomaan oikeastaan mistä jaksosta tahansa. Aluksi kyseenalaistin tätä sarjaa hyvin paljon, mutta muutaman jakson jälkeen rentouduin ja paheksunnan sijaan aloin nauramaan. Ja ihme kyllä, Family Guy naurattaa edelleen.

8 Comments

  1. Mä katson tosi vähän telkkarista mitään sarjoja, joten mulla ei ole vinkata mitään erityisiä. Mutta Breaking Badia olen joskus ohimennen vilkuillut ja se ainakin saa äänen myös multa 🙂

  2. Seuraan tosi vähän sarjoja, mutta tuo Ptison break on näistä tutuin. Mielenkiintoinen postaus kyllä.

  3. Mielnkiintoisia sarjoja, olivat minulle kaikki uusia tuttavuuksia. Seuraan todella vähän enää tvsarjoja.

  4. Jane the virgin on näistä ainoa mitä oon katsonut ja se on kyllä super hyvä! 😀

  5. Breaking Bad on kyllä osottautunut hyväksi sarjaksi! Mäkään en telkkarista juurikaan mitään katso, mutta Netflix on kyllä päivittäisessä käytössä.

  6. Kiitos 🙂 Prison break nousi yhdeksi mun lempparisarjoista kyllä vähän yllättäenkin! Rakastan tuollasia monimutkaisia juonia, joita jää pohtimaan pidemmäksi aikaa itsekseen.

  7. Itsekään en telkkaria juurikaan katsele, mutta Netflix pyörii päivittäin. 🙂

  8. Siis melkeen hävettää myöntää kuinka koukussa oon taas siihen sarjaan! 😀 Aina kun oon kattonut sitä vähintään pari jaksoa putkeen, huomaan pyöritteleväni juonikuvioita mielessäni sen juontajan äänellä ja kertomistyylillä… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: