Kesä kolkuttelee jo aivan oven takana, ja suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa selkeytyä tulevan suven osalta. Mä tykkään tehdä to do -listoja, tosin enemmän taidan raapustella niitä vain kalenterin nurkkaan muistaakseni kaikki oikeat asiat. Tälle kesälle päätin kuitenkin kirjata ylös muutamia juttuja, joita haluaisin toteuttaa. Syksyllä on kiva kaivaa tämä postaus esiin ja tutkiskella montako kohtaa lopulta täyttyi ja mitkä jutut jäävät vartomaan parempaa ajankohtaa.

kesä bucket list 1


Käydä mökkeilemässä
Tykkäisin paljon käydä mökillä rentoutumassa parin päivän ajan hiljaisuuden ja kauniiden maisemien keskellä, mutta mun perheessä ei ole ikinä mökkiä omistettu eli mahdollisuudet tähän ovat aina olleet kovin vajavaiset. Tänä kesänä kuitenkin olisi mahdollisuus mökkeillä, ja oon salaisena luontomökkihöperönä hyvin innoissaan tästä.

Paistaa lättyjä ulkogrillillä
Meidän mummolan pihaa koristaa grillikatos, jonka pannulla on lapsuuden kesinä paistettu monet lätyt. Viime vuosina en ole päässyt tätä iloa kokemaan enää niin usein, joten tämän kesän tavoitteena on ainakin kerran paistaa kunnon lätyt ulkona ja istua katoksessa mutustelemassa lättyjä sokerin ja hillon kera.

Nähdä ainakin yksi bändi livenä
Tämä onneksi pitäisi suurella varmuudella toteuta, sillä ostettiin liput elokuulle Pet Shop Boysin keikalle! Lisäksi voitin liput Vaasa Festivaaleille, eli livemusiikkia pitäisi näillä näkymin päästä kuuntelemaan ihan riittävästi.

Käydä Helsingissä
Viime vuosien aikana oon alkanut tykästymään Helsinkiin ja tahtoisin käydä siellä useammin. Kesä on tähän tietenkin idyllinen aika, kun kaikki kaupungit näyttävät parhaita puoliaan. Nyt kun mun perheenjäsenkin asuu siellä, niin pääkaupunkivisiittiin aika on enemmän kuin osuva.

kesä bucket list 2


Istua terassilla
Lämmittävä aurinko, kylmää tavaraa lasissa, ympärillä yksi tai muutama läheinen ihminen, aurinkolasit ja hymy kasvoilla. Tarviiko perustella enempää?

Syödä jätskikiskasta jäätelöä
Tiedättekö ne pienet, siniset jäätelökioskit joita aina kesäisin ilmestyy rantojen luo ja keskustan lähistöille? Haluaisin aina ostaa niistä kunnon tötteröpallojätskit tai pehmiksen, mutta korkeat hinnat saavat mut yleensä pysymään pois näiden kioskien luota. Vähintään kerran kesässä saa kuitenkin mun mielestä itseään hemmotella näinkin pienellä mutta paljon hyvää mieltä tuottavalla asialla.

Lukea kirja
Mun lukeminen opiskelun ja työn ulkopuolella on jäänyt harmittavan vähäiseksi, ja tässä oon jo pitempään halunnut skarpata oikein kunnolla. Kirjoja lukiessa uppoutuu syvälle johonkin toiseen maailmaan, ja otinkin vaatimattomaksi tavoitteeksi lukea edes yhden kirjan tulevan kesän aikana.

Käydä jossain lähikaupungissa
Oon asunut Pohjanmaalla jo nelisen vuotta, mutta Vaasan lähikaupungit ovat edelleen mulle aika vieraita. Kesällä haluaisin tehdä pienen visiitin johonkin lähikuntaan. Värikkäät puutalot Kristiinankaupungissa tai vanhat markkinat Isokyrössä houkuttavat vierailulle, näin esimerkiksi.

Mitä teidän kesän to do -listoille kuuluu? Jos olette tehneet samanlaisia postauksia niin linkatkaa alle, muiden kesäsuunnitelmia on aina kiva päästä lukemaan!

kesä bucket list 3

2 Comments

  1. Muutto käynnissä, joten tänä kesänä keskitytään asunnon laittamiseen ja toki sitten joitain seikkailuja tehdään täällä Helsingissä. Ihan hyvä pysähtyä ja rakentaa välillä 🙂

  2. Kuulostaa kyllä kivalta suunnitelmalta! Asunnon laittaminen on kyllä mukavaa puuhaa, sitä tulee varmasti tänä kesänä itsekin tehtyä. 🙂 Mäkin otin listalle tällasia rennompia tekemisiä, joista ei tule mitään suorituspaineita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: