Rantapäivä. Yli kaksikymmentä astetta lämmintä, hiki valuu sisälläkin. Aamukahvit juomme parvekkeella merinäköalalla. Kävelemme saareen hiekkarannalle, joka sijaitsee jos ei kivenheiton, niin ehkä kuuden kivenheiton päässä kotoa (mun heittämänä kuulemma kahdentoista).


Makoilen rantapyyhkeen päällä ja nautin lämmöstä. En ole nykyään kova auringonpalvoja, mutta viilentävä tuuli yhdistettynä paisteeseen luo juuri sopivan tunnelman. Käymme uimassa vedessä, joka on niin kylmää, että solut jäätyy. Muutaman minuutin jälkeen merivesi tuntuu ihanan lämpimältä ja viilentävältä samaan aikaan.

En yleensä ole kiinnostunut rantalomista, joiden tarkoituksena on vain maata auringossa ja olla tekemättä mitään. Haluan matkoillani aktiviteetteja ja seikkailuja, sekä kaupungissa kiertelyä. Nyt lämmöstä nauttiessa yllätän itseni haaveilemasta siitä, että rannalla makaaminen ja totaalinen rentoutuminen kestäisi viikonlopun yli. Suljen silmäni ja kuvittelen olevani Marokossa. Se olkoon seuraava rantakohteemme.


Säiden helliessä olo on kuin ulkomailla. Miksi pitäisi lähteä kauemmas, kun kotimaakin on näin ihana? No joo, ulkomaan matkoissa on kyllä se oma juttunsa, vaikka suosittelenkin kotimaahan tutustumista.

Päätämme spontaanisti varata huomiselle ajan parisuppailuun. En tiedä, mitä siitäkin voi tulla, mutta olo on vapaa ja ihana. Rakastan kokemuksia ja vielä enemmän spontaanisti päätettyjä elämyksiä.

Kotiin päin rantamekossa ja sandaaleissa kävellessä päätämme poiketa rantalaiturin kautta. Matkalla näkyy opaskyltti, joka näyttää, missä suunnassa on mikäkin paikka. City, sea, beach. Olo on aivan kuin olisi ulkomailla.


Postaus on kuvitettu tämän päiväsillä rantakuvilla Vaasasta sekä seitsemän vuotta vanhoilla kuvilla Alanyasta. Voitte arvata, mitkä kuvat on mistä. Tällä hetkellä ajatus molemmista paikoista tuntuu yhtä rentouttavalta. Ja kotona on ihan vähän parempi.

Lisää tällaisia päiviä, kiitos.

2 Comments

  1. Fiilis tosiaan on kun ois ulkomailla, aika kivat kelit kyllä 🙂 Mä en vaan viihdy meidän lähirannoilla, kun ne ovat niin pieniä ja täynnä porukkaa, joten se harmittaa. 😀 Kaipuu ulkomaille olis kyllä kova, sillä näillä helleilmoilla Suomessa viihtyisin vain mökillä, mikä ei ole enää mahdollista :< Kaupungissa nää on vähän tukalia kelejä 😀

  2. Nää kelit on aivan upeat! Vaikka pakko myöntää, että mä en edes viihdy auringossa kauhean hyvin, ja mun mielestä mittarin ei tarvisi nousta yli kahteenkymppiin. 😀 Ulkomailla asia on eri, kun sillon on lomalla ja tietää joutuvansa sietämään kuumuutta vaan tietyn ajan. Suomessa tuntuu, että lämmöstä on pakko väkisin nauttia koko ajan, koska ei voi tietää milloin se loppuu. Viikonloppu oli ihana, mutta ulkomaan lomaa alkoi kaipaamaan siinä vaiheessa, kun paluu maanantain arkeen koitti, haha.

    Voi ei, ymmärrän harmituksen! Toivottavasti pääset mökillekin vielä jossain vaiheessa kesää. Tukalia todellakin, oon itse iloinen lasitetusta parvekkeesta, jonka avulla on mahdollista vähän tuulettaa. Meillä on tosiaan tuo yksi ihana ranta aivan lähellä. Sekin on kyllä suosittu paikka, mutta jakautuu kahtia ja ollaan aina siellä rauhallisemmalla puolella. Ja rannalla tulee makoiltua lopulta tosi vähän, kun suurin osa ajasta menee vedessä. 😀 Nyt aloin kahta kauheammin haaveilemaan sekä ulkomaanreissusta että mökkilomasta, hitsit! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: