Mulla on lävistysreikiä kropassani yhteensä yhdeksän kappaletta. Tuo määrä yllättää minut usein, sillä en jotenkaan koe olevani mikään kauhean lävistetty. Fakta on kuitenkin se, että rakastan lävistyksiä ja tatuointeja, joten ei ihme, että niitä on kertynyt muutama. Tässä postauksessa esittelin mun tatuointini ja nyt on aika näyttää, millaisia lävistyksiä minulta löytyy.

1 nenäkoru kokemuksia


Korvalehtien reiät

Mulla on oikeassa korvalehdessä kolme reikää ja vasemmassa kaksi. Toisin kun voisi kuvitella, nuo reiät on otettu neljässä eri osassa.

Ensimmäiset korvareiät sain käydä ottamassa 5-vuotiaana kultasepänliikkeessä. Mun sisko oli pelotellut mua, että korvikset ammutaan toiselta puolelta liikettä ja jos myyjä tähtää huonosti, mulle voi vahingossa tulla nenäkoru. No, niin ei onneksi tietenkään käynyt, vaan sain korvareiät ja olin tosi ylpeä ekoista nallekoruistani. Kuljin kädet kiinni korvissa aivan jatkuvasti, sillä ohjeistus oli silloin pyöritellä uusia korviksia.

Toisen lävistyksen otin oikeaan korvalehteen 12-vuotiaana. Olin jostain keksinyt haluavani toiseen korvaan kaksi korvista, joten aikani lupaa kinuttua sain käydä ottamassa yhden reiän lisää. Sekin taidettiin pistää kultasepänliikkeessä ja muistikuvani hinnasta on noin kymmenen euron luokkaa.

4 helix kokemuksia

Korvalehteni olivat pitkään rauhassa, kunnes viime syksynä keksin spontaanisti ottaa toisen lävistyksen myös vasempaan korvalehteeni. Olin ajatellut jossain vaiheessa ottavani molempiin korviin vielä yhdet reiät. Teen itse työpaikallani lävistyksiä, ja joskus sinne jää jämäkoruja, joita voi lävistää halutessaan tekoihoon tai omaan korvaansa. Yhden työpäivän puolivälissä pyysin työkaveria lävistämään mulle toisen reiän vasempaan korvaan jämäkorviksesta.

Muutaman kuukauden ehdin pitää molemmissa korvalehdissä kahta lävistystä, kunnes näin taas hienon jämäkorun töissä ja päätin iskeä sen vielä kolmanneksi oikeaan korvaan. Tämä sattui kaikista eniten, kun muiden korvalehden lävistysten en muista sattuneen juuri lainkaan. Päätös tähän reikään tuli myös spontaanisti kahvilassa istuessa, kun odottelin kavereideni saapumista Vaasaan. Otin tämän noin neljä viikkoa sitten, eli mulla on vielä kuvissakin näkyvä harjoituskorvis.

Helix

Olin aina pitänyt korvien rustokoruja hienoina, ja 13-vuotiaana halusin ottaa sellaisen myös itse. Uudet naapurimme pitivät lävistysliikettä, ja ystävällisesti naapurin nainen tarjoutui tekemään mulle ilmaiseksi minkä tahansa lävistyksen. Vanhempani olivat antaneet luvan ottaa lävistyksiä korviin, mutta niiden ulkopuolelle en saanut lupaa lävistyksille alaikäisenä. Päädyin siis ottamaan helix-korun naapurien liikkeessä. Valitsin hienon vihreämustan piikkikorun, ja olin tyytyväinen. Itse lävistäminen tehtiin neulalla ja se meni hyvin, mutta lävistys tulehtui pahasti sen jälkeen. Turvotus ja nesteiden erittäminen loppui kuukauden päästä, ja sen jälkeen lävistyksen kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa.

5 tragus kokemuksia

Tragus

Tästä lävistyksestä haaveilin pitkään, ja Saksassa vaihdossa ollessani päätin vihdoin ottaa traguksen. Suomessa hinnat tuntuivat niin korkealta, etten raaskinut tätä ottaa, mutta Saksassa maksoin traguksesta 20 euroa. Lävistyskokemus oli todella jännittävä. Lävistysliikettä piti vanha, saksalainen mies, joka puhui hyvin vähän englantia. Oma saksan kieleni ei todellakaan ollut kummoinen, joten kielimuuri välillämme oli korkea. En ymmärtänyt puoliakaan miehen antamista ohjeista, ja juttelin hänen kanssaan lähinnä siitä, onko Suomessa poroja vai ei. 

Traguksen ottaminen oli inhottavaa, sillä kohta on kivulias, ja lävistys tulee epämukavan lähelle päätä, jolloin kipu tuntui myös pään sisällä korvakäytävässä. Kaiken kaikkiaan hyvin epämukava lävistys, mutta lopputulos on niin hieno. Tie parantumiseen oli kuitenkin pitkä, sillä korva turposi todella suureksi ja kivuliaaksi. Myös korvan takana oleva verisuoni turposi niin isoksi ja araksi, että oikeasti pelkäsin sen puhkeavan. Nykyään lävistyksestä ei ole mitään haittaa, paitsi että en saa korua itse auki, enkä ole sen myötä vieläkään vaihtanut lyhyempää tappia koruun. Pitkä tappi kutittaa välillä korvan sisällä, mutta ongelma ratkeaisi korua vaihtamalla. Aluksi en voinut käyttää myöskään korvan sisälle meneviä kuulokkeita, mutta nykyään sekin onnistuu, kunhan tappia siirtää pois tieltä.

3 napakoru kokemuksia

Napakoru


Nykyään pidän aika harvoin napakorua, mutta en kuitenkaan halua antaa lävistyksen mennä umpeen. Otin napalävistyksen noin kuukausi sen jälkeen, kun täytin 18 – toisin sanoen heti, kun vanhempani eivät voineet sitä kieltää. Haaveilin jo silloin tatuoinnista, mutta onneksi otin mieluummin napakorun. Olin käymässä Turussa ja katsoin etukäteen liikkeitä, jossa lävistyksen voisin ottaa. Seuraavana päivänä pyörin kaverini kanssa kaupungilla ja ehdotin piipahtamista lävistysliikkeessä, joka mainosti walk in -lävistyksiä. Kävelin sisään, otin napalävistyksen, maksoin tarjoushinnan 20 euroa ja olin iloinen. 

Muistan edelleen lävistystilanteen, kun kerroin käyneeni Subwayssa ja lävistäjä kysyi, mitä otin leipäni väliin. Luettelin aineita ja päästessäni salaatin kohdalle neula meni navastani läpi, ja salaatti sai sen myötä vähän pidemmän ja kovaäänisesti sanotun a-kirjaimen, haha. Lävistys teki kipeää, mutta oli ihan siedettävä. Paranemisvaiheessa oli ikävää, kun vaatteet tarttuivat kiinni koruun, ja välillä itse sitä saattoi huitaista suihkussa, kun unohti korun olemassaolon. Nykyään haluan aina ottaa korun yöksi pois, joten en välttämättä muista aamulla laittaa sitä takaisin. Kesäksi voisin hankkia kyllä jonkun kivan korun!

2 lävistys kokemuksia

Nenäkoru

Ainut kasvoissa oleva lävistykseni, nenäkoru, on ollut mulla vähän reilu vuoden. Sen ottaminen jännitti mua aivan älyttömästi, mutta onneksi otin sen, koska tykkään todella paljon sen ulkonäöstä. Vaikka olin ottanut jo useita lävistyksiä aiemmin, kasvoihin otettava ja sitä myötä koko ajan näkyvillä oleva lävistys jännitti. Kävin ottamassa sen lopulta samassa paikassa kuin ensimmäisen tatuointinikin. Hintaa nenäkorun ottamiselle tuli noin 50 euroa.

Nenän lävistäminen tavallaan sattui, mutta enemmänkin tuntui vaan todella epämukavalta. Englantia puhuva lävistäjä varoitti tuntemuksesta hyvin osuvasti: ”what the fuck are you doing to me, stop that” oli se, mitä olisin hänelle sanonut. Juuri tuolta se tuntui – ei varsinaisesti sattunut, mutta ehdottoman inhottavaa se oli. Silmät avatessa toinen silmäni vuoti vettä paljon refleksinomaisesti. Verta kuulemma tuli myös paljon, mutta sitä en itse onneksi nähnyt. Nenä oli vaan hieman kipeä tuon jälkeen, mutta parantuminen on muuten kestänyt kauan, sillä lävistyksen viereen nousi pieni punainen patti. Nyt se on lähtenyt melkein kokonaan, eikä enää häiritse. Alkuun pidin lävistyksessä pallokorua, sillä ensikoruksi ei voitu laittaa rengasta. Myöhemmin kävin samassa paikassa vaihtamassa tilalle renkaan.

korvakorut kokemuksia 2

Siinä oli kaikki mun lävistykset. Monta on tullut otettua, mutta yhtäkään en ole katunut. Lävistykset saa onneksi halutessaan pois, ja uskon jossain vaiheessa ottavani nenäkorun pois. Tällä hetkellä tykkään siitä kuitenkin todella paljon, ja vaikka välillä unohdan sen olemassa olon, pidän sitä kuitenkin aika coolina. Rakastan lävistyksiä, mutta en usko ottavani enää enempää. Olen pienestä pitäen nähnyt itselläni nämä lävistykset, jotka mulla nyt on, mutta kaipa se määrä on nyt täynnä. Toisaalta, never say never, ehkä mulle vielä yksi mahtuisi…

Millaisia lävistyksiä ja lävistyskokemuksia teillä on?

4 Comments

  1. Ai mitä on sun lävistykset noinkin uusia! Ihan ku ne olis ollu sulla aina 😃 mulla on vaan perus korvikset, yksi kummassakin korvalehdessä ja kultasepällä ammuttuna. Mie ja mun siskot ollaan kaikki saatu korvikset kun ollaan täytetty 12 ja saman haluan myös mun tytölle 😊 6 vuotta pitää hänen odottaa, onneks ei ole vielä osoittanut sen suurempaa hinkua korviksia kohtaan kun tuo isä saattais haluta ne jo aiemmin jos neiti ite haluais 🙈

  2. No joo, mustakin tuntuu usein siltä ja välillä unohdan kokonaan, että mulla on joku lävistys. Nyt kirjotin tähän postaukseen tyytyväisenä, että viimeisin lävistys on vuosi sitten otettu nenäkoru, kunnes poikaystävä huomautti että oon ottanut kaks korvalävistystä sen jälkeen. Hups 😀
    Mä oon tosiaan ekat korvikset saanut 5-vuotiaana, ja musta se oli oikein hyvä ikä. Toisaalta, sen jälkeen on tullut 7 lävistystä lisää…. Hehe. Siskoni sai myös korvikset saman ikäisenä, eikä oo ottanut sen jälkeen yhtään lävistystä, joten ehkä asialla ei oo mitään syy-seuraus-suhdetta. Mut jokainen tavallaan! 🙂 Siitä oon iloinen, etteivät mun vanhemmat antaneet mun ottaa kasvolävistyksiä alaikäisenä, ties mitä olisin keksiny teinihuumassani… 😀

  3. onpa hienot. mä rakastan lävistyksiä ihan mielettömästi. korvien rustoissa on lävistykset seuraavaksi ajattelin laittaa septum, lisää korviin ja muutamat naamaan. genitaalit ovat kanssa mielessä.

  4. Kiitos! Mäkin rakastan lävistyksiä, ja erityisesti korvissa olevia… Kuten ehkä saattaa huomata! 😀 Musta tuntuu, että mun lävistyskiintiö on nyt täynnä, mut samalla vähän harmittaa. Toisaalta mun tuorein korvaläväri on kasvattanut sen verran kivuliaan patin, että just nyt en ehkä uutta lähtis ottamaan. Ota ihmeessä lisää jos ne kiinnostelee, lävistykset on myös kiva tapa ilmaista itteään (vaikka kaikki ei varmasti oo samaa mieltä…). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: