Kaikki tekeminen on takunnut muutaman viikon ajan todella pahasti. Aamupäivästä haluan ottaa aikaa itselleni ja tehdä mieluisia juttuja rentoutuen. Jossain vaiheessa päivää tilanne kääntyy kuitenkin siihen, että pääni täyttää mieletön väsymys ja en kertakaikkiaan saa muodostettua selkeitä ajatuksia. Kutsun tätä aivosumuksi.

Luovia töitä tehdessä aivosumu on pahimman luokan vitsaus. Blogipostauksen kirjoittaminen tuntuu mahdottomalta, kun koneen avaamiseen tarvittavan salasanan naputtaminen vaatii jo ylivoimaisia ponnistuksia. Tämän vuoksi kahdeksan kuukautta kantanut postausrytmini, joka tiistaina ja lauantaina postauksen julkaiseminen, on kärsinyt pahasti.

En tiedä, mitä päässäni tapahtuu noina hetkinä, ja olotilaa on hankala kuvailla. Fyysisessä tilassa ei tapahdu muutoksia, eikä aivosumu näy ulospäin. Korkeintaan muut paikalla olijat voivat huomata tavallisia väsymyksen merkkejä. Todellisuudessa olen aivan pihalla, en osaa osallistua keskusteluun enkä lähtisi aivosumun vallitessa auton rattiin.

aivosumu-vasymys-stressi


Luojan kiitos aivosumu ei ole osa päivittäistä elämääni, esimerkiksi nyt sitä ei ole havaittavissa. Uskon sen liittyvän vahvasti elämäntilanteen aiheuttamaan väsymykseen ja stressiin. Nyt Ruotsin muuton häämöttäessä kuukauden (!) päässä, käy mun koko kroppani kovilla stressikierroksilla. Ja kun stressaan, etten saa tehtyä asioita, muuttuu niiden tekeminen entistä haastavammaksi.

Toivotaan, että sumuttomia päiviä olisi yhä vähemmän ja saisin blogiin raapusteltua taas säännölliseen rytmiini. Stressin hallintana mulla toimii loputtomat listat, joiden avulla muistan edes puolet pakollisista asioista.

Onko aivosumun kaltainen tunne sulle tuttu ja mikä on sun paras stressinhallintakeino?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: