Ystävänpäivää vietetään ensi viikon perjantaina, ja moni teistä varmaan haluaa tehdä jotain kivaa ja spesiaalia tuona päivänä. Keräsin kasaan vinkkejä, miten ystävänpäivää voi viettää. Nämä vinkit on tarkoitettu ajan viettoon kahdestaan kumppanin kanssa, hyvän ystävän kanssa tai kaveriporukalla – ihan miten itse haluaa, kaikki on sovellettavissa. 🙂

Järjestäkää piknik. Ulkona on vielä aivan liian kylmää piknikille, mutta eväsretken voi järjestää vaikkapa olohuoneen lattialla. Levittäkää viltti, laittakaa hyvää musaa soimaan ja lämmittäkää pakastemansikoita. Parvekepiknik onnistuu myös lämpimien vilttien, tunnelmavalojen ja villasukkien kanssa.

Lähtekää päiväristeilylle. Merimaisemat, loputtoman pitkät buffet-pöydät ja tax free ostosmahdollisuudet. Monet laivayhtiöt järjestävät varmasti ystävänpäivän päiväristeilyille jotain pientä kivaa extraa, jonka avulla laivalla on entistä viihtyisämpää.

Pelatkaa lautapelejä. Kuka on porukan Trivial Pursuit tietäjä? Ketkä vievät voiton Aliaksessa? Kaivakaa kaikki lautapelit esiin kaapeista ja viettäkää porukalla lautapelipäivä. Pariskunnille sopii erityisen hyvin hauskat parisuhdepelit, joissa testataan usein osapuolien tietämystä toisistaan.

Aloittakaa aamu brunssilla. Monet kahvilat järjestävät brunsseja, ja hotellien aamupaloille pääsee syömään kertamaksulla. Näppärimmät järjestävät brunssin itse kotona, mutta yhteisen hemmottelun nimissä kannattaa raaskia maksaa valmiista aamiaspöydästä.

Selvittäkää pakohuoneen mysteeri. Tämä on kivaa tekemistä isommallekin porukalle, eli kerätkää kaverit yhteen ja lähtekää viettämään erilaista aikaa yhdessä pulmanratkaisun parissa.

ystävänpäivä

Tehkää yhdessä kolmen ruokalajin illallinen. Ravintolat ovat todennäköisesti aika täynnä ystävänpäivän illalla, joten kotona kokkaaminen on mainio vaihtoehto. Voitte suunnitella ja toteuttaa yhdessä koko menun, tai vaihtoehtoisesti jakaa osia niin, että yksi tekee alkuruoan ja jälkiruoan ja toinen pääruoan. Kattakaa pöytä ja sytyttäkää kynttilät.

Varatkaa yhteinen hemmotteluhoito. Hieronta, kasvohoito, jalkakylpy – vaihtoehtoja löytyy useita. Hemmottelut ovat ihania, ja miksei hemmoteltavana olo ystävän tai kumppanin kanssa yhdessä tekisi siitä vielä ihanampaa.

Lähtekää minilomalle kylpylään. Pääkaupunkiseudulta onnistuu nopea visiitti Tallinnaan, kun taas Pohjanmaalta pääsee kätevästi kylpylähotelliin Uumajaan. Ulkomaille asti ei todellakaan tarvitse mennä tämän toteuttaakseen, vaan lähin kylpylähotelli sopii loistavasti. Jopa oman kaupungin kylpylään voi lähteä yhdeksi illaksi, jos sellainen sattuu löytymään.

Menkää uimahalliin. Jos kylpylään lähtö on liian hankalaa, menkää uimahalliin! Monesta uimahallista löytyy edes yksi erikoisallas, ja ilman sitäkin pärjää hyvin. Jotkut uimahallit järjestävät iltaisin kynttiläuinteja, mikä olisi kiva lisä ystävänpäivän uinnille.

Älkää ottako stressiä ystävänpäivän onnistumisesta. Näitä samoja juttuja voi tehdä milloin tahansa, ja ensi viikon perjantain voi ottaa myös ihan tavallisena perjantaina. Muistakaa kuitenkin, että jos joku haluaa erityisesti muistaa ystäviään ja rakkaitaan juuri tuona päivänä, se ei ole keltään pois. Joka vuosi somessa näkee valitusta siitä, miten itselle ainakin ystävänpäivä on joka päivä ja turha muistaa ystäviään vaan yhtenä päivänä. Vaikka itse ei haluaisi päivää erityisemmin viettää, voivat muut kuitenkin haluta muistaa rakkaitaan juuri sinä yhtenä tiettynä päivänä erityisellä tavalla – niiden muiden päivien lisäksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit kiinnostua myös näistä postauksista: